În lumea căsătoriei, toate bunurile obţinute de unul dintre parteneri se consideră a fi comune. Legile sunt foarte stricte și în cazul donațiilor de la părinți. Uneori, exemplele de donații includ case, conturi bancare sau alte obiecte de valoare care se transmit din generație în generație – iar legea trebuie să stabilească dacă aceste bunuri sunt comune sau nu.
Dacă în cazul donatiilor făcute de parinti, regulile sunt aceleași ca ale bunurilor achiziționate în timpul căsătoriei? A cui devin donațiile de la parinti atunci cand soti deja sunt casatoriti?
Legea în cazul donaţiilor parintilor
În Statele Unite, fiecare stat are propriile sale reguli cu privire la cazul donaţiilor acordate de parinţi. În general, toate bunurile aduse în casnicie – indiferent dacă sunt cumpărate de foștii parinti sau de către ambii parteneri împreună – intră în posesia casniciei și pot fi împărțite în cazul unei despărțiri. Cu toate acestea, sunt state care acceptă ca anumite bunuri să fie lăsate doar unului partener și nu amândurora.
În general, persoanele care au primit bunuri înaintea încăsătoriei sau care au moștenit bunuri în timpul mariajului pot pastra aceste bunuri chiar și în cazul despărțirii. Acestea se numesc “bunuri individuale separate”. Acestea sunt destinate exclusiv utilizării cuiva și, prin urmare, pot fi transferate numai sub numele aceleiasi persoane.
Donațiile de la parinți pot avea diverse tratamente. În unele cazuri, acestea se consideră a fi destinate numai unei persoane și sunt clasificate ca și bunuri individuale separate. Acest lucru se întâmplă în cazul în care donatorul a menționat această intenție în documentul original de donație. Uneori, legea solicită furnizarea de dovezi suplimentare (de exemplu, dacă primitorul a acceptat bunuri ca fericitul sau dacă au primit în cadrul unei ceremonii).
Pe de alta parte, donațiile de la parinți pot, de asemenea, fi folosite ca bunuri comune care aparțin amânduitoarelor virți. Acest lucru mai ales în cazurile în care donatorul nu a menționat o intenție de a acorda bunuri doar unei persoane, ci fiecărui sot în parte. Exemplu: Casa primită din partea parintilor este comună si un exemplu clasic de bun comun.
În unele cazuri, legea permite unor terțe parti, cum ar fi rudele, sa donese bunuri doar unui partener, care în cele din urmă le pot dona sau le pot face rost de către partenerul lor. Exemple includ arierate, daraua sau cumpărături pentru unul dintre parteneri înaintea sau în timpul căsătoriei. Aceste bunuri se numesc „Donaţii încalcate”, ele nu intră în posesia casniciei și sunt destinate exclusiv unuia dintre soți.
În unele cazuri, legile specifice menționează că, după divorț, bunurile aduse în timpul căsătoriei trebuie să fie împărțite între partenerii divorțați în mod egal. Cu toate acestea, statele care respectă legea de partajare a proprietății fac excepție pentru donatiile prezentate în cazul divorțului, în funcție de cauza donației.
Permiteți ca donațiile de la părinți să continue să fie împărțite cu soţul
excepția specială pentru donațiile facute de parinți se refera la aceia in cazurile in care donația și-a menținut calitatea de bunuri individuale separate, chiar și atunci când mai multe bunuri au fost adunate în aceeași proprietate. Există și cazuri de donații commise în timpul căsătoriei, care intră în starea de proprietate comună a partenerilor căsătoriți.
În general, legea prevede că partenerii care divorțează trebuie să împartă bunurile sau proprietatile pe care le-au obtinut în timpul căsătoriei. Legile care se refera la acest subiect vizează bunuri obținute din munca partenerului sau obținute prin tranzacții ale partenerilor în timpul căsătoriei. Cu toate acestea, exista cazuri în care donațiile de la părinți sunt excepții, în care proprietatea transmisă de la o generație la alta se afla sub protecția legilor de proprietate individuală.
De exemplu, dacă bunurile au fost primite ca dar sau mijlocire, astfel încât partenerii sa poata sa se îmbogațeasca pe baza acestora, legea va lua în considerare că aceste bunuri vor fi împărțite la despărțirea unei casnice. Exista și circumstanțe speciale, cum ar fi colectarea de fonduri de catre rudele unui partener, în vederea finanțarii proprietății comune.
Am vrea sa lasam o casa fiicei care este casatorita dar in cazul unui divort sa nu imparta casa cu sotul.
Ce act trebuue ca facem?
Casa pe care o donam sau vindem fiicei sa nu poata fi impartita cu sotul, in cazul unui divort.
Care este actl care o poate pune la adapost intr o astfel de situatie!
DACA AM DONAT CASA FIULUI IN TIMPU CĂSĂTORIEI SOTIA ARE DREPTU. EI SINT LEGAL CASATORITI DAR NU TRAESC IMPREUNA AU UN COPIL IN COMUN DE 18 ANI. CE DREPT ARE DUPA DIVORTI AMBELE.