Pașaportul pentru un copil este o formalitate necesară pentru a călători în străinătate. Uneori este suficientă o viză, dar în alte cazuri trebuie să aveți un pașaport biometric. Acest lucru se aplică copiilor cu vârsta de 14 ani și sub această vârstă. Astfel, în articolul de față, vom prezenta în detaliu cum poți obține pașaportul pentru copil.

Pașaportul și viza sunt cele mai importante certificate de călătorie. Aceste certificate sunt esențiale pentru copiii care vor călători în străinătate, deoarece ei nu se pot bucura de anumite oportunități sau servicii oferite de alte țări fără aceste certificate. Astfel, aceștia au nevoie de pașaport sau viza, special pentru copii, înainte de a putea să călătorească în străinătate. Vorbind despre pașapoartele pentru copii, sunt câteva reguli care trebuie luate în considerare înainte de a solicita pașaportul pentru copil.

Cum obțin pașaportul pentru copil?

Pașaportul pentru copil poate fi obținut printr-un proces simplu și rapid, pe care le vom detalia în cele ce urmează:

  1. Documente necesare

În primul rând, trebuie să strângeți toate documentele necesare pentru a obține pașaportul pentru copil. Există o serie de documente de care aveți nevoie, iar acestea sunt:

• Certificat de naștere: Aveți nevoie de certificatul de naștere original și copia certificatului de naștere.

• Cartea de identitate: Copilul trebuie sa detina propria carte de identitate valida.

• Autorizația ambelor părinți: Aveți nevoie de acordul ambilor părinți pentru a obține pașaporul pentru copil.

• Poze pasaport: Va trebui să prezentați și două poze pasaport potrivite pentru a obține pașaportul pentru copil.

  1. Solicitarea unui pașaport pentru copil

După ce ați adunat toate documentele, următorul pas este de a solicita un pașaport pentru copil. Pentru aceasta, trebuie să completați un formular pentru pașaport și formularul pentru minori, la care trebuie să adăugați și toate documentele care necesare.

  1. Taxe și alte cheltuieli

Pașaporturile pentru copil au taxe și cheltuieli suplimentare în comparație cu documentele de călătorie pentru adulți. Dacă copilul are deja un pașaport actualizat, înaintați documentele și taxele pentru re-schimbare, dar dacă va solicita un pașaport pentru prima dată, trebuie să faceți față și mai multor cheltuieli.

  1. Înregistrare electronică

Odată ce ați terminat toate formalitățile și ați terminat plata taxelor și cheltuielilor, va trebui să faceți o înregistrare electronică a dosarului de pașaport al copilului. Aceasta va fi o etapă simplă de completat, iar persoana responsabilă va verifica toate informațiile necesare pentru procedurile de pașaport.

  1. Confirmarea pașaportului pentru copil

Scopul acestei etape finale este de a confirma pașaportul și de a înregistra toate informațiile necesare. În acest scop, copilul trebuie să meargă în persoană pentru a confirma pașaportul și de a primi pașaportul cu datele sale biometrice.

Ce fac dacă am pierdut pașaportul copilului?

Se întâmplă și astfel de lucruri, iar în cazul în care copilul dvs. a pierdut pașaportul sau a fost furat, va trebui să depuneți mai multe documente în ministerul de interne respectiv. Documentele mai exact sunt:

• Certificat de naștere

• Certificat de înregistrare a pașaportului pierdut sau furat

• Autorizația ambelor părinți

• Poze pasaport (două poze).

În concluzie, pașaportul pentru copii este o necesitate absolută atunci când se organizează o călătorie în străinătate. Din acest motiv, este important să știți în detaliu cum poate obține pașaportul pentru copil. Acest lucru include adunarea tuturor documentelor necesare, completarea unui formular de registru, trimiterea acestuia la Ministerul de Interne și confirmarea pașaportului când este eliberat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here