Situatia din traficul public a devenit din ce in ce mai aglomerat si tensiunea a crescut. Acest lucru a adus, bineinteles, si mai multe amenzi de circulatie, ce pot fi primite de catre orice sofer, de la nerespectarea semnelor rutiere, la viteza prea mare si chiar si la parcare ilegala. Cu siguranta este frustrant, dar nu putea fi evitata.

Acest articol se adreseaza tuturor soferilor care au primit amenzi de circulatie si se va axa pe ceea ce se intampla in cazul neplatarii acestor amenzi, dar si pe termenul de plata.

Ce trebuie sa faca un sofer pentru a plati o amenda?

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca ati primit o amenda reala. Se presupune ca in actul de constatare a contravenientului a fost descrisa cu adevarat situatia si a fost onorat termenul de preaviz. Amenzile in forma electronică provin în mod normal direct de la biroul de politie si in mod normal sosesc direct la adresa specificata in buletinul de identitate.

La primirea unei amenzi, veti primi anumite detalii cum ar fi codul alfanumeric al amenzi si data in care a fost emisa aceasta amenda. Aceasta informatie va fi necesara in procesul de plata sau contestare a amenzi.

Un alt lucru important de retinut este termenul de plata. Incepand de la data de expirare a acestuia, autosuporturile si interzicerile in trafic pot sa ce formeze si se poate ajunge pana la incasarea amenzii prin bugetul de stat.

Cat dureaza aproximativ termenul de plata?

Termenul de plata primit pentru o amenda de circulatie este de 30 de zile. Aceasta include data emiterii amenzi. In cazul amenzilor in forma electronica se poate primi o notificare prin email sau SMS care sa confirme termenul si data limita pentru plata, astfel incat sa nu se depaseasca acest termen.

In cazul unui termen de plata mai scurt, acesta va fi specificat in actul de constatare a contraventiei si se aplica un termen de 24 de ore pentru achitarea amenzii.

Ce se intampla daca nu se plateste amenda la timp?

Daca nu se plateste amenda la timp, se va aplica unui punct de penalizare pe numele soferului. Acest punct se va adauga la fiecare amenda neplatita la timp si va fi trecuta in dosarul de circulatie al soferului.

In functie de numarul de puncte penalizare, soferul poate fi considerat „contrarafgent” si poate ajunge sa plateasca o amenda mai mare sau poate fi restrictionat temporar dreptul de circulatie. In cazul in care se acumuleaza mai mult de 9 puncte se poate ajunge chiar si la retinerea permisului de conducere.

Mai mult, daca se platesc amenzi prea tarziu, aceste puncte penalizare pot sa ramana pe dosarul de circulatie pentru o perioada de pana la 4 ani, in functie de numarul de amenzi neplatite la timp.

Alte consecinte ale neplatarii amenzi

Retragerea transportului la nivel international: In cazul in care aveti planuri sa calatoriti in strainatate, probabil veti avea nevoie de transport la nivel international. Daca sunteti in posesia unei amenzi de circulatie neplatita la timp, atunci exista o sansa sa nu puteti circula in strainatate, intrucat statul poate refuza sa recunoasca permisul dumneavoastra national.

Impact asupra credibilitatii: Neplata unei amenzi inseamna reputatia unui cetatean cazut in ochii autoritatilor si poate afecta reputatia profesionala si creditul pentru persoane. Acest lucru poate avea un impact major asupra modului in care se percepe persoana respective.

Procesul de plata

In mod normal, amenzi de circulatie se platesc prin serviciul public de plata in timp real oferit de Biroul de Politie. Plata se poate face prin majoritatea banilor in piata, bancilor, precum si prin transfer bancar. Se poate plati cu carduri de debit / credit sau prin PayPal.

In unele cazuri, se poate vinde online. Se poate plati direct online fara a mai fi nevoie sa te prezinti la birou. Acest proces poate dura intre 5 si 12 ore, iar o copie a reciptei poate fi descarcata in momentul platii.

De asemenea, majoritatea serviciilor bancare ofera acum optiunea de plata a amenzi de circulatie pentru a facilita procesul. Plata poate fi facuta rapid, direct online sau prin sucursalele bancare.

Termenul de plata amenzi de circulatie este de aproximativ 30 de zile calendaristice, incepand de la data emiterii acestora. In caz de neplata amenzi la timp, autoritatile pot considera soferul contravenient si se poate lua masura unei amenzi mai mari si chiar suspendarea permisului de conducere. Toate aceste consecinte neplatite vor aparea in dosarul de circulatie si se pastreaza adesea chiar si dupa 4 ani.

Plata se poate face prin majoritatea banilor in piata, bancilor, precum si prin transfer bancar, carduri de debit / credit sau prin PayPal. Majoritatea serviciilor bancare ofera acum optiunea de plata a amenzi de circulatie care poate fi facuta rapid, direct online sau prin sucursalele bancare.

Este important pentru soferi sa se asigure ca respecta toate regulile de circulatie si sa plateasca la timp toate amenzi, pentru a evita orice neplaceri ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here