In acest articol, vom spune totul despre gradurile de rudenie, de la ce se intampla atunci cand ne gandim la gradul de rudenie, pana la modul in care se calculeaza. Ne vom concentra pe definitia rudeniei, ce este un grad de rudenie, cum se calculeaza, cum se numesc diferitele grade de rudenie si ce implicatii au fiecare.

Rudenia descrie legaturile intre doua persoane prin intermediul partilor comune sau a casatoriilor. Rudenia poate fi complicata si confuza pentru multi, deci avem nevoie sa stim cum se calculeaza gradul de rudenie pentru a intelege mai bine relatia dintre noi si ceilalti. Pentru a va ajuta intelegeti mai bine rudenia, sa vedem de ce este atat de important sa stim gradul de rudenie, cum se calculeaza si cum se foloseste acest lucru in societate.

Ce este rudenia?

Rudenia este un termen care descrie relatiile intre persoane. Aceste legaturi sunt determinate de cum sau de unde provin persoanele in legatura si de orice alte factori cum ar fi casatoriile sau „parti comune” – persoane nori apropiate, cum ar fi verisori sau cohonati.

Rudenia este foarte importanta in multe culturi si comunitati, inclusiv in multe societati care tin la conexe familiale sau istorice in afara de gradul de rudenie. De exemplu, uneori exista responsabilitati o parte pentru ceilalti membri ai familiei sale care rezulta din gradul de rudenie.

Ce este un grad de rudenie?

Un grad de rudenie este un termen care se refera la cat de aproape sau in departare doua persoane sunt legate una de cealata prin asa-numita „parte comuna”. Fiecare grad de rudenie descrie cat de aproape sau in departare doua persoane se afla in familia lor.

Un grad de rudenie poate fi simplificat prin specificarea pozitiilor inclusiv in relatia familiala a fiecarei persoane: pentru un grad de rudenie, persoana A se poate afla „in directia lui/a lui/a lui” sau „in spatele lui/a lui/a lui”.

Cum se calculeaza gradul de rudenie?

Gradul de rudenie se calculeaza prin examinarea informatiilor personale despre fiecare individ care face parte din aceasta legatura. De exemplu, in cazul in care am dori sa calculam gradul de rudenie intre o surori care se numeste Maria si fratele ei mai mare care se numeste Tom, ar trebui sa stim cine sunt parintii lor, cum ar fi mama si tatal lor respectiv. Aceste informatii ne vor permite sa calculam gradul de rudenie dintre ei.

Potrivit sistemului comun folosit pentru a calculeaza gradul de rudenie, Maria si Tom sunt sora si frate, ceea ce le acorda cel mai scurt grad de rudenie posibil: primul grad de rudenie, sau gradul unu. Acest lucru inseamna ca Maria si Tom sunt „ frati”.

Gradurile de rudenie ca grupuri

Mai mult decat simple numere, gradele de rudenie sunt grupuri venite din rudenia de baza, cum ar fi sotia si sotul, tatal si copilul, rudele de sange etc. Aceste grupuri de grade de rudenie sunt adesea numite „grade generale”, cum ar fi:

1.Rude de sange
polesti

  1. Afini/Rude prin casatorie
    Ginere, nora, cumnata, cumnatul.

3.Rude prin patrinitate
Matusi, unchii

4.Rude prin botez
Sponsors, matusalimi

5.Rude invecinatate
Verisori, co-bunic

Cum se folosesc gradele de rudenie

Gradele de rudenie se folosesc adesea in societatea moderna, inclusiv in cutume, experiente sociale si chiar in legi. Acestea sunt folosite pentru a identifica legaturi si oportunitati intre oameni.

De exemplu, una dintre cele mai cunoscute are legatura cu drepturile succesorale: nevoia de a intelege daca este o ruda apropriata care in mod legal poate beneficia de proprietatile persoanei disparute. Aceasta legatura poate fi in mare masura influentata de gradele de rudenie dintre persoana decedata si poatei sai actuali.

In multe cazuri, cunoscand gradul de rudenie va putea explica relatia dintre doua persoane care nu sunt familie, cum ar fi verisorii sau unchii.

De asemenea, un grad de rudenie mai mare poate oferi si drepturi si responsabilitati noi. De exemplu, parintii si chiar ginereii iti pot oferi o oportunitate de nominalizare pentru a tranzactiona anumite bunuri.

In unele tari, gradul de rudenie poate fi important pentru casatorii. Unele organizatii pot limita sau chiar sa se opuna mariajelor intre persoane care sunt rudele la un anumit grad sau mai mare.

De asemenea,uneori, gradele de rudenie pot fi folosite in cazuri de uniune civila sau arestare, cum ar fi persoana care merge sa plateasca arestare pentru o ruda la un grad de rudenie mai mare.

Gradele de rudenie sunt destul de importante la nivel social si sunt folosite pentru a intelege legatura dintre doua persoane si familiile lor. Procesul de calculare a gradului de rudenie poate fi complicat, dar acest articol ar trebui sa va ofere toate informatiile necesare pentru a: intelege conceptul rudeniei, cum se pot defini gradele de rudenie, cat de aproape sau mai in departare doua persoane sunt legate una de cealalta si cum se folosesc gradele de rudenie in societatea moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here