Mostenirea sau legarea de bunuri este termenul folosit pentru a descrie fenomenul prin care bunurile unui decedat sunt transmise mostenitorilor sai. În momentul decesului, „moștenirea” este, de obicei, controlată de stat prin legile privind succesiunile. Mostenirea poate includ procesul prin care succesorii sunt alesi de decedat, precum și proprietățile, activele și datoriile transmise.
Când o persoană moare, bunurile sale, activele și datoriile sunt distribuite în numele persoanei decedate. În această distribuție, sotul decedatului primește o parte a proprietății, împreună cu copiii. Acesta este procesul de partajare a moștenirii.
Impartirea mostenirii intre sotie si copii
Impartirea corecta a mostenirii intre sot si copii dupa moartea unei persoane este o chestiune complicata. La nivel federal, legislatia specifice fiecarui stat poate fi diferita si, de asemenea, imaginile de partajare se pot schimba de asemenea, in functie de fiecare stat.
Prin urmare, inainte de a ajunge la cea mai buna metoda de impartire a mostenirii intre soti si copii, este esential sa intelegeti ce legi sunt relevante in cazul dvs. Si sa se asigure ca se iau toate masurile legale necesare pentru a se asigura ca mostenirea se imparte corect intre sot si copii.
Departajare legala a mostenirii
In cazul in care decedatul a luat masuri in favoarea sa si a altora, aceste masuri sunt luate in considerare, in primul rand. Acest lucru se poate lua, de asemenea, in considerare, in cazul in care decedatul a luat masuri de partajare a mostenirii in favoarea sotului sau a copiilor, inainte de a se da in judecata.
In cazul in care nu a luat nicio masura in acest sens, legile variantei fiecarui stat reprezinta in mod legal elementul major de separatie a mostenirii intre ei. Legile variaza in functie de statul unde decedatul a trait.
Legislatie federala
Cu toate acestea, exista anumite legi federale pe care persoanele care impart mostenirea trebuie sa le ia in considerare. Aceste legi federala impun anumite limite fiscale si limitari asupra unei persoane care primeste o mostenire. De asemenea, aceste legi federale permit politiilor de asigurare sa preia datoriile.
In plus, la nivel federal, trebuie sa existe angajamente financiare minimale de la persoana care trebuie sa imparta mostenirea. Aceste angajamente financiare au menirea de a se asigura ca mostenitorii primesc ceea ce li se cuvine.
Împărțirea legală a mostenirii
Datoria legala de impartire a mostenirii aparține persoanei responsabile de acest proces. Acest responsabil este de obicei administrativ sau „executor al testamentului”, dar pot fi numite și alte persoane în anumite cazuri. Această persoană este responsabilă pentru realizarea unui inventar detaliat al tuturor bunurilor, activelor și datoriilor decedatului și al mostenitorilor.
Inventarierea pune la punct informatiile necesare pentru a face partajul corect. Acesta trebuie sa includa valorile cadourilor primite inainte de moartea persoanei, gradul de apartenenta al acestor bunuri decesatului si banii pe care decedatul ii avea la momentul mortii. Executorul poate fi, de asemenea, ajutat sa ia in considerare si valoarea taxata a bunurilor active.
Odata ce toate aceste inventare sunt pe masurat, executorul poate procesa in mod legal impartirea mostenirii. Separarea mostenirii se face pe baza unui proces de discutii si intelegeri. Cu toate acestea, spre deosebire de cei care se confrunta cu planificarea mostenirii informale, persoanele care se confrunta cu partajari formale ale mostenirii au nevoie sa se asigure ca toate deciziile care se iau sunt conforme cu legile varietatii pe care statul in care se realizeaza partajarea.
Procesul mostenirii
Procesul mostenirii poate fi provocator pentru persoanele implicate. Persoanele care impart mostenirea au obligatia legala sa ia decizii motivante. Intr-adevar, totul trebuie facut corect si conform legii, altfel, aceste decizii pot fi contestate in instanta.
Uneori, o persoana poate considera ca a fost trasa pe sarma si poate decide sa deschida o actiune in justitie. Acest lucru poate provoca conflicte emotionale profunde si mari daune financiare, iar astfel de situatii trebuie evitate.
Impartirea mostenirii se poate face de comun acord si trebuie evitata procesarea in instanta. Toti participantii la acest proces ar trebui sa fie deschisi si sa aduca discutii constructive pentru a ajunge la un intelegere.
Includerea suplimentara a mostenitorilor
Mostenirea se poate imparti intre sotie, copii si alte rude ale decedatului. Daca exista copii sau alti mostenitori din alte case de familie, acestia trebuie, de asemenea, luati in considerare.
Modele unice de caz se pot potrivi acestor situatii si trebuie luate in considerare diferentele culturale si liniile de familie atunci cand se imparte mostenirea. De asemenea, in majoritatea statului, legea ca tatal biologic sau mama biologica primeste o mostenire similara in comparatie cu copiii lor adevarati este foarte importanta.
Protejarea viitorului mostenitorilor
In plus, legile privind mostenirea nu sunt statice. De aceea, inainte de a dispune cum va fi impartita mostenirea, este important sa se ia in considerare ce impact poate avea aceasta decizie asupra mostenitorilor in viitor.