Divorțul cu copii poate fi o experiență extrem de dificilă, atât pentru părinți, cât și pentru copil. Procesul nu este doar emoțional, ci și legal și nu este atât de simplu ca și când s-ar fi părăsit fără copii. Există multiple chestiuni juridice și financiare cu care trebuie să se confrunte, precum și aspecte mai puțin formale – cum sunt impactul emoțional și nevoia de îngrijire. Din fericire, există câteva lucruri pe care părinții divorțați le pot face pentru a se asigura că au luat în considerare drepturile copiilor și ale lor.

Pregătirea pentru un divorț cu copii

Înainte de a iniția un divorț cu copii, și părinții divorțați, și copiii, ar trebui să fie pregătiți pentru această schimbare semnificativă din viața lor. În primele etape ale unui divorț, este important ca părinții să aibă o discuție deschisă despre cum se va schimba lucrurile după divorț. Copii trebuie să știe ce se întâmplă și că sunt mereu iubiți de ambele părți. De asemenea, ar trebui să-și clarifice ce vor face mai departe pentru a asigura stabilitatea copiilor pe parcursul procesului și după ce aceasta se finalizează.

Stabilitate și planificare

Copiii vor avea nevoie de ceva stabil și pregătit înainte de a se îndrepta spre un proces de divorț. Ar trebui încurajați să facă curățenie în camera lor, iar aceste obiecte trebuie distribuite corespunzător divizându-le între cele două case. De asemenea, ar trebui stabilite reguli pentru copii, precum orele de somn, regulile de acasă și limitările de timp ale internetului, astfel încât ei să se poată dezvolta sănătos și să-și restabilească rutina obișnuită cât mai curând posibil.

Citarea în judecată

Dacă se decide citarea în judecată, părinții divorțați vor avea nevoie de ajutor legal. Lucruri precum custodia, stabilitatea financiară, stabilirea drepturilor de vizită programate și alte chestiuni sunt stabilește în cadrul proceselor legale, așa că va fi important ca fiecare părinte să își reprezinte cazul în mod eficient în fața judecătorului.

Elaborarea unui acord separat

Cu toate că prezența ambilor părinți în fața judecătorului este importantă, un acord separat poate fi deosebit de important pentru a rezolva anumite chestiuni legale și financiare fără a intra în instanță. Acest acord trebuie să acopere corect punctele esențiale, cum ar fi numele copiilor, custodia, obligațiile financiare, drepturile de vizitare, relocația și orice alt document pe care ei și le-ar dori sau consideră necesar.

Medierea

O altă opțiune importantă pe care părinții divorțați ar trebui să o ia în considerare este medierea. Cu ajutorul medierii, părinții divorțați pot identifica ceea ce li se potrivește cel mai bine pentru copiii lor, luând în considerare nevoile lor și ale părinților lor. Un avantaj major al medierii este că poate fi un proces durabil și calm, și atât părinții divorțați, cât și copiii lor pot să participe la discuții și să se exprime în armonie.

Gestionarea situațiilor conflictuale

Atunci când divorțul se desfășoară între doi părinți combativi, copiii pot fi aruncați într-o situație conflictuală în care nimic nu se rezolvă și, cel mai rău, pot fi în mod direct implicați în conflictul părinților. Prin urmare, este esențial să se facă pași în conversațiile cu copiii și să se identifice cazurile când părinții se luptaseră cu adevărat, astfel încât copiii să poată experimenta o limitare clară ale acestor reflectări negative în relația lor cu aceștia.

Când și cum vinzi sau donați lucrurile copiilor

Un concept important al divorțului cu copii se referă la distribuirea lucrurilor copiilor lor în cazul în care acești copii își schimbă mult locul de reședință. Lucrurile lor trebuie donație, vândute sau redistribuite la una dintre părți pentru a fi în siguranță și asigurate. Pentru a asigura că această tranzacție se realizează corect, s-ar putea solicita un avocat care să interpreteze documentele și să se asigure că nimeni nu este în dificultate și nici nu se simte tratat greșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here