Divorțul este un subiect dificil și, în multe cazuri, poate fi complet neașteptat. Prea des, soțiile rămân în întuneric legat de drepturile lor în ceea ce privește divorțul și pot ajunge să fie la mila controlului partenerului lor. Prin urmare, este important ca fiecare persoană care se află în căutarea drepturilor soției sale după divorț să fie cât mai bine informată.

Acest articol explorează în detaliu drepturile unei persoane care se află în situația de a se divorța, inclusiv reglementările în drepturile de proprietate, urmărirea consilierii și asistența medicală, ca și ce să facă pentru a se proteja pe sine pe măsură ce procesul avansează.

Ce să știți despre drepturile soției după divorț

Înainte de a vorbi despre propriile drepturi ale soției, trebuie înțeles câteva principii fundamentale ale divorțului. Acestea includ reluarea identității și a obiceiurilor normale, împărțirea resurselor și responsabilităților familiei și, în cazuri extreme, transferarea custodiei și a veniturilor.

Soția poate fi îngrijorată că sentimentele sau sentimentele sale nu țin cont în judecarea divorțului. Cu toate acestea, legislația americană vizează să protejeze drepturile fiecăreia dintre cele două părți, asigurându-se că tratamentul lor este egal și corect. La nivel federal, Constituția Statelor Unite asigură principiul nondiscriminării, împiedicând diferențele de tratare în divorțul și alte legi de drept personal.

Drepturile de proprietate și bunuri

Primul lucru pe care soția trebuie să știe în timpul divorțului sunt drepturile sale legale la proprietate și proprietățile comune. Legea statelor din SUA legiferează de obicei o divizie echidistantă între parteneri, sugerând ca orice proprietăți și bunuri acumulate în coursul mariajului să fie împărțite în jumătăți egale. Această împărțire include obiecte la fel de diverse precum casele, automobilele și alte obiecte de lux și conturile de economisire, toate cotea of the couple previously held collectively.

Noii divorțați ar trebui să știe că legea stării lor ar putea privi împărțirea dreptului de proprietate diferit. De exemplu, în California, partenerii divorțați sunt obligați prin lege să împartă evenimentul băneasca găsit în timpul mariajului lor, în state precum Pennsylvania aceste legi nu se aplică.

Consiliere

Mulți avocați și terapeuții recomandă efectuarea terapiei individuale sau de cuplu în timpul divorțului pentru a se ajuta pe sine, în același timp, acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor. În cazul în care partenerii divorțați au copii, este recomandat să se facă întâlniri de consiliere familială pentru a ajuta la realizarea schimbărilor și a armoniei.

Aceste întâlniri de consiliere dau și partenerului în divorț un mediu neutru în care se poate exprima sentimentele cu obiectivitate și potențiala rupțiune a relației. Consilierii divorțului subliniază importanța depășirii zonelor nonproductive de conflicte, așa că este important ca o soție care are nevoie să-și țină sentimentele în stare de alertă și dispusă să chibzuiască lucrurile rațional.

Asistență medicală

La nivel federal în Statele Unite ale Americii, legea privind Asigurarea Sănătății pentru Afaceri Mici și Aconsemnărilor din 2010 a permis soțelor divorțate să acceseze aceleași conforturi pe care partenerul lor le-a primit prea uneori înainte. De aceea, orice persoană care se află în situația unei soții divorțate trebuie să se informeze legat de acest lucru și să facă o cerere cu Partenerul de Asigurări Sociale și Sănătate.

Protecția în timpul divorțului

Divorțele pot adesea reverbera uneori în latura emoțională, ceea ce poate duce la stres și chiar violență în unele cazuri. De aceea, acest lucru pune la dispoziția soției divorțate nenumărate măsuri protectoare care, la rândul lor, pot ajuta la protejarea ei înainte și în timpul divorțului.

În această direcție, soțiile divorțate pot:

• Monitoriza unul pe altul folosind cărția de credit, email-uri, softuri de urmărire, cum ar fi GPS-ul
• Securează buletine, documente financiare, certificate de naștere și alte informații personale
• Obținerea unei ordonanțe de protecție împotriva incidentelor de violență domestică 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here