Taxa de succesiune este un impozit pe care un individ trebuie să-l plătească atunci când moștenește o avere sau proprietate de la o altă persoană. Acest impozit este impus de talii judiciare și, în funcție de jurisdicția în care locuiește persoana, acest impozit poate lua diverse forme.

Dacă ați mostenit proprietate și sunteți în întrebarea dacă aveți taxele de succesiune, atunci aceasta este pagina dvs. Important. Acesta este un ghid detaliat despre taxa de succesiune în instanța, ce fel de taxe sunt aplicate, când și cât de mult sunt plătite și ce consecințe pot avea această taxă. Fără îndoială, căutarea dvs. s-a sfârșit aici.

Ce este taxa de succesiune?

Taxa de succesiune este un impozit pe care statul poate impune persoanelor fizice pentru propriile lor avere și proprietăți. Acest impozit se calculează pe baza valorii mostenirilor sale care sunt de obicei bani, bunuri și alte active materiale cum ar fi autoturisme sau proprietăți. Această taxa este aplicată de către organele judiciare și, în funcție de jurisdicția în care locuiește moștenitorul, taxa poate fi aplicată diferit.

Cât de mult este taxa de succesiune?

Taxa de succesiune este variabilă. În unele jurisdicții, taxa se impune în funcție de valoarea bunurilor transferate și, în unele cazuri, persoana care preia averea trebuie să plătească datorii către contribuabilii care au moștenit. Alte jurisdicții au setat un procent fix pentru toate mostenirile în această jurisdicție.

Cum trec persoanele peste taxa de succesiune?

Există anumite exemple de excepții de la taxa de succesiune care pot permite persoanelor să treacă peste această taxă sau chiar să oplătească sume mai mici. Acestea sunt:

• Mosteniri primite din partea rudelor strânse – Unele jurisdicții au exemple de excepții de la taxa de succesiune în cazul în care mostenitorii primesc bunuri de la rude strânse.

• Deduplicarea Proprietăților – Există, de asemenea, Deductii care sunt aplicate, de obicei, pentru bunuri materiale care au fost, de asemenea, împărțite înainte de moștenire.

• Exonerații – Unele jurisdicții au, de asemenea, exonerații pentru mostenitori. În unele cazuri, această exonerație le permite persoanelor să plătească o parte din taxa de succesiune sau chiar să aibă o sumă zero de plătit.

Ce trebuie să faceți în cazul în care sunteți responsabil pentru plata taxelor de succesiune?

Cele mai importante luări de măsuri pe care trebuie să le luați în cazul în care sunteți responsabil pentru plata taxelor de succesiune excesive sunt următoarele:

• Asigurați-vă că aveți o procedură juridică bună și angajați un avocat specializat în taxe de succesiune. Acest pas câștigă cunoașterea legilor specifice care reglementează această taxă în jurisdicția în care locuiți.

• Citiți cu atenție taxele de succesiune. Nu toate taxele de succesiune sunt ceea ce se numesc „progresive”. În unele jurisdicții, această taxă poate fi reglementată în mod distinc, prin accelerarea platii sau prin exonerații.

• Încercați să negociați o reducere de taxă. În unele jurisdicții, există posibilitatea ca persoana responsabilă să negocieze o reducere a taxei de succesiune. Acest lucru poate fi adevărat în cazuri în care persoana care moștenește averea are acces la informații pentru a-și ajuta casele judiciare.

Taxa de succesiune în instanță: Implicații

Exista cateva instructiuni despre ce se poate intampla atunci cand se aplica taxa de succesiune in instanta. Implicatiile includ:

• Posibilitatea de a pierde bunurile – Dacă moștenitorul nu poate achita taxele de succesiune, atunci acesta ar putea ajunge la judecătorie și pierde bunurile mostenite.

• Creditorii anterioare pot fi scutiți – Unele jurisdicții permit ca creditorii anterioare ale celor care moștenesc averea să-și primească plată mai întâi.

• Mostenirea poate fi diminuată – în funcție de suma datorată pentru taxe de succesiune, aceasta poate reduce mostenirea primită și, în unele cazuri, moștenitorii pot rămâne în datorie.

• Taxe de successiune suplimentare – Unele jurisdicții au și alte taxe suplimentare ce sunt adăugate taxei de successiune in instanță. Aceste includ taxa de tranzacție și taxa de înregistrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here