Gradele de rudenie sunt folosite pentru a descrie relațiile de rudenie dintre persoanele conectate în afara sângelui. Relațiile magazine-la-cousin, unchi-nieces și verii sunt toate descrise prin grade de rudenie. În timp ce aceste relații sunt în general neutre, în funcție de cultura și societatea în care trăim, ele pot influența o mulțime de aspecte, de la ceremonii tradiționale la rolul unuia în viața altuia. Dacă nu există relații directe, persoanele pot căuta în terminologia rudeniei pentru a determina ce înseamnă pentru ei, dar și ce ar trebui să însemne. Aici vom explica modul în care se calculează gradele de rudenie și ce înseamnă între veri.

Cum se calculează gradele de rudenie între veri

Gradele rudeniei dintre veri sunt calculate în funcție de mărimea generației în care se află fiecare persoană din relație. Există două tipuri de grade, generaționale și intergeneraționale.

Gradele generaționale se referă la rudeniile cuprinse între persoane aflate în aceeași sau în generații apropiate. Acestea sunt cele mai simple de calculat și se bazează pe adevărul că, în general, o persoană are același grad rudenial față de membri ai propriei generații.

Pe de altă parte, gradele intergeneraționale se referă la rudeniile dintre persoane care se află în generații diferite. Acestea sunt mai dificil de calculat și se bazează pe numărul de generații dintre cele două persoane. Dacă cele două persoane se află în aceeași generație, niciun grad nu mai poate fi calculat.

Așadar, pentru a calcula gradele de rudenie dintre veri, punem în lucru aceste reguli. Primul pas este de a determina dacă cei doi veri sunt într-o generație. Dacă este așa, rudenia lor este generațională și este egală cu aceeași grad de rudenie ca și alți membri ai generației lor.

Dacă, însă, cei doi veri se află în generații diferite, gradul de rudenie va fi intergenerațional și va fi egal cu numărul de generații care separă verii. De exemplu, dacă una dintre surori este bunica unuia dintre verii ei, atunci gradul de rudenie între veri va fi egal cu patru.

Ce înseamnă gradele de rudenie între veri

Pentru multe persoane, gradul de rudenie dintre veri este mai important decât cel dintre rudenii mai îndepărtați, deoarece le oferă o conexiune specială și un anumit nivel de responsabilitate. Iată ce înseamnă gradele de rudenie între veri pe baza regulilor descrise mai sus:

• Primii veri (frați și surori): Primii veri sunt rude de sânge, care au același grad de rudenie și același grad de responsabilitate reciproca (au același grad de rudenie ca și frații și surorile lor).

• Veri îndepărtați (verii fictivi): Veri îndepărtați, cum ar fi șurori și jaimei, sunt rude de gradul doi sau trei, care au același grad de rudenie și responsabilitate reciproca (diferit de primii veri, au același grad de rudenie ca unchi-nepoi sau chiar rude mai îndepărtați decât aceștia).

• Veri fictivi (văr, bunică, bunic): Verii fictivi sunt rude de gradul patru sau cinci, care au același grad de rudenie și responsabilitate reciproca (la fel ca și rudele de graduri mai mari decât aceasta, cum ar fi bunicii sau verii mai îndepărtați).

De asemenea, gradele de rudenie și responsabilitatea pot să varieze în funcție de cultura și credința individuală. De exemplu, unele persoane pot considera primele veri ca având un grad mai înalt de responsabilitate și rudenie decât familia lor mai îndepărtați, în timp ce altele pot considera dimpotrivă.

În concluzie, gradele de rudenie sunt un element important al relațiilor interumane și sunt importante pentru a determina ce înseamnă pentru o persoană și pentru familie. Este important să înțelegem cum se calculează aceste grade de rudenie, inclusiv ce înseamnă între veri, deoarece acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra responsabilității, relațiilor și ceremoniilor.

Așadar, înainte de a investi în relația ta cu unul dintre verii tăi, este important să înțelegi gradul tău de rudenie și ce înseamnă pentru tine și pentru ei. Aceasta va fi cheia pentru o relație specială și bună între voi și va servi ca model pentru celelalte relații din familia ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here