Divorțul este uneori necesar, ca acesta să-și protejeze binețea celor doi parteneri. Cu toate acestea, acest proces poate fi, de asemenea, foarte dificil, deoarece există multe detalii și proceduri care trebuie clarificate și îndeplinite. Cu toții cunoaștem responsabilitățile bărbaților și femeilor care divorțează privind obligațiile lor și vânzarea sau partajul bunurilor care le-au aparținut comun, înainte de separarea lor. În acest articol vom analiza mai detaliat imputernicirea și partajul bunurilor comune în cazul divorțului, ținând cont de problema legalizallor care pot apărea.

Ce este imputernicirea și cum poate fi folosită în cazul divorțului

Imputernicirea în legătură cu bunurile proprii și comune ale soților se referă la proceduri și contracte menite să asigure exact ce are fiecare partener în urma unui divorț. Acest termen se referă, de asemenea, la responsabilitățile financiare și civile ale divorțului. De exemplu, imputernicirile respective, cunoscute sub numele de documente de separare, pot fi utilizate pentru a defini care din soți vor primi casa, peste câte persoane trebuie să se împartă, cine se bucură de mai multe beneficii financiare, etc. Aceste documente pot fi folosite în diferite tipuri de divorțuri, cum ar fi divorțul voluntar sau involuntar, sau, de asemenea, în divorțuri în care cele două părți nu au acorduri în prealabil.

În ce mod partajul bunurilor comune joacă un rol în cazul divorțului

Odată cu imputernicirile privind obligaţiile financiare și alte responsabilităţi legate de bunurile proprii și comune, este necesar să se stabilească și partajul bunurilor comune. Aceste bunuri comune includ apartamentul, casa, mașina și/sau alte bunuri care au fost cumpărate de cei doi parteneri în timpul căsătoriei lor. În acest moment, în general, este important ca fiecare partener să aibă bunuri și proprietăţi adecvate și proporționale parteneriad de căsătorie, astfel încât divorţul să se desfășoare și în interesul ambilor parteneri.

În general, există trei tipuri diferite de partaj al bunurilor comune, iar acestea sunt:

  1. Partajul voluntar: acest lucru se realizează prin acordurile încheiate înainte de divorţ, dreptul cărora continuă să fie valabil, astfel încât bunurile asupra cărora s-au convenit să rămână cu soțul sau la soția individuală au decis să rămână acolo sau să fie schimbate.

  2. Partajul ne-voluntar: în acest caz, divorțul este rezolvat de către cuprinsul unui judecător, care impose un anumit sistem de împărţire a bunurilor comune, care are în vedere prevederile legale aplicabile.

  3. Partajul judiciar: aceasta este cea mai complexă și dificilă variantă de partaj, care se desfăşoară, de obicei numai când cei doi parteneri sunt incapabili să își vină la un acord înainte de judecată. Procesul este mai detaliat decât în cazul partajului ne – voluntar, deoarece acesta implică cercetarea și evaluarea fiecărui bun pentru a stabili cine are ce drepturi asupra lor.

Cum se poate recurge la imputernicirea și partajul bunurilor comune în cazul divorțului

Un divorț necesită, înainte de toate, să fie obținută o sentință de divorț. Determinarea drepturilor de proprietate înainte de judecată poate fi adesea o soluție mai convenabilă. Pentru a face acest lucru, camerele de judecată au aprobat ca cei doi soți să își împartă bunurile prin încheierea unei prevederi cu privire la proprietate. Această prevedere va defini care parteneri ar trebui să rămână cu bunurile personale și comune, având drepturi potrivite asupra acestora. Această prevedere este mai bine cunoscută sub numele de document de separare. Documentul de separare este un contract între cei doi parteneri care poate fi folosit pentru a delimita cine dintre parteneri va rămâne cu casa sau cu majoritatea bunurilor. Acest contract trebuie să fie semnat de ambele părți și să fie validat în fața unui judecător pentru a fi legal. Cu toate acestea, documentul de separare are o mai mare putere legală și mai adecvată ca orice alt document încheiat înainte de divorț.

În plus față de documentul de separare, imputernicirea și partajul bunurilor comune în cazul divorțului includ și semnarea documentelor legale cum ar fi:

  1. Contractul de escrow: Acest contract este unul dintre cele mai importante documente legale pe care un divorțat le poate semna. Acest document este menit să asigure că toate proprietăţile soților sunt împărţite în mod just și corect. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here