Probabil, ai folosit vreodată mijlocul de transport public sau ai condus propriul vehicul și ai primit o amenda de circulație. Acest lucru poate fi un moment stresant, mai ales când vine vorba de plata amenzilor în termen de 15 zile. Atunci când îți depășești avansul legat de viteză sau parcăm într-o zonă interzisă, se aplica anumite amenzi. 

Aceste amenzii trebuie plătite cât mai curând, deoarece alte consecințe pot apărea dacă se încălca acest termen. Aici vom explica tot ceea ce trebuie să știți despre plata amenzilor de circulație în termen de 15 zile și despre necazurile adiacente.

Definirea amenzii de circulație

Amenda de circulație reprezintă o amendă care poate fi emisă cu orice infracțiune în trafic. Acesta poate fi un exces de viteză, parcarea într-o zonă interzisă sau chiar conducerea fără permis. Aceste infracțiuni în trafic sunt descrise mai departe ca legislație, în comerț și transport. Excesul de viteză mai mare de 10 km/h față de limitele legale de viteză este considerat infracțiune și va fi sancționat. Licența va fi suspendată în anumite cazuri grave de încălcare a legilor, cum ar fi transportul pe o autostradă cu o viteză mai mare de 30 km/h față de limita legală.

Ce ar trebui să știi despre termenul de 15 zile

Atunci când primești o amendă, ai 15 zile la dispoziție pentru a plăti această amendă. Acest termen se aplică în cazul în care licența de conducere a fost restricționată. Dacă în acest interval de timp se plătește amenda, atunci restricția nu devine efectivă și situația se rezolvă. Însă, dacă amenda nu este achitată în această perioadă, atunci se aplică o restricție definitivă a permisului de conducere.

Cui trebuie să se plătească amendă?

Amenzile de circulație se consideră a fi datorii către statul în care se află șoferul, astfel că acestea pot fi plătite către autoritățile guvernamentale responsible pentru autorizarea acestor amenzile. În general, aceste autorități pot include Departamentul de Poliție, Biroul de Servicii Financiare sau tribunalele locale. Acestea pot accepta plăți în numerar sau card de credit.

Cum poți plăti o amendă?

Există mai multe moduri prin care poți plăti o amendă. Acestea se pot face prin cora curierat, prin bancă, online sau prin intermediar. Plata online presupune înregistrarea infracțiunii pe un site web dedicat acestui proces și solicitant parole sau alte documente necesare. Plata poate fi efectuată gratuit prin bancă, caz în care se virează suma în contul bancar al fondurilor de încasare menționat în notificarea de amendare. Plata prin curierat se face trimitând o anumită sumă prin trimitere poștală în contul fondurilor de încasare.

Plata prin intermediar presupune folosirea unui anumit serviciu de transfer bancar sau electronice. Acest lucru poate simplifica procesul de plată și de asemenea poate asigura că banii ajung la destinația corectă în termenii acordați.

Beneficiile plății în termen de 15 zile

Atunci când plătești o amendă în termen de 15 zile, beneficii includ evitarea plății de contravaloare a amenzii și a altor taxe suplimentare cauzate de întârziere. Plata amenzii în termen de 15 zile de asemenea preîntâmpină amenzi suplimentare sau suspendarea temporară sau definitivă a permisului de conducere.

Va fi recunoscut o plata în termen?

Da, o plata în termen de 15 zile va fi recunoscută. Plata în termen de 15 zile va elimina restricția asociată cu amenda de circulație și va impedica alte taxe suplimentare cauzate de întârziere. Dacă amenda este încă neplătită, atunci trebuie luate alte măsuri pentru a soluționa această problemă.

Ce se întâmpla daca nu platesti în termen de 15 zile?

Dacă nu se plătește o amendă în termen de 15 zile, vor exista consecințe drastice, cum ar fi:

  • Licența de conducere va deveni inactivă și nu se va mai putea folosi până când se restabilește;

  • Se pot aplica amenzi suplimentare în măsura în care se ignore termenul limită;

  • Birocrația legată de scoaterea licenței poate fi foarte complicată;

  • Reactivarea permisului de conducere poate costa ceva bani;

  • Entitatea respiratorie poate fi sancționată cu alte taxe suplimentare;

  • Se pot aplica alte restricții asupra șoferului cum ar fi interdicția sau suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă mai mare de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here