Portalul instanțelor de dosare este un sistem unic de acces, destinat faciliteze accesul la informații privind procedurile judiciare. Acest portal a fost dezvoltat în conformitate cu strategya de modernizare a sistemului judiciar, asigurând o platfomedevor fi în permanență prezente informațiile corecte și actualizate. Acest portal a fost lansat pentru a oferi simplitate, comoditate și integrare în accesarea și gestionarea datelor, în special pentru dosarele de judecată.

Portalul instanțelor de dosare (PID) a fost lansat în anul 2013, fiind oferit inițial la nivel national, cu scopul de a permite utilizatorilor să obțină acces rapid și simplu la informații referitoare la procedurile judiciare.
Acest portal oferă utilizatorilor modalități mai eficiente de a căuta și gestiona dosarele judiciare, oferind informații actualizate și detaliate despre acestea. Acesta revine în mod regulat și oferă informații în cazul unor modificări aduse dosarelor. Utilizatorii pot descărca, gestiona și partaja documente ale dosarelor înregistrate în acest portal.

În ceea ce privește funcționalitățile, cei care utilizează PID pot contacta avocații, judecătorii și alte organizații judiciare și obține informații despre cazurile particularizate. Mai mult, permite interactivitatea dintre utilizatori, soluționând probleme descoperite în cazul dosarelor. Utilizatorii pot depune și partaja fișierele privitoare la scopurile judiciare.

Cum să accesați informațiile necesare prin PID

 1. Inainte de a începe să navigați în PID, puteți crea un cont. Pentru acest lucru, trebuie să furnizați datele necesare cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon, contul de email etc. Trebuie să furnizați și o parolă pentru confirmarea informațiilor pe care le furnizați. Aceste informații sunt ținute în siguranță și la protejat.

 2. Dupa ce ați creat contul, vă veți putea conecta la servciul de PID și aveți nevoie de instrumentele necesare pentru a cauta dosarele judiciare.

 3. Instrumentul de cutare, care poate fi accesat prin PID, poate fi folosit pentru a găsi dosarele specifice, astfel încât să vă puteți găsi informațiile necesare. Acest instrument de cutare vă va oferi sugestii pe baza cuvintelor-cheie furnizate, avându-vă astfel la dispoziție toate informațiile dorite.

 4. Unele dintre informațiile pe care le veți găsi în PID, pot include informații despre o anumită instanță judecătorească, despre vizite ale acestora și nivelul diferitelor cazuri.

 5. Pentru a accesa informațiile, trebuie să selectați acele dosare care se potrivesc necesității dumneavoastră.

 6. Dupa ce selectați dosarele dorite, veți vedea lista detaliată cu informațiile complete despre acestea. Acest lucru va include data și ora înscrierii acestora, numărul de dosar și alte informații sau documente referitoare la dosar.

 7. O altă funcționalitate importantă de luat în considerare va fi accesul la pagina actualizărilor. Acesta este un spațiu, unde vor fi încărcate informațiile detaliate despre dosarele de judecată și modificările aduse anterior acestora.

 8. În cazul în care aveți nevoie să contactați anumite persoane legate de un dosar, în aceeași zonă puteți obține și informațiile de contact și alte detalii.

 9. Una dintre principalele funcționalități oferite de PID este faciliteaza trimiterea documentelor sau a dosierelor ce fac obiectul instanței judecătorești respective. Acest lucru poate fi făcut prin transferul computerului – prin conectarea unui card de memorie sau prin email.

 10. Din când în când veți primi notificări despre actualizarile dosarului dumneavoastră sau al unui dosar care vă interesează.

 11. Pentru persoanele care au nevoie de informații suplimentare și pentru a răspunde la eventualele întrebări, există secțiunile de întrebări frecvente și forumuri de discuții.

Având în vedere că platforma PID oferă informații precise privind dosarele de judecată, menită să ușureze și să simplifice procesul judicial, ea poate fi considerată ca fiind un instrument usor de folosit si un mijloc ideal pentru a reduce timpul în instanta. Platforma PID a devenit indispensabilă pentru cei implicați în dosarele judecătorești. Daca veți folosi această platformă, veți obține informații precise, actualizate și detaliate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here