Portalul Justiției reprezintă o sursă importantă de informații atât pentru cetățeni cât și pentru avocați. Acesta pune la dispoziția utilizatorilor o varietate de informații privitoare la procesul de mentorare, legislație, documente, articole și sentințe judecătorești. De asemenea, utilizatorii pot afla despre instanțele judecătorești și ultimile informații despre instanța europeană.

Astăzi, în timp ce industria serviciilor juridice se află în plină schimbare, foarte mulți dintre avocați recunosc faptul că a utiliza Portalul Justiției poate economisi timp și că poate fi folosit pentru a informa și educa cetățenii și avocați cu privire la legea drepturilor lor și a drepturilor altora. Cu toate acestea, mulți utilizatori nu sunt complet conștienți de toate informațiile de care dispun prin intermediul acestui portal.

Ce este Portalul Justiției?

Portalul Justiției este un portal de informare publică dezvoltat de Organizația Națională a Judecătorilor și oferă publicului informații despre lege, oferind acces liber și fără costuri la informații importante actualizate despre Codul Penal, Codul de Procedură Penala, Codul de Procedură Civila, altele.

Portalul oferă o platformă bazată pe web pentru a permite accesul cetățenilor și avocaților la informațiile despre justiție și drepturi. Acesta oferă informații despre autoritățile judiciare și facultățile în cauză, statele membre, decizii ale Curții Europene a Drepturilor Omului, propunerile de acțiune și deciziile judiciary din fiecare țară, precum și biblioteci online.

Ce puteti gasi pe Portalul Justiției?

Portalul Justiției oferă multe informații utile utilizatorilor săi.

  1. Justiție și legea drepturilor: Portalul Justiției oferă informații despre drepturi și responsabilități mai degrabă decât o descriere a legii. Acesta oferă informații despre procese de litigiu și când să faci apel la un avocat.

  2. Decizii și documente judecătorești: Portalul oferă acces la deciziile judecătorești din fiecare țară precum și documente și fișiere.

  3. Codurile și legile subiectului: Portalul oferă o bibliotecă virtuală unde cetățenii și avocații pot citi coduri și legi. De asemenea, permit accesul rapid la ultima versiune a codurilor și legilor respective.

  4. Documente și informații despre instanțele judecătorești: Portalul Justiției pune la dispoziția utilizatorilor informații despre instanțele judecătorești și opțiuni pentru ca utilizatorul să poată face consultări și căutări în documentele oficiale.

  5. Educație și mentorare: Portalul Justiției oferă cetățenilor și avocaților o serie de mentorari și cursuri.

Cum poată fi utilizat Portalul Justiției?

Portalul Justiției oferă o gamă largă de informații despre lege și justiție, disponibile utilizatorilor săi. Multe dintre instrumentele de pe acest portal sunt concepute pentru a facilita utilizatorilor procesul de informare, informarea cetățenilor și accesul avocaților la informațiile necesare pentru a desfășura corect activitatea lor.

De asemenea, avocații profesioniști au posibilitatea de a accesa instrumentele de căutare avansată, inclusiv codurile legislației, în scopul de a se informa corect cu privire la principalele legi și reglementări. Aceste instrumente pot fi utilizate pentru a furniza informații în mod eficient și a informa pe ceilalți cu privire la elementele esențiale ale legii.

De asemenea, pe site-ul Portalului Justiției sunt disponibile numeroase documente și sentințe judecătorești. Avocații pot să cerceteze materialul necesar pentru a identifica cazuri similare la alte instanțe și să folosească această informație pentru a dubla cazurile lor.

De asemenea, utilizatorii site-ului au posibilitatea să asculte numeroase seminarii despre lege, inclusiv informații despre estimarea riscurilor și recomandări pentru ședințe judecătorești. Acestea sunt foarte importante pentru ca avocații și clienții să poată avea suficientă educație atunci când se confruntă cu probleme legale.

De asemenea, Portalul oferă și o bază de date a avocaților licențiați. Acest lucru îi va ajuta pe utilizatori în a identifica un avocat potrivit pentru nevoile lor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here