Dacă sunteți părinții unui copil minor și doriți să îl luați pe acesta cu dumneavoastră într-o călătorie în afara țării, este posibil ca aplicarea pentru o autorizație de plecare să nu fie cea mai ușoară parte din planificarea călătoriei. Sunt necesare anumite documente legalizate și autorizații speciale când vine vorba de călătoriile internaționale ale copiilor. Vom explica aici procedurile și cerințele de obținere a unei procese pentru copilul minor în cazul în care dați o călătorie din țară.

Ce este o procură pentru copil minor pentru ieșirea din țară?

În esență, o procură pentru copil minor pentru ieșirea din țară este un document oficial dependent de țara în care persoana se află, care permite copilului să călătorească peste granițe și teritoriile altor țări. Acest document este obținut de către părintele sau tutorele copilului și are ca scop asigurarea faptului că copilul este în siguranță și nu a fost răpit. Acesta poate fi obținut de la Tribunalul local sau poate fi eliberat de Ministerul Afacerilor Interne al țării respective.

Ce documente sunt necesare pentru obținerea unei procuri pentru copil minor înainte de a ieși din țară?

Exista anumite documente pe care trebuie să le prezentați în momentul în care depuneți o cerere pentru obținerea unei procese a unui copil:

• O copie legalizată a certificatului de naștere al copilului

• Documentele de identitate ale părinților și tutorelui – actele de identitate ale ambilor părinți, precum și documentele de identitate ale tutorelui dacă există

• O declarație pe propria răspundere din partea părinților sau tutorelui că copilul este în siguranță

• O copie legalizată a certificatului de căsătorie sau a certificatului de divorț a părinților în cazul copiilor divorțați sau separați

• Permisul de ședere al copilului, în cazul în care aplică

• O fotografie recentă a copilului și a părinților/tutorelui

• Documentele justificative pentru destinația călătoriei – adeverința de călătorie a companiei aeriene, confirmarea rezervării hoteliere, etc.

• O copie a înscrisului de la domiciliu al copilului sau o scrisoare de garanție de la persoana cu care va fi cazat copilul

• Taxele necesare pentru procesarea cererii

În majoritatea țărilor, persoana care solicită procura de ieșire din țară pentru copil trebuie să prezinte și o dovadă a proprietății asupra copilului, cum ar fi actele eliberate de autoritățile centrale sau un act de adopție în cazul în care copilul este adoptat.

Cum obținem efectiv o procură?

Procedura de obținere a unei procuri pentru copil minor poate varia în funcție de țara în care sunteți localizați. În general, vă recomandăm să contactați autoritățile pertinente din țara dumneavoastră pentru informații detaliate cu privire la modul de obținere a unei procese.

În general, procesul pentru a obține o procură trebuie să înceapă cu depunerea documentelor necesare și a taxelor correspondente la tribunalul local sau la Ministerul de Interne al țării. De asemenea, este posibil să trebuiască să faceți o interviu cu ofițerul responsabil pentru a verifica datele furnizate.

În cazul în care procesul este aprobat, veți primi procura care va menționa valabilitatea și perioada pe care copilul va putea sta în afara țării. Acesta va include, de asemenea, numele și datele de identificare al persoanei în cauză, precum și datele de contact ale părintelui sau tutorelui care asigură călătoria copilului.

În ce țări este nevoie de procură pentru copil minor înainte de a ieși din țară?

Unele țări nu necesită obținerea proceselor pentru copiii sub 18 ani înainte de a ieși din țară. Cel mai comun este ca procedura să fie necesară pentru călătorii către țări precum SUA, Australia, Statele Unite ale Africii de Sud, Canada și statele membre ale Uniunii Europene.

Cu toate acestea, pentru a avea o certitudine absolută că procura este necesară înainte de a călători, asigurați-vă că verificați regulamentele și politicile țării de destinație despre călătorii cu copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here