Lumea modernă nu este cea mai fericită și multe familii ajung la situații dificile, ceea ce duce la divorțuri, plecări și alte decizii atunci când se discută de stabilitatea și reziliența familiilor. Uneori divorțul nu este o opțiune și singurul mod în care un părinte poate primi pensie alimentară pentru copiii săi este prin calea acțiunilor legale directe, fără și fără divorț.

1. Cum funcționează pensia alimentară fără divorț

Pensia alimentară este un termen folosit pentru a denumi suma de bani care un părinte poate cere de la celălalt părinte pentru a asigura bunăstarea financiară a copiilor. Once o o părțe a fost determinat de Judecata de Familie să plătească pensia alimentară, aceasta poate fi folosită pentru a achita facturi medicale, școlare sau chirii mosșilor.

Cum funcționează procedurile legale fără divorț pentru obținerea pensiei alimentare? Primul pas în obținerea unei pensii alimentare este să-ți depui petiția la tribunalele de familie în statul tău sau un tribunal local. Petiția va fi evaluată și dacă este acceptată, veți ajunge la o audiență în care se poate discuta valoarea pensiei alimentare. Odată ce tribunalul a stabilit că alegeți să primiți o pensie alimentară, documentația necesară pentru a finaliza procesul va fi planificată.

2. Procesul legal pentru obținerea pensiei alimentare

Discutarea condițiilor educaționale și medico-legale este un pas important în procesul de obținere a pensiei alimentare fără proces de divorț. Va trebui să creditezi o poziție legală, deoarece informațiile pe care le aduceți la audiență ajută tribunalul să decidă despre suma actuâlă a pensiei alimentare.

Mai jos sunt enumerate câteva dintre procedurile și regulile legale importante în fundamentarea condițiilor care va garantează că luați în considerare orice factor relevant pentru obținerea pensiei alimentare.

  • Provin din orice fonduri de pensii și de alocare de asistență socială: Conform formei 2-19, orice fonduri de pensii și de alocare de asistență socială pe care le-ați primit înaintea cererii investigației sau audienței ar trebui luate în considerare.

  • Demonstrați nevoile financiare ale copilului: Copilul căruia solicităm pensia alimentară trebuie să aibă nevoi financiare, precum și încrederea că veniturile provenite din pensie sunt necesare pentru a-și asigura finanțele.

  • Venitul și veniturile celorlalt părinte: venitul net și alte venituri ale celuilalt părinte va fi incluse în calcularea cantității pensiei alimentare. Acest lucru va ajuta tribunalul să decidă despre suma pe care un părinte ar trebui să o plătească familiei.

  • Studii și pregătire profesională: tribunalul va include și evalua studiile și pregătirea profesională a celor doi părinți pentru a limita impactul pe care pensia alimentară obținută poate avea asupra lor.

În plus față de aceste reguli și proceduri, este important să citiți și să vă familiarizați cu legea privind pensia alimentară pentru copii din statul în care trăiți.

3. Enumerare și principii generale ale controlului pensiei alimentare

  • Persoana trebuie să prezinte Tribunalului de Familie informațiile corecte și să soluționeze detaliile de bună-credință.

  • Tribunalului ia decizia în cazul în care cererea a fost facuta fara divorț.

  • Contribuția fiecărui părinte la asigurarea unei pensii alimentare pentru copil sau copii poate fi stabilită în detaliu.

  • Contribuția fiecărui părinte în situatii de custody comuna sau legally split va fi luată în considerare.

  • Tribunalul poate decide care dintre părinți va avea obligația juridică de a acoperi contribuția la pensia alimentară.

Pentru a obține pensia alimentară fără divorț, este important să se permită unui avocat/solicitor/consilier să facă o evaluare a situatiei care explică ceea ce se poate așteptat și la ce documentație este nevoie pentru a finaliza procesul.

4. Cum se întâmplă monitorizarea și reglementarea pensiei

Odată ce tribunalul de familie stabilește de fiecare dată suma pentru a fi plătită lunar, Monica este responsabilă pentru distribuirea sumei lunare de pensie în conturile părintelor-beneficiari sau ale persoanelor responsabile pentru tratarea copiilor. Există de asemenea mai multe reguli și proceduri pentru monitorizarea și reglementarea pensiei alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here