Dacă te întrebi dacă bunurile tale sunt în comun după câțiva ani de căsătorie, ești pe cale să afli. Practicile legale referitoare la reglementările de proprietate variază de la stat la stat – și anumite reguli nici măcar nu există la unele – așa că e important să cunoști particularitățile din zona ta. În acest articol vom discuta despre cum se impart proprietatile in momentul intrarii in casatorie, dar si dupa cati ani acestea devin bunuri comune.

Ce sunt bunurile comune și ce active sunt cuprinse?

Înainte de a înțelege dacă activele tale devin bunuri comune după câțiva ani de căsătorie, mai întâi trebuie să aflăm ce sunt activele comune. Bunuri comune, din punct de vedere juridic, se referă la bunuri detinute de soți aflați în casatorie. Activele comune sunt, de obicei, orice active impreuna achiziționate, precum bunuri sau bani, inclusiv proprietăți, conturi de economii, conturi de investiții și drepturi de închiriere.

I. Explicarea principiilor practice și legale

În general, activele aduse în căsnicie ca și proprietate separata sau independenta, cum ar fi reședința principală, mașini, conturi de investiții și alte aceleași bunuri, vor rămâne proprietate separate. Există, de asemenea, active comune, în care soții împart aceleași active, cum ar fi o casă, un patrimoniu de economii, conturi de economii și conturi de investiții, precum și drepturi de pensie și alte active obținute împreună.

Atunci când soții sunt în căsătorie, fiecare soț contribuie în mod egal la venituri, gospodării și alte astfel de nevoi. Chiar dacă banii provin de la surse diferite, acestea devin bunuri comune, principiul menținerii activelor comune fiind „în comun”.

În general, în cazul în care unul sau ambii soți provin din căsătorii precedente, bunurile obținute din căsătorii anterioare rămân proprietate separată, și se numesc active „separate”.

II. Acordul de proprietate al fiecărui stat

Deoarece teritoriile au propriile lor prevederi legale, fiecare stat are reguli privind bunurile comune aquisite în căsnicie. Statul trebuie să determine modul în care o casă va deveni un bun comun, cum vor fi împărțite activele care au fost intr-o căsătorie în cazul în care se procedeaza la divort și cum sunt alocate diferite tipuri de pensii.

III.Cum bunurile comune devin separate din nou?

Bunurile comune devin încă o dată proprietate separata atunci când exista un acord privind divorțul. Aceste acorduri pot include diviza de bunuri deoarece fiecare soț este liber sa faca acorduri separate cu privire la bunuri și active.

IV. După câți ani de căsătorie bunurile devin comune?

Legislația privind bunurile comune și proprietatea separată variază de la stat la stat. Mulți factori pot influența aceste legi, inclusiv nivelul veniturilor, modul în care sunt împărțite activele și cum efectuarea taxelor și contribuțiilor pot influența proprietatea comună.

În general, nu există reguli pentru momentul la care activele dvs. devin proprietate comuna după câțiva ani de căsnicie. Multe jurisdicții au propria lor lege care guvernează, fără a exista reguli generale care se aplică la fiecare stat.

V. Exemple și particularități ale statului

Există reguli privind bunurile comune și proprietatea personală în fiecare stat. De exemplu, aici sunt câteva detalii ale unor veteri echestionate:

• Alabama: Toate activele achiziționate în timpul căsătoriei sunt considerate proprietate comună, cu excepția proprietăților transmise sau în testamentele sau donații separate.

• Alaska: Cu excepția proprietăților transmise și a proprietăților donațite separat, activele achiziționate în timpul căsătoriei sunt de drept proprietate comună.

• Arizona: Toate activele achiziționate în timpul căsniciei sunt considerate proprietate comună.

• Arkansas: Toate activele achiziționate în timpul căsătoriei sunt considerate proprietate comună, cu excepția proprietăților transmise în apartamente sau care sunt cu proprietarul anterior.

• California: Toate activele achiziționate în timpul căsătoriei devin proprietate comună.

Există multe reguli legale diferite, precum și aspecte legale particulare care determină daca si când activele devin comune după câțiva ani de căsătorie. Dacă tu sau un membru al familiei dvs. sunt afectați de această problemă, acestea ar trebui să caute asistență juridică din partea unui avocat avizat perținând acestor legislații.

Atunci când vorbim despre dreptul de proprietate, cunoasterea acordurilor, schimbarilor și padurilor este absolut necesara, și este important sa fii informat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here