În materie de custodie a copiilor, un tată poate fi într-o situație dificilă, adesea subestimată. Totuși, există câteva ucenicia pentru a obține custodia copiilor, precum și a stabili drepturile de părinți și de a le armoniza în mare parte. Acest ghid îți va aduce în prim-plan drepturile tale în materie de custodie și îți va explica cum le poți apăra pentru a obține cea mai bună soluție posibilă pentru tine și copiii tăi.

În zilele noastre, bi-parentalitatea este din ce în ce mai prevalență. Oricând un cuplu se desparte, în lipsa acordului și a apelării la tribunalul familiei, ambii părinți sunt la fel de responsabili în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor. Cu toate acestea, de multe ori, tatăl poate simți că punerea în aplicare a acestor responsabilități poate fi limată de către mamă sau poate ajunge să se izoleze din custodia efectivă a copilului sau copiilor. În acest sens, este important să înțelegi care sunt drepturile tale, atât anterior, cât și în cazul în care s-a dispus o decizie privind custodia copiilor.

Pe scurt, ce înseamnă custodia copiilor?

Custodia copiilor reprezintă responsabilitatea legală și fizică pentru creșterea unui copil atunci când ambii părinți nu se mai înțeleg sau nu mai sunt împreună. Aceasta este impusă de către tribunalul de familie și se bazează pe cea mai bună soluție pentru copil și pe cea mai bună decizie a părinților. Decizia custodiei poate acorda dreptul întregii sau parțiale responsabilități asupra copilului unuia sau ambilor părinți, conform articolului 773 din Statutul Californiei.

De ce este important să înțelegi drepturile tale?

Compania de Codex Juridic, spune că „este important să înțelegi ce este legal și ce nu este aprobat, atât înainte, cât și după ce tribunalul a luat decizia finală. Trebuie să știi de ce se bazează decizia tribunalului și ce trebuie să faci ca părintele responsabil și constient al copiilor tăi”.

Cum decid judecătorii cine primește custodia copilului?

Judecătorii folosesc o abordare „mai binele copilului” în luarea unei decizii de custodie. Dacă judecătorul consideră că aceasta este cea mai bună decizie pentru copil, el va impune acordarea custodiei unuia dintre părinți. Acest lucru se bazează pe principiul stabilit în California în 1993, care arată că copilul trebuie să trăiască în cel mai sigur mediu posibil, cu cele mai bune oportunități și cu cel mai bun mediu pentru a se dezvolta.

De asemenea, judecătorii se bazeză pe o serie de factori în determinarea cine va primi custodia copilului. Acestea sunt:

  1. Relația copilului cu părinții;
  2. Aptitudinile și nevoile copiilor;
  3. Datoria materială a ambilor părinți;
  4. Motivele concurente ale ambilor părinți;
  5. Oportunitățile și mediul în care copii vor trăi;
  6. Cea mai bună decizie pentru copil bazată pe considerația intereselor lor;
  7. Istoricul de violență familială al fiecărui părinte și/sau relația cu copilul sau părinții acestuia.

Ce înseamnă custodia legală și ce înseamnă custodia fizică?

Există două tipuri principale de custodie și anume custodia legală și custodia fizică. Custodia legală conferă autoritatea și obligația de a lua decizii privind copiii. În California, părintele care are această responsabilitate se numește „tutore legal”. Acesta este un statut profesional care de obicei include oferirea asistenței medicale, educaționale și financiare.

Custodia fizică, pe de altă parte, solicită părintelui căruia i-o este acordată să asigure că micutul sau micuța are o casă adecvată și este alimentat corect. Această custodie presupune de obicei îngrijirea fizică și mentală a copilului, furnizarea activităților educaționale și presupune că părintele trebuie să fie disponibil pentru a le asigura copiilor mediul lor de acasă.

Ce fel de custodie poate primi un tată?

În general, aceste decizii sunt luate în cazurile când copiii, la vârsta lor, pot înțelege consecințele alegerii lor. În articolul 773, se spune că, „dacă un copil cu vârsta mai mare de 14 ani are capacitatea intelectuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here