Testul de paternitate este unul dintre cele mai populare și eficiente instrumente folosit pentru a ajuta oamenii să facă prezumția că un anumit bărbat este părintele unui copil. Este important ca atunci când se efectuează un test de paternitate să se țină cont de ceea priveste legalitatea și calitatea acestuia.

Acest articol va explora totul despre testul de paternitate – cum se face și cât costă. Vom explora în detaliu procedura testului, cât costă, și mulți alți factorii care trebuie luați în considerare.

Ce este o testare de paternitate? #

Testul de paternitate este un test genetic care poate fi folosit pentru a determina cu exactitate paternitatea unui copil într-un mod ambalator și discret. Testul folosește probe de ADN prelevate de la copil și potentialii părinți ai acestuia și formează un profil genetic al fiecărui bărbat și al copilului. Aceste profile se compară pentru a stabili numărul de coincidențe similare – iar dacă un bărbat aproximativ douăzeci și două sau mai multe coincidențe și paternitatea lui poate fi confirmată pe baza testului.

Care este procedura testului? #

Procedura testului de paternitate depinde de locație și de laboratorul care va efectua testul. În esență, testul folosește eșantioane de ADN luate din celulele copilului și ale bărbatului, care sunt trimise la un laborator specializat unde vor fi analizate. Samplele de ADN sunt prelevate prin metode neinvazive, cum ar fi swabbing de buze sau țesuturi încroyabile.

În general, laboratorul va trimite recipientul pentru recoltarea ADN la domiciliul dumneavoastră persoană, iar atunci când acesta este returnat, laboratorul îl va analiza pentru a genera profilul genetic. Rezultatele vor fi aduse la cunoștință cu câteva săptămâni în urmă.

Când devine necesar un test de paternitate? #

Există o mulțime de motive pentru care un test de paternitate ar putea fi necesar. De exemplu, atunci când un copil este născut și tatăl sau este neidentificat, un test de paternitate poate permite părintilor confirmarea paternității bărbatului.

De asemenea, un test de paternitate poate fi folosit și pentru a rezolva disputarea unui avantaj legal care este asociat cu paternitatea, cum ar fi dreptul la folosirea numelui, custodia copilului, dreptul de vizita sau plata cotizatiilor de întreținere a copilului.

Cât costă un test de paternitate? #

În general, prețul unui test de paternitate variază în funcție de numărul de persoane testate, gradul de acuratețe al testului și locația. Un test de paternitate care include trei persoane poate costa între $350 și $1.000. Cu toate acestea, prețul pentru un test de identificare a paternității este, în general mai scump decât un test de grad mai redus, cum ar fi o probă de ADN de cromozom Y.

De obicei, un test de paternitate poate fi efectuat în câteva săptămâni. Durata exactă depinde însă de numărul de persoane care trebuie să participe la testare, precum și de laboratorul care efectuează testul.

Cum se poate obține un test de paternitate #

O modalitate foarte simplă de a obține un test de paternitate este de a contacta un cabinet de avocatură care lucrează în sensul obținerii donațiilor legale și a motorizării testelor de paternitate. Acestea sunt specializate în obținerea testelor de paternitate pentru persoanele interesate, și pot ajuta la obținerea unor rezultate rapide și complete.

De asemenea, acelși cabinet de avocatură poate oferi și asistență legală și orientare înainte și după ce testul de paternitate este realizat. Acestea pot ajuta la rezolvarea oricărui litigiu care poate surveni în procesul de obținere și aplicare a rezultatelor.

Care sunt avantajele unui test de paternitate? #

Unul dintre principalele avantaje care rezultă din efectuarea unui test de paternitate este exactitatea și siguranța pe care o oferă. Testele oferă cu exactitate paternitatea într-un mod în care sunt acceptate și în conformitate cu legile în vigoare, facându-le una dintre cele mai bune metode de a determina acest fapt.

De asemenea, testele de paternitate oferă persoanelor implicate în testare noi și adâncite informații medicale. Pe lângă a identifica paternitatea, aceste testare poate ajuta la detectarea unor mutații și a riscului de moștenire al unor boli și deficiențe genetice.

Potrivit legii, cei implicați în testarea de paternitate au dreptul de a avea acces la orice rezultate ale testului și la informațiile medicale generate din acesta. De aceea, este important ca atunci când se ia în considerare testarea de paternitate, toate persoanele implicate să fie consimțitoare și să înțeleagă efectele testării lor.

Ce este o Certificare de Paternitate? #

Certificatul de paternitate este un document oficial care că certifică faptul că un anumit bărbat este biologicul tată al unui copil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here