NCPC, sau Non-Competitie Promises și Clauses, sunt clauze pe care le pot include companiile într-un contract atunci când angajații lor părăsesc compania. Acestea pot limita direct întreprinderile angajaților lor și hărțuiții lor succesori. În SUA, statele au parcurs o cale deosebit de corectă pentru a limita absolut aceste clauze, ceea ce duce la starea de spirit a companiilor și a angajaților de a aborda treaba cu aceste clauze în mod pozitiv.

Deși majoritatea statelor au reglementat NCPC-urile, angajații și companiile ar trebui să fie conștienți de faptul că Indiele și alte țări pot fi mai puțin directe în măsura în care se aplică legea și regulile sportive. Având în vedere acest lucru, sunt următoarele aspecte pe care trebuie să le luați în considerare atunci când redactați o întâmpinare NCPC.:

 1. Ce include o întâmpinare NCPC?
  Întâmpinarea NCPC trebuie să conțină toate detaliile legate de clauzele inititate, în special privind ascensiunea și detalii specifice referitoare la natura sale de non-competiție. Acest lucru include, de asemenea, detalii privind natura și termenii relației angajaților cu fosta companie. Detaliile complete ar trebui să fie furnizate înainte ca NCPC-ul să poată fi considerat oficial sau aplicat.

 2. Documentare specială
  În plus față de detaliile obișnuite care trebuie furnizate, redactarea corectă a unei întâmpinări NCPC may include, de asemenea, documentare legală suplimentară. Acest lucru ar include detalii specifice despre responsabilitatea angajatorului si cum este angajatul supravegheat în ceea ce privește aplicarea și menținerea clauzelor NCPC inclusiv:

 • Durata clauzei și termenii de activare și de produsere;
 • Condițiile de punere în aplicare a NCPC;
 • Restrictii privind locurile de munca pe care angajatul poate sa le comită;
 • Orice alte restricții și teritorii care ar putea fi impuse angajatului prin NCPC; și
 • Orice alte detalii pe care angajatorul le consideră suplimentare.
 1. Redactarea clauzelor NCPC
  Deși detaliile descrise mai sus ar trebui să fie furnizate, sănătatea rezonabilă figură în mod normal în orice contract NCPC. Această clauză asigură protecția atât angajatorului, cât și angajatului, primul poate alege să nu pună în aplicare clauza contractului, respectarea sa fiind considerată obsedantă sau chiar imorală. Acest lucru asigură, de asemenea, că clauzele realizează ceea ce sunt conștiente că au fost destinate să realizeze.

 2. Respectarea legii
  În plus față de redactarea corectă a clauzelor, respectarea legii și a regulilor și prevederilor din țările respective trebuie luate în considerare.De exemplu, chiar dacă privește o chestiune specifică despre care nu există o lege sau reguli, când este relevantă, angajatorul și angajatul ar trebui să fie conștienți de normele profesionale ale industriei, precum și de echitatea și echilibrul la care acestea ar trebui să adere.

Întâmpinarea unui NCPC (Non-Competitie Promises și Clauses) trebuie să conțină toate elementele corecte. Acestea ar trebui să includă informații privind detaliile lor specifice, documentare legală adecvată, redactarea corectă a clauzelor și respectarea legii în jurul lor. Aceste elemente ar trebui luate în considerare de angajați și angajatori în a redacta corect o întâmpinare NCPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here