Verii de gradul 2, cunoscuţi uneori ca gradul 2 de rudenie, joacă un rol critic în legalitatea succesoratului. Deoarece beneficiarii legali pot fi mai mult sau mai puţin îndepărtaţi, înţelegerea completă a cine sunt aceşti veri poate face sau strica succesoratul. Aceasta este motivul pentru care este important sa cunoasteti ce sunt verii de gradul 2, cine sunt si la ce au drepturi.

I. Ce sunt verii de gradul 2? 

Verii de gradul 2 sunt acei membrii ai familiei care sunt îndepărtaţi de un grad – chiar dacă nu suficient de îndepărtaţi pentru a fi consideraţi rude colaterale. Acesti veri pot fi fiu/fiică a fratelui sau a surorii, nepoti ai bunicilor sau stranepoti.

II. Care sunt diferenţe între rudele de gradul 1 şi de gradul 2? 

Verii de gradul 1 si gradul 2 sunt separati prin un grad. Prima diferenta este ca verii de gradul 1 sunt rude colaterale, fiind copii ale unor frati si surori. Verii de gradul 2, in schimb, sunt locuitorii fiu/fiica ale acestor rude colaterale. O alta diferenta este ca verii de gradul 1 au, de obicei, aceleasi drepturi si responsabilitati ca alte rude ale gradului 1, cum ar fi rudele ale primului grad, in carmse lista lor de beneficiari se regaseste in cele mai multe contracte de asigurare. In schimb, verii de gradul 2 se infatiseaza in contractele de asigurare mai rar.

III. La ce drepturi au dreptul verii de gradul 2?
Verii de gradul 2 sunt ceea ce se refera la legile virtutea succesorului si la asigurari. In acest caz, ei ar putea avea dreptul de a beneficia de mostenirea sociala si de o parte din actiunile asigurarilor vietii.
Verii de gradul 2 intr-un dosar de certificat de deces ar putea avea drept urmatoarele:

• Dreptul de a beneficia din urma numitei persoane (ex. bunuri, proprietati, etc.)
• Dreptul de a fi informaţi despre dosarul cu privire la defunct
• Dreptul de a-si trimite scrisori de condoleante si oferte de consolare
• Dreptul de a fi inclusi ca asigurati ai unei companii de asigurare
• Dreptul de a servi ca martor fata de scopul dosarului
• Dreptul de a prezenta motive si motive pentru soluţionarea dosarului

In acest sens, verii de gradul 2 sunt de asemenea importanti pentru a face parte din succesiunea indeplinirii dorintelor persoanei decedate. Acestia au, de asemenea, dreptul de a fi informati si despre cautiunea avansata si/sau cautiunea reglementata prin contract.

IV. Când verii de gradul 2 sunt de negăsit?
Verii de gradul 2 sunt, de obicei, de negasit si atunci cand trebuie sa faca fata situatii urgente cum ar fi decesul. Exista mai multe motive pentru care ar putea fi de negăsit, cum ar fi:

• Verii pot da un adresa de identificare incorecta atunci cand furnizeaza informatii
• Verii pot fi inruditi de gradul 2, mai departe. Câteodata, acestia pot fi dificil oricum de identificat
• Verii au schimbat numele si, prin urmare, pot fi greu de gasit
• Verii s-ar putea sa fi parasit tara si nu asteapta niciun fel de notification de la rude, banca sau executorii legali
• Verii par a fi disparuti

V. Cum pot fi de găsit verii de gradul 2?
Deseori, verii de gradul 2 sunt actuali, dar au habar că sunt parte din succesiunea succesorala. Cu toate acestea, exista mai multe posibilitati prin care verii de gradul 2 pot fi localizati. Acestea ar include:

• Facand o cercetare de familie. Acest lucru poate fi deosebit de util in localizarea verilor de gradul 2 – de la verii simpli pana la nepoti si stranepoti
• Utilizarea serviciilor unei firme private care sa cerceteze persoana. Acest lucru poate ajuta la localizarea verii de gradul 2 prin cel mai scurt timp possible
• Utilizarea retelelor sociale. Multe persoane isi asuma identitatea reala si/sau numele pe retelele de socializare si pot fi identificate prin aceasta cale
• Utilizarea unui profesional energetic. Un profesional energetic poate de asemenea fi foarte util atunci cand se cauta verii de gradul 2

VI. Care sunt beneficiile pentru verii de gradul 2?
Cu toate ca este usor sa subestimeze contributia verilor de gradul 2, acestia au beneficii atunci cand se ia in considerare succesiunea succesorala.

• Verii de gradul 2 au dreptul si beneficiile care decurg din intelegrea succesorista
• Verii de gradul 2 au dreptul de a face parte din mostenirea sociala
• Verii de gradul 2 sunt implicati in rezolvarea litigiilor legate de beneficii si bunuri
• Verii de gradul 2 sunt asigurati de companiile de asigurari vietii
• Verii de gradul 2 au aceeasi prioritate ca rudele ale primului grad cand sunt legate de mostenirea sociala
• Verii de gradul 2 au dreptul si responsabilitatea de a participa la evenimente funerare

Verii de gradul 2 joaca un rol important in succesiunea succesorala. Desi acestia nu sunt intotdeauna luate in considerare si au, de obicei, roluri limitate in proces, verii de gradul 2 joaca un rol important in mentinerea ordinii legale si in asigurarea ca revendicarile valide ale bunurilor si drepturilor nemodificate sunt aparate. Ei pot fi, de asemenea implicati in multe litigii succesorale inclusiv alegerea heredelor, stabilirea creditorilor si rezolvarea domeniului conflictial. Din acest motiv, este important ca cei implicati in procesul succesoratului sa inteleaga cine sunt verii de gradul 2 si ce rol joaca acestia in succesiunea succesorala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here