În teorie, parinţii au dreptul legal cu privire la numele copilului lor. Acest lucru include dreptul de a alege numele copilului și de a oferi un nume de familie care va servi ca un liant al familiei. Cu toate acestea, parinţii ar putea fi nevoiţi să schimbe numele copilului pentru numeroase motive, de la schimbare de locație la schimbarea statutului marital.

De fapt, schimbarea numelui copilului poate fi o sarcină complexă, presupunând navigarea administratorilor puse în aplicare de către sistemul său juridic. Acest articol va examinea drepturile și obligațiiletale în cazul schimbării numelui copilului.

I. Ce legalitate trebuie să se îndeplinească pentru schimbarea numelui Copilului?

Pentru ca numele copilului să fie schimbat legal, există o serie de cerințe legale care trebuie respectate în primul rând.

A. Recunoașterea de către Părinți

Primul pas necesar schimbării numelui copilului este trecerea prin procedura de recunoaștere a fiului de către parinţi. Procedura este făcută prin asigurarea unei cărţi de identitate pentru copil, în care cel puţin unul dintre părinţi trebuie să-şi confirme recunoaşterea copilului şi numele acestuia.

B. Obţinerea Permisului de Schimbare

În cele mai multe ţări, parinţii ar trebui să obţină o licenţă de schimbare, care este o autorizaţie specială dată de reglementarile legale referitoare la numirea copilului.

C. Înregistrarea schimbării

După obţinerea permisului de schimbare, parinţii trebuie să înregistreze noile date ale copilului la oficiile locale.

II. Care sunt Pasii urmati pentru schimbarea numelui copilului?

A.Obţinerea Documentelor Necesare

Parinţii trebuie să obţină documentele necesare pentru a se asigura că toate informaţiile înregistrate sunt corecte și că toate urmele cu privire la schimbarea numelui sunt legale. Aceste documente ar putea fi:

• Certificatul de naştere original;

• Înregistrarea recunoaşterii copilului;

• Actul de schimbare;

• Cerinţe de alte documente de către oficialitățile locale.

B. Depunerea Înregistrării Civile

Activitatea de înregistrare este foarte importantă, în cazul în care schimbarea numelui este legală și a fost aprobată de oficialități. Oficiul de înregistrare va oferi informaţii și instrucţiuni cu privire la cum schimbarea se efectuează, fiind necesar să se pregătească documentele necesare în vederea depunerii la registrul civil.

C.Prezentarea Cererii Oficiale

Parinţii trebuie să depună dovada legală a schimbării numelui, în urma căreia oficialităţile de înregistrare vor emit un certificat oficial de schimbare a numelui copilului.

D. Obţinerea Documentelor Oficiale

Una dintre responsabilităţile parinţilor în ceea ce priveşte schimbarea numelui copilului este obţinerea documentelor necesare pentru a informa sistemul naţional despre schimbare. Aceste documente includ numele noului copil și orice certificate, documente de identitate sau acte de înregistrare care trebuie să fie prezentate la școală și alte agenţii.

E. Împrospătarea Documentelor cu Numele Noului Copil

Parinţii trebuie să rethink-ească toate documentele și alte acte care reflectă numele copilului lor înainte ca schimbarea numelui să devină legală. Acesta include schimbarea de hârtii de la școală, primind documente de la instituţiile de asigurări și aducând schimbarea noului nume pe orice profil sau conturi sociale ale copilului.

III. Care sunt avantajele și dezavantajele schimbării numelui copilului?

A. Avantaje

• Schimbarea numelui poate preveni confuzia sau problemele de identitate în cazul schimbării situaţiei familiale.

• Poate oferi copilului dreptul de a adopta un nume pe care-l va purta cu mândrie.

• Consolidarea relaţiei dintre copil și parinţii care îl recunosc și-l tratează corect.

B. Dezavantaje

• Schimbarea numelui poate fi extrem de complicată și presupune despăgubirea procedurilor oficiale și administratorului alte documente.

• Poate fi costisitoare, deoarece este necesară achiziționarea noilor documente cu numele noului copil și împrospătarea tuturor documentelor oficiale.

• Poate afecta copilul mental și emoţional prin încălcarea conexiunii dintre copil și numele lor actual.

IV. Ce trebuie să cunoasca parinţii înainte de a schimba numele copilului?

A.Legislația

Înainte de a începe vreun proces de schimbare a numelui copilului, parinţii trebuie să fie bine informaţi cu privire la legi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here