Divortul poate fi o experienta dificila, care afecteaza intreaga familie. Si este adesea complicat chiar si atunci cand viitorii parteneri se despart din comun acord. Inainte de a acorda divortul, recurgand la despartirea legala, trebuie sa se solveze diferite chestiuni precum custodia copiilor, dreptul de vizitare al parintilor si alte detalii. Exista, de asemenea, implicarea bunurilor comune si exista prevederi legale care reglementeaza modul in care trebuie sa se stabilizeasca aceste detalii. In acest articol vom discuta despre aceste prevederi legale si implicatiile lor in cazul divortului.

Importanta Prevederilor Legale

Atunci cand se intampla un divort, cuplul trebuie sa imparta activele si sa-si distribuie sau sa-si apere bunurile comune si asupra lor sunt aplicabile prevederile specifice fiecarui stat. In general, prevederile legale ofera reguli si principii privind ce active trebuie impartite intre parteneri, cum sunt acestea achizitionate si alte detalii, din aceste motive, este important ca ambele parti sa inteleaga aceste prevederi legale si ce implicatii au asupra lor.

Ce sunt Bunurile Comune?

Atunci cand se face referire la bunurile comune, se fac referire la orice active achizitionate de ambele parti pe parcursul casatoriei lor, precum conturile bancare, proprietatile locative sau o casa, economii, active financiare sau chiar bunuri obiecte precum bijuterii, masini si alte asemenea lucruri. Acestea sunt active, achizitionate in timpul casatoriei si poate fi dificil, in unele cazuri, sa se determine ce este al tau si ce aparţine partenerului tau, din aceste motive prevederile legale sarcinile responsabilitatilor fiecarui partener.

Prevederile Legale si Modul de Impartirea Bunurilor Comune

Prevederile legale deja arata modul in care activele ar trebui sa fie impartite intre parteneri, cum ar fi, daca activele au fost achizitionate in timpul casatoriei, acestea ar trebui sa fie impartite echitabil si, in cazul in care unul dintre parteneri a obtinut active achizitionand cu active sau cu fonduri obtinute din activitatile sale, ar trebui sa ramana cu partenerul respectiv. Cu toate acestea, activele sunt impartite pe modul cel mai echitabil si de comun acord intre parteneri, adesea prin acordul lor prealabil, sau in cazului in care activele nu pot fi impartite echitabil, activele sunt cumparate de cealalta persoana in cazul de fata sau vor fi vandute si impartite in functie de veniturile obtinute din vanzare.

Implicatiile Noilor Prevederi Legale

Noile prevederi legale care vizeaza impartirea bunurilor comune au schimbat modul in care se impart activele intre parteneri. Aceste prevederi au implementat conceptul “bunuri comune” in care activele obtinute de ambele parti pe durata casatoriei sunt impartite dupa divort, in orice stare este situatia. Noile prevederi legale au stabilit, de asemenea, principii clare privind ce active trebuie impartite, cum sunt acestea achizitionate si alte detalii despre acestea.

Una dintre principalele implicatii ale noilor prevederi legale este faptul ca atunci cand se divorteaza, fiecare partener trebuie sa faca dovada faptului ca activele achizitionate au fost obtinute din veniturile sau fondurile sale si nu din active obtinute din activitatile sau veniturile celuilalt partener. Aceasta schimbare a adus niste implicatii majore atat la nivel financiar, cat si la nivel emotional pentru diferitele persoane care se despart, deoarece ei trebuie sa faca fata implicatiilor financiare interne cauzate de aceasta imparitire de bunuri.

In plus, aceasta schimbare in prevederile legale a fost facuta pentru a se asigura ca proprietatile achizitionate in timpul casatoriei sunt impartite corect si echitabil intre persoanele concernate. Acest lucru a facut ca atunci cand activele sunt achizitionate de ambele parti, sa fie clar asupra ce proprii porţiuni ale bunurilor revin fiecaruia si cum le pot folosi dupa divort.

Totusi, chiar si cu aceste prevederi legale noi, uneori poate fi complicat sa se decide modul in care se face corecta si eficienta imparitirea bunurilor comune. Din aceste motive, imparirea bunurilor poate fi unul dintre domeniile cele mai sensibile ce pot aparea in cazul unui divort, ceea ce face ca aceste decizii sa fie luate cu atentie si in baza acordului prealabil intre ambele parti.

Cum Ne Protejam Prin Prevederile Legale

Avand in vedere ca divortul este un proces destul de complicat si reprezinta adesea o experienta dificila, este important sa se inteleaga ca prevederile legale iti sunt alaturi si te ajuta sa te protejezi fiindca aceste prevederi te ajuta sa identifici si sa iti iei masuri pentru a-ti proteja activele si bunurile acumulate pe durata casatoriei. Acest lucru este deosebit de important pentru a se asigura ca depinde doar de tine cum iti administrezi bunurile si sa stii exact ceea ce ai tu si ce avea partenerul sau cea ce aparţinut partenerului, in cazul in care decizi sa te desparţi.

Atunci cand se divide bunurile comune in mod eficient, este important sa se evite ca o parte sa isi priveze pe cealalta parte din active in cazul in care acestia decid sa se desparta de comun acord. Din aceste motive, este important sa se acorde atentie, dupa alegerile facute, si sa se ia in considerare prevederile legale care reglementeaza modul cum aceasta imparitire trebuie sa se faca. Acest lucru te va ajuta sa te asiguri ca activele achizitionate de ambele parti in timpul casatoriei vor fi partajate in mod corect si eficient intre cei doi parteneri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here