A solicita schimbarea numelui tau poate fi un proces dificil si greoi – dar, cu putina planificare, indignarea maritala si informare, este o procedura relativ usoara. Noul nume poate fi un simbol al noului inceput, chiar si atunci cand motivul dorintei ta de schimbare a numelui este expresanta unei nevoi carnase, mai degraba decat a unei noi identitati. De asemenea, schimbarea numelui poate fi un proces, fie de suplinire, fie de schimbare completa, cu efecte asupra numelui de familie actual.

Iata ce trebuie sa stii despre cum sa soliciti schimbarea numelui tau:

1. Descopera motivele pentru care doresti schimbarea

Oricare ar fi motivele pentru care doresti sa iti schimbi numele, de la incarcarea emotionala a unui nume pe care vrei sa il lasi in urma, pana la acceptarea unei familii mai noi, este important sa stii ce schimbare doresti sa faci.

2. Invata despre legea si regulile din statul tau

Ideea de a schimba numele nu este la fel pretutindeni: unele stat sau tari au prevederi foarte stricte care stau la baza acestei l upi. Este important sa invata sistemul de reguli pe care trebuie sa il urmezi la nivel local pentru ca actul sa fie valid legal.

3. Intariveaza documentele necesare

In general, unica documentatie care este necesara pentru schimbarea numelui tau este un formular de cerere depus la instanta judecatoreasca. In plus, de cele mai multe ori, clientul va incepe cu obtinerea unor documente oficiale ale statului, cum ar fi o licenta de casatorie si un certificat de nastere, iar intr-o situatie sau alta, poate trebui sa aduca si alte documente pe langa cererea depusa.

4. Planifica-ti auditul/ interviul

Foarte putini judecatori vor aproba schimbarea numelui fara a acorda un moment pentru interogare. Acest interviu poate lua mai multe forme, in functie de tara. In general, insa, intrebari interogatorii comune includ motivele schimbrii, plus daca esti implicat in un proces legal sau daca ai o istorie criminala.

5. Inregistreaza-te aprobat la biroul de evidenta judecatoreasca

Chiar si dupa ce ai obtinut aprobarea judecatorului, documentul oficial de schimbare a numelui tau poate fi trecut legal pe factura fiscala. Acesta este un pas important in procesul de schimbare a numelui.

6. Aplica schimbari la documente

Odata ce judecata a fost aprobata, certificatul numelui celui nou va trebui sa fie adaugat in mai multe documente si certificate: asigurari, permise de conducere internationale, buletine de identitate si pasapoarte, unelte bancare, conturi online si certificate educationale.

7. Testeaza noul nume

Inainte de a folosi gruesetul, poti lua in considerare realizarea de tranzactii minore folosind noul nume al tau, ca proba. De exemplu, tu poti crea conturi sociale pe Twitter sau Facebook, sau sa faci o donatie mici pentru o locatie, pentru a vedea cum este primit noul nume.

Cum sa soliciti schimbarea numelui tau

Schimbarea numelui este un pas important in orice etapa a vietii unei persoane. Cu toate ca ar putea parea uneori dificil sa schimbi numele tau, insa, datorita planificarii corecte, documentatiei necesare si aderarii la regulile statului, toata aceasta procedura poate fi destul de usoara, pe care trebuie sa o iei foarte in serios. Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here