În 2022, cererea de permise de conducere încep să crească semnificativ, iar procesul de obținere a permisului devine mai complicat. Astfel de schimbări pot afecta cât de repede vei primi permisul și ce stadii trebuie să urmărești pe parcursul procesului. În acest articol, detaliem termenele de eliberare a permisului în 2022 și ce trebuie făcut pentru a urmări stadiul procesului.

Termenul de eliberare a permisului în 2022

În prezent, durează, în medie, aproximativ 10 zile pentru a primi permisul anterior obținerii pașaportului provizoriu sau a permisului de încercare. Cu toate acestea, acest termen poate fi mai scurt sau mai lung, în funcție de regiuni. De exemplu, în unele state precum California și Arizona, termenul este de 7-10 zile, în timp ce în alte state, cum ar fi Ohio și Georgia, termenul este de 10-14 zile.

În 2022, termenul estimat de eliberare al permisului ar putea totuși să fie mai lung decât în prezent, din cauza numărului mare de cereri. Astfel, este posibil ca, în unele state, termenul să crească la 8-10 zile sau chiar 12-14 zile. Acest lucru va depinde, în mare măsură, de volumul de cereri și de numărul de persoane angajate de către biroul specializat în aprobarea permiselor.

În șase luni de zile, de la data cererii până la primirea permisului, există mai multe stadii prin care trece procesul. Dacă dorești să știi în fiecare moment în care te afli, trebuie să verifici aceste stadii și să te asiguri că procedurile sunt urmate corect.

Stadiile prin care trece procesul și cum pot fi urmărite

Un proces de obținere a permisului de conducere trece prin următoarele stadii:

  1. Depunerea cererii și primirea certificatului
  2. Programarea primului examen medical
  3. Efectuarea primului examen medical
  4. Programarea examenului de încercare
  5. Efectuarea examenului de încercare
  6. Programarea examenului finale
  7. Efectuarea examenului finale
  8. Primirea pașaportului provizoriu sau a permisului de încercare
  9. Depunerea aplicației finale
  10. Primirea permisului de conducere

Fiecare etapă poate fi urmărită în mediul online. Aceasta poate fi de obicei făcută prin accesarea site-ului biroului permiselor sau prin aplicația acestuia și prin introducerea datelor personale. Nu vor exista întârzieri în aceste proceduri dacă îndeplinești toate cerințele și te prezinți la timp pentru examene. Cu toate acestea, dacă există întârzieri, acestea pot fi cauzate de un volum mare de cereri și de numărul limitat de examinări disponibile într-un anumit timp.

Cum pot accelera procesul și cum poți urmări stadiul acestuia?

Există mai multe metode prin care poți accelera procesul de obținere a permisului. În primul rând, poți începe să pregătești pentru examene cât mai devreme. Cu cât te pregătești mai bine, cu atât vei putea trece examenele mai ușor și mai repede. În al doilea rând, poți programa cele 3 examene cât mai aproape unul de altul, astfel încât să nu existe întârzieri.

Pentru a urmări stadiul procesului de obținere a permisului, poți verifica în fiecare zi site-ul biroului permiselor sau aplicația acestuia, folosind datele personale. Acest lucru va permite să vezi statusul cererii tale și ca urmare, vei ști dacă există întârzieri în procesul de aprovizionare. De asemenea, poți verifica considerațiile legate de data examenelor și de data eliberării permisului.

Ce trebuie să știți pentru un proces mai rapid

Înainte de a te aventura pe drumul obținerii permisului, trebuie să știi câteva lucruri pentru a te asigura că procesul de obținere va fi mai rapid și mai ușor posibil.

Primul pas este să te pregătești și să înveți despre regulile și regulamentele de conducere din țara respectivă. Deși aceasta poate necesita un efort suplimentar, vei scurta considerabil timpul de așteptare prin obținerea unui scor bun și prin suplimentarea îndeaproape a examenelor. În al doilea rând, poți aplica mai devreme la biroul permiselor, când există mai puține cereri. Cu cât aplici înaintea ta mai multe cereri și cu cât lucrezi mai repede, cu atât mai repede vei primi permisul.

De asemenea, trebuie menționat că, în ciuda complexității procesului, instruirea adecvată poate accelera și ușura procesul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here