Călătoriile internaționale pot fi complicată și inovativă, necesitând uneori documente și avize suplimentare pentru o călătorie în siguranță. Avizului poliției de frontieră este unul dintre aceste documente necesare, însă nu este întotdeauna clar cum se obține. Cadrul prezent vă oferă informații despre cum să obțineți un aviz de la poliția de frontieră, prezentând etapele necesare pentru obținerea unui aviz și precizând care sunt suspensiunile posibile pentru care un aviz poate fi refuzat.

Ce este un aviz al poliției de frontieră

Avizul poliției de frontieră este un document eliberat de poliția de frontieră, care îi permite persoanei care solicită să călătorească în mod legal prin frontiera țării. Acest document este eliberat de către autorități ca parte a procesului de control alFrontierei și ia în considerare motivul călătoriei, informații despre calitatea și circumstanțele persoanei solicitante și alte reglementări privind călătoria și tranzitul.

Este important de subliniat că acest aviz de la poliția de frontieră nu funcționează asemenea unui document de călătorie internațional, cum ar fi un visa sau o permis de ședere, care vă permit să intrați într-o țară străină. Avizul poliției de frontieră are același scop, însă vă ajută la trecerea prin punctele de control ale frontierei țării și nu are rolul de a vă autoriza să intrați într-o anumită țară.

Cum se solicită un aviz de la poliția de frontieră

Solicitarea unui aviz de la poliția de frontieră poate fi un proces complicat care poate varia destul de mult în funcție de țara căreia i se aplică. În general însă, următoarele sunt câteva etape generale către care aveți nevoie pentru a aplica:

• Completați și presentați formularul de cerere de la postul local al poliției de frontieră. Formularul de cerere conține toate detaliile personale referitoare la cererea dvs., informații despre motivul călătoriei, informații referitoare la identitatea dvs. sau documentul de identitate și orice alte informații suplimentare.

• Prezentați documentația suplimentară, cum ar fi comprobați de călătorie, adeverințe, documentația referitoare la țara de destinație, documentația specifică călătoriei și orice alte documente solicitate.

• Plătiți taxa aplicabilă.

• Prezentați aceste informații și documentația la postul local al poliției de frontieră sau la birourile ambulante ale lor, când apar.

Solicitanții de aviz de poliție de frontieră pot fi solicitați să se prezinte la postul local al poliției de frontieră iar acolo sunt interogați în legătură cauza călătoriei.

De ce poate fi refuzat un aviz de la poliția de frontieră

Există un număr de circumstanțe în care un aviz de la poliția de frontieră poate fi refuzat. Acestea pot include:

• Vârsta solicitanților care este prea mică;

• Nu aveți suficiente fonduri pentru călătoria de pe contul bancar;

• Se crede că călătoriți cu bunuri de contrabandă;

• Un conducător auto are permisul anulat sau suspendat;

• Se crede că intenționați să trăiți în țara de destinație ilegal;

• Nu aveți suficient timp înainte de expirarea vizului;

• Se consideră că intenționați să practicați un trafic de droguri ilegal;

• Se crede că intenționați să comiteți un act criminal în țara de destinație.

Poliția de frontieră poate refuza un aviz pentru oricare dintre aceste circumstanțe, deoarece acest document este important pentru gestionarea unei frontiere sigure.

Cum se prelungește un aviz de la poliția de frontieră

În funcție de țara căreia i se aplică, avizul de la poliția de frontieră poate fi emis pentru o anumită perioadă de timp sau o singură dată. Acest lucru este indicat în aviz. Se pot solicita prelungiri în aviz și acești solicitanți pot alege să prezinte o nouă cerere, adică aceeași procedură ca și la obținerea inițială a avizului. Cu toate acestea, prelungirea avizului de frontieră va depinde de circumstanțele individuale ale solicitantului și poate fi refuzată.

Cum se revocă un aviz de la poliția de frontieră

Avizul poliției de frontieră poate fi revocat în cazul în care vinovăția sau orice alta circumstanțe care l-a făcut posibil, se schimbă. De asemenea, poliția de frontieră poate revoca avizul în cazuri speciale, mai ales atunci când vorbește de securitatea țării sau prevenirea unor crime. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here