Divorțul cu copii poate fi o experiență dificilă și complexă atât pentru părinți, cât și pentru copil. Decizia prețiosului parteneriat nu trebuie luată la modul superficial; trebuie luată în considerare o serie de decizii legale importante cu privire la custodia și drepturile parintesti, pentru care ambele persoane devin responsabile și implicate într-un conflict de interese. Acest articol detaliază în mod precis problema custodiei comune și a drepturilor părintești, pentru a face mai ușor procesul divorțului cu copii.

Divorțul este stresant și greu de gestionat, dar divorțul cu copii poate adăuga alt nivel de complexitate și provoacă foarte multă îngrijorare. Când doi părinți trăiesc separat, învățând cum să gestioneze o viață luxată poate fi chiar mai greu. Termeni cum ar fi partajul custodiei și drepturile parintesti nu sunt întotdeauna operaționalizați sau depășiți în mod corespunzător. Sfaturile pe care le vei găsi în acest articol vor servi ca ghid în procesul de a-ți înțelege drepturile și obligațiile legale, pentru a face mai ușoară tranzacția către o nouă viață.

Ce înseamnă custodia comună?

Custodia este definită ca dreptul legal și obligația de a avea grijă de copilul sau copiii parintilor până la majorat. Custodia comună este o opțiune pentru separarea juridică a copilului sau copiilor atunci când doi părinți trăiesc în mod separat. Atunci când un acord legal de custodie a copilului stabileste custodia comună, parintii isi impart drepturile de custodie și responsabilitățile. Acest lucru înseamnă că copilul poate trăi și petrece același timp cu ambele părinți, în timp ce părinții detin, de asemenea, responsabilitățea de a decide probleme cum ar fi programări medicale, înmatricularea la școală și chiar și vaccinurile.

Beneficiile custodiei comune

Există o mulțime de beneficii atunci când alegeți custodia comună pentru copiii dumneavoastră. Beneficiile includ:

  • Copiii se bucura de o mai mare stabilitate și securitate când sunt lăsați să stea cu ambele părinți în loc să aleagă între ei.

  • Copiii mai în vârstă au un sentiment de control asupra vieții lor, în timp ce au parte și de un sentiment de conexiune și curaj cu fiecare părinte.

  • Se presupune că împărtășirea responsabilităților în custodia comună îi va oferi ambilor parinti o mai mare transparenta și mai mult control asupra cum se ocupă de copil.

  • Copiii descopera ca pot sa-si petreaca timpul cu ambii parintii si înțeleg ca rela de iubire dintre ei poate fi preservata, chiar si in cazul divortului.

Dilema custodiei comune

Cu toate că custodia comună are foarte multe beneficii pentru copii, exista și daune potențiale asociate cu aceasta. Părinții care s-au despartit în mod tensionat sunt susceptibili de a deveni necãsãtori, ce poate afecta bunăstarea copiilor. Itinerariile copiilor pot deveni complicate și complicite, din cauza lebunurilor dintre orașe, schimburilor între locațiile părinților și structura programului. Este important să se gândească și la binele superior al copilului, analizând care sunt în mod realiste cele mai bune soluții. Înainte de a decide custodia comună, parintii ar trebui sa urmeze pași precauționali pentru a se asigura că această soluție este cea mai adecvată pentru toată lumea.

Opțiunile mai sigure

Există câteva opțiuni mai sigure pe care părinții le pot considera atunci când se gândesc la custodia comună. Unele dintre aceste soluții includ și asistența atunci când există presiuni sociale între părinți și copii. Acestea sunt câteva dintre opțiunile pe care părinții ar trebui să le ia în considerare:

  • Custodia unica: Custodia unică presupune ca unul dintre părinti sa fie selectat având drept principal și custodire responsabilă a copilului(copiilor). Custodia unic, din moment ce poate fi asumată de unul dintre părinti, simplifică trecerea, itinerariul și programul copilului, astfel încât copilul să beneficieze de mai multă stabilitate și liniște.

  • Vezi si li și vizite: Acest scenariu presupune ca unul dintre părinți sa fie legal considerat custodian, dar ca copilul sa aibe parte de perioade prelungite de vizite sau chiar sa stea cu ambii parinti saptamanal sau chiar anual.

  • Urmării mediatori: Acest scenariu include serviciul de mediere pentru a face ca tranzacționarea și detaliile legale să fie mai ușor pentru familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here