Testarea paternităţii poate ajuta oamenii să îşi stabilească originea şi să se conecteze cu familia lor, de aceea acest test poate fi vital pentru mai mulţi oameni. O întrebare pe care mulţi şi-o pun înainte de a face un test de paternitate este cât costă, precum și în ceea ce priveşte opţiunile disponibile. Acest articol va explora preţul unui test de paternitate, pentru a vă ajuta să decideţi dacă acesta face parte din bugetul dvs.

Ce este un test de paternitate?

Testarea paternităţii este simpteul prin care se stabileşte dacă un anumit individ este tatăl biologic al unui copil. Acestea se efectuează prin verificarea profilului genetic al persoanei testate și al copilului, privind la ADN-ul comun pe care îl pot împărţi. Testul de paternitate este, de obicei, recomandat ca o dovadă de legitimare pentru actele oficiale, cum ar fi certificatul de naştere sau actul de pensionare.

Preţul înregistrărilor oficiale de paternitate

Înregistrarea oficială a paternităţii constă în efectuarea testului de paternitate și înregistrarea legală a rezultatelor într-un act oficial. Unele state exclud testele de ADN de la necesitățile înregistrărilor de paternitate, în schimb acceptând doar declaraţii scrise. În situaţia în care un test de ADN este necesar, ar trebui să existe o taxă suplimentară pentru acesta.

Când se creează un act oficial de paternitate, aceasta poate fi costisitoare. De obicei, există un cost de eliberare a documentelor, precum şi o taxă de procesare. Aceste costuri nu vor fi aceleaşi în fiecare stat, iar unele vor avea şi taxe suplimentare.

Preţul testelor de paternitate ADN

Costul unui test de paternitate ADN poate varia semnificativ, în funcţie de furnizor. Unele laboratoare private pot taxa între $100 și $2.000, în funcţie de tipul de test pe care îl efectuaţi. Costurile pot ajunge până la $3.000 pentru teste cu mai mulţi participanţi.

Există și opţiuni mai ieftine, inclusiv teste de buzunar sau de serviciu postal, dar acestea nu oferă rezultate legale. În plus, ele vor avea limite sub care ei nu pot lucra, astfel încât să nu poată fi folosite în procese legale.

Ce determină prețul unui test de paternitate?

Unele factori importanti determinB prețul unui test de paternitate:

  • Tipul de test: Există mai multe tipuri de teste, cum ar fi testele două-tăți, testele trei-părti și testele cu mai mulți participanți, precum și tipuri similare. Fiecare dintre acestea vin cu costuri diferite.

  • Raportul de probabilitate al rezultatelor: Prețul poate fi mai scăzut pentru teste care oferă un raport mai scăzut de probabilitate de paternitate.

  • Cantitatea de ADN: De obicei, cu cât se necesită mai mult ADN pentru a efectua testul, cu atât costul va fi mai mare.

  • Locul în care efectuați testul: Unele laboratoare se concentrează pe testele ADN și, prin urmare, vor oferi prețuri mai ieftine decât altele.

Care sunt alte costuri asociate testelor de paternitate?

Un test de paternitate poate implica o mulţime de costuri în afara prețului testului în sine. Acestea includ:

  • Kit-uri de recoltare a ADN-ului: Costul acestora variază în funcţie de laborator. Unele laboratoare înlocuiesc aceste kit-uri gratuit, în timp ce alte laboratoare pot încasa costuri suplimentare pentru ele.

  • Taxa de livrare: Puținii furnizori care oferă opţiunea de cutii poştale pot percepe o taxa pentru livrare.

  • Taxe judiciare: Acestea pot fi necesare, deoarece unele tribunale cer o copie a testului ADN înainte de a aproba un act de paternitate.

Când ar fi ocazionala nevoia unui test de paternitate?

Pot fi cazuri în care un test de ADN și înregistrarea oficială a paternităţii nu sunt necesare. Acestea țin de instituții precum, de exemplu:

  • Adopții: Dacă o persoană a trecut prin procesul de adopţie, de obicei, o declarație de paternitate este suficientă pentru a certifica paternitatea.

  • Acorduri intre familie: Există cazuri în care familiile acceptă că un copil aparține unei anumite persoane, de dragul evitării disensiunilor. În aceste situații, un test de paternitate poate fi inutil și poate crea chiar mai multe probleme.

Testarea paternităţii este un pas important către dovedirea identităţii și descoperirea informaţiilor despre un copil. Costul unui test ADN si a înregistrării oficiale a paternităţii poate fi o povară pentru unele familii, dar există opţiuni mai ieftine, inclusiv teste de buzunar și opţiuni de cutie poștală. Pentru a obţine o estimare exactă a costului unui test de paternitate, vă recomandăm să contactați un furnizor și să citiți cu atenţie ofertele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here