La finalul vietii, se poate intampla ca ramasesi cu mostenirea. Daca un membru al familiei a lasat un moștenitor bunuri și proprietăți, acesta se poate referi ca fiind un soi de mostenire. Mostenirea este un mod de a pastra darurile de la o persoană la alta, prin transferul drepturilor de proprietate. Exista mai multe tipuri diferite de mosteniri, iar fiecare dintre ele confera titularilor drepturi si obligatii distincte. Acest articol ofera o privire in profunzime asupra celor mai obisnuite mosteniri pe care ai putea sa le primesti si explica ce ar trebui sa stii despre fiecare tip.

Ce este mostenirea?

Mostenirea se refera la transmiterea bunurilor si proprietatilor de la incetarea vietii persoanei decedate la moștenitorii sai. Acest lucru exista pentru a asigura ca averea si bunurile persoanei decedate ramana consecvente si este transferata fara probleme la cei care se bucura de acesta. Moștenirea este reglementata de drepturile de proprietate, care sunt sistemul de reguli și principii folosite pentru a se stabili drepturi de proprietate si responsabilitati.

Mostexenirea poate fi împărțită pe multe căi. Unele căi primesc subordonarea legilor succesiunii statului, in timp ce alte acte de mostenire – cum ar fi testamentele și trusturile – sunt în afara prevederilor legii succesiunii.

Tipuri de mosteniri

Mosteniri legale

Mostenirile legale au loc atunci cand persoanele aduc mostenitorii la bunurile lor prin intermediul regulilor succesiunii statului din care provin. Acest lucru se intampla atunci cand decedatul nu lasa un testament sau daca testamentul nu acopera intreg patrimoniul decedatului. Mostenirea legala face referire la diferentele lor intre fiecare stat in ceea ce priveste proprietatea, drepturile și responsabilitatile asociate succesiunea.

Testamente

Testamentul este un document in scris care specifica cum doresc persoanele sa imparta bunurile lor la moștenitorii sai la incetarea vietii lor. Testamentele sunt legale si au putere de lege si vor fi executate atunci cand persoana relevanta devine pasibila. Ar trebui sa știți ca mostenitorii specificati in testamente nu sunt neaparat cei mentionati in legea statului.

Trust

Un trust este un acord intre o persoana si un fiduciar, menit sa corecteze bunurile unei persoane in beneficiul altora. Acest acord poate fi facut atat in timpul vietii cat si dupa deces, si ofera persoanei relevante controlul asupra bunurilor sale dupa moartea sa. Beneficiarii trustului sunt cei pe care persoana il numeste si care vor primi orice proprietate sau bunuri aflate in trust.

Mosteniri fiscale

Mostenirile fiscale se refera la bunuri si proprietati care sunt selectate de catre decedat pentru a fi impozitate de catre IRS. Acest lucru se intampla in conditiile unei persoane care se ocupa numai sau primeste o mostenire mare ca urmare a unui deces in familie sau altundeva. Drepturile și responsabilitatile asociate cu mostenirile fiscale variaza in functie de suma pe care o primește moștenitorul.

Mosteniri testamentare

Mostenirile testamentare sunt fragmente din testamentele persoanelor care leaga electia acestora pentru a-i preveni pe moștenitori de a transmite bunurile prin legea standard de stat. Acest lucru se intampla atunci cand persoana relevanta ia atributia de a-i numi pe mostenitori in loc sa le lase la alegerile standarde ale legii. Mostenirea ar trebui sa se intampla dupa ce executorul testamentului s-a ocupat sa o faca intr-o anume jurisdictie.

Ce trebuie sa stii despre mosteniri?

Mostenirile pot parea foarte simple, dar pentru a intelege inteleaga respctivul drepturi si responsabilitati, trebuie sa se inteleaga punerea lor in aplicare si potentialele consecinte fiscale care se pot aplica.

Acest articol ofera o perspectiva generala asupra celor mai obisnuite tipuri de mosteniri, dar exista si alte lucruri de stiut despre fiecare, cum ar fi:

  • Mostenirile legale: se refera la legea succesiunii statului in care se presenta in cazul in care nu exista testament.

  • Testamente: un document in scris prin care o persoana poate stabili cine vor fi primii moștenitori pentru mostenirea lor si in ce sume.

  • Trust: un acord in scris intre o persoana si un fiduciar, prin care se reglementeaza proprietatile persoanei respective dupa moartea sa.

  • Mosteniri fiscale: bunuri sau proprietati alese de catre decedat pentru a fi impozitate de catre IRS.

-Mostenire testamentara: fragment special din testament prin care persoana relevanta decide mostenitorii in conformitate cu dorintele lor, in loc sa respecte legea statului.

In majoritatea cazurilor, procesul de mostenire implica o serie complexa de documente si proceduri care trebuie parcurse și abordate corect pentru a se asigura ca patrimoniul decedatului este transferat la succesorii acestuia in mod legal. Este intotdeauna bine sa discuti cu un avocat specializat in dreptul proprietatii si successiune inainte de a semna un document sau a lua o decizie legata de succeesionarea mostenirilor.

Speram ca acest articol a oferit informatii complete si detaliate despre principalele tipuri de mosteniri, precum si ceea ce trebuie sa stii despre fiecare dintre ele. Acestea sunt diferentele in intreg procesul de mostenire si drepturile si responsabiliatiile asociate ce trebuie luate in considerare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here