Schimbarea numelui de familie poate fi dificilă si poate fi motivul care cauzează anxietate și îngrijorare pentru majoritatea oamenilor. Fie că este vorba despre o schimbare a numelui tău pentru a pastra tradiția și a onora rădăcinile familiei tale sau despre asumarea unui nume de familie străin pentru a reflecta angajamentul tău față de partenerul tău, este important să știi ce trebuie să faci și ce se întâmplă înainte, în timpul și după ce ai schimbat numele.

Acest articol oferă o privire detaliată și cuprinzătoare asupra tuturor aspectelor legate de schimbarea numelui de familie, inclusiv motivațiile comune pentru această schimbare, documente necesare, pașii necesari și costuri asociate.

Cuprins:

 1. Ce Este Schimbarea Numele de Familie?

 2. Motive Comune pentru Care Schimbi Numele de Familie

 3. Documente Necesare pentru a Schimba Numele de Familie

 4. Pașii Necesari pentru a Schimba Numele de Familie

 5. Costurile Asociate cu Schimbarea Numele de Familie

 6. Actualizarea Documentelor după Schimbarea Numele de Familie

 7. Ce Este Schimbarea Numele de Familie?

Schimbarea numelui de familie este decizia de a adopta un nume diferit decât cel pe care l-ați avut anterior. Această schimbare poate fi făcută legal, în mod formal, prin depunerea actelor necesare la instanța de judecată și prin obținerea unei ordonanțe judecătorești. O schimbare a numelui de familie este, de asemenea, cunoscută sub numele de denumire – schimbare de denumire sau, mai simplu, schimbare de nume.

 1. Motive Comune pentru Care Schimbi Numele de Familie

Există o varietate de motive pentru care oamenii optează pentru a-și schimba numele. Aceste motive includ:

 • Păstrarea tradiției și a rădăcinilor: Unei persoane i se poate cere să poarte numele de familie după un anumit membru al familiei sale sau să aducă unele presupuse îmbunătățiri.

 • Respectarea unui partener: Multe persoane optează pentru a se schimba numele prin angajamentul față de partenerul lor. Acest lucru se poate face prin asumarea numelui partenerului sau prin fuzionarea numelor voastre pentru a crea un nume nou.

 • Schimbare de imagine: Oamenii pot schimba numele de familie pentru a separa trecutul lor de prezent și pentru a corecta orice disconfort sau prejudecăți legate de numele lor.

 1. Documente Necesare pentru a Schimba Numele de Familie

Înainte de a depune cererea pentru schimbarea numelui de familie, trebuie să pregătiți documentele și să completați formularul corespunzător. Aceste documente și formulare pot varia în funcție de stat sau provincie, dar în general include următoarele:

 • Certificat de naștere sau alte documente care arată numele dvs. curent, cum ar fi actul de identitate

 • Formular de solicitare de schimbare de nume

 • Ordinea judecătorului (dacă ați schimbat numele prin casă sau prin instanță)

 • Actele de divorț (dacă vă schimbați numele din cauza divorțului)

 • Permis de conducere (acesta reflectă adesea numele dvs. nou)

 1. Pașii Necesari pentru a Schimba Numele de Familie

Iată pașii standard necesari pentru schimbarea numelui de familie:

 1. Obțineți Copii ale Documentelor Necesare: Asigurați-vă că obțineți copii ale tuturor documentelor necesare, cum ar fi certificatul de naștere, actul de identitate, documentele de divorț și actele de schimbare de nume, dacă este cazul.

 2. Completați Solicitarea: Acum, puteți completa formularul de solicitare pentru schimbarea numelui și furniza toate detaliile necesare despre dvs. și despre numele de familie viitor.

 3. Depuneți Cererea pentru Schimbarea Numele: După ce ați completat și pregătit documentele, puteți face o copie a tuturor acestor documente și le puteți depune la biroul avocatului. Acesta va prezenta apoi cererea dvs. la un tribunal.

 4. Adresați-vă Tribunalului: Tribunalul va emite o notificare către dvs. și va face o anunțare publică a cererii dvs. Dacă nu există obiectii, șansa dvs. este bună.

 5. Obțineți Ordinul de Schimbare de Nume: Dacă cererea dvs. este aprobată, veți primi o copie a ordinului de schimbare de nume. Acest lucru are efect legal, ceea ce înseamnă că vă puteți folosi numele nou în toate aspectele vieții.

 6. Costurile Asociate cu Schimbarea Numele de Familie

Schimbarea numelui de familie implică anumite costuri asociate. Costurile pot varia de la caz la caz și pot include fără a se limita la:

 • Taxele de avocat

 • Taxe judiciare

 • Taxe pentru oamenii de la guvern

 • Taxele pentru publicarea anunțurilor

 • Taxele pentru obținerea copiilor documentelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here