Partajul bunurilor este o etapa importanta atunci cand doi parteneri se despart, implicand impartirea activelor comune si a conturilor bancare. Acest articol analizeaza procesul partajului bunurilor atunci cand se ajunge la notar si documentele necesare.

Partajul bunurilor se refera la impartirea activelor comune si a conturilor bancare dintre persoanele care se despart. Partajul bunurilor consta in negocierea intre partenerii divortati pentru a determina cati bani ar primi fiecare membru cuplului si cum intreaga suma ar trebui distribuita. In cazul in care cazul nu poate fi rezolvat prin negociere, cei doi parteneri pot apela la notari publici si legea din tara lor.

Partajul bunurilor la notar

Atunci cand partenerii divortati apeleaza la un notar public, acesta va urmari regulile legale, precum si procedurile pentru a desemna jumatate din activele casatoriei fiecaruia dintre parteneri. Rolul notarului de a aproba partajul bunurilor si de a vedea ca acestea sunt impartite corect si echitabil.

Notarul va verifica actele de proprietate si documentele financiare si va examina perspectivele fiecaruia dintre parteneri pentru a se asigura ca nimeni nu este tratat cu indiferenta in procesul de impartire a bunurilor. Notarul poate, de asemenea, oferi opinii si sfaturi impartiale pentru a ajuta partenerii divortati sa vina cu solutii mai stabile.

Documente necesare

Parintii care stau sa faca partajul bunurilor la notar sunt obligati sa prezinte o serie de documente. Acestea includ actele de proprietate, certificate de casatorie, certificatul de divort si actele financiare, cum ar fi declaratiile si situatiile financiare, precum si orice alte documente relevante.

De asemenea, cei doi parteneri vor avea nevoie sa pregateasca un document in care sa declare ca vor respecta legea si regulile in procesul de impartire a activelor si ca vor accepta partajul bunurilor setat de notar. Acest document trebuie aprobat de catre ambii parteneri.

Cum functioneaza partajul bunurilor?

Procesul partajului bunurilor incepe cu stabilirea activelor partajabile. Acestea include:
• Conturi bancare și fonduri mutuale
• Casa si alta proprietate
• Conturi de economii
• Venituri
• Investitii
• Utilaje și alte active corporale
Casatoritii trebuie sa stabileasca valoarea activelor si, astfel, suma totala de bani ce va fi impartita. Una dintre persoane trebuie sa stabileasca ce active se vor diviza intre cei doi parteneri. Valoarea activelor se va imparti proportionat, tinand cont de contributiile fiecarei persoane in mod egal.

Respectarea regulilor legale

Notarii publici inspecteaza cu atentie documentele prezentate si verifica regulile legale inainte de a da acceptul pentru partajul bunurilor. Acestia vor verifica daca exista zeci de lege care pot influenta procesul de partaj al bunurilor , precum si daca separatia poate interfera cu drepturile fiecaruia dintre parteneri.

Notarul va asigura intotdeauna ca impartirea activelor comune sa respecte tot ce este scris in documentele prezentate inainte de a da aprobarea sa definitiva.

Taxe si alte cheltuieli

Atunci cand partenerii divortati apeleaza la un notar public pentru a face partajul bunurilor, acestia trebuie sa plateasca o taxa, precum si alte cheltuieli. Costurile pre-operationale includ diurne, taxe notariale, taxe de judecata si alte taxe administrative, in functie de statul in care se afla.

De asemenea, partenerii trebuie sa plateasca costuri legale – cum ar fi un avocat – in cazul in care trebuie sa-si faca cauza in fata judecatorului. Costurile legale depind, de asemenea, de stat si de procesul de partaj pe care parintii trebuie sa il deruleze.

Legalizarea notarii partajului bunurilor

Dupa ce notarul public a aprobat partajul bunurilor, acesta va trebui sa fie legalizat de catre instante. Partenerii divortati vor trebui sa plateasca costuri si taxe legale legale pentru a face ca acestea sa devina efective.

Notarul va merge la un tribunal sau la o instante locale pentru a semna toate documentele si sa aplice toate dispozitiile legale. In unele state, procesul poate dura pana la 30 de zile. Dupa ce procesul de legalizare se finalizeaza cu succes si este aprobat de courtroom, partajul bunurilor va fi realizat.

Partajul bunurilor este o stare legala ce presupune impartirea activelor comune si a conturilor bancare dintre parintii divortati. Atunci cand acestia nu mai pot ajunge la un acord, acestia pot apela la un notar public care va aproba partajul bunurilor. Partenerii divortati trebuie sa prezinte toate documentele si actele financiare necesare si sa plateasca taxele si cheltuielile asociate. Dupa ce partajul bunurilor este aprobat de notar, acesta va fi legalizat si aprobat de instante inainte ca aceasta sa fie aplicata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here