Divorțul este deja un proces încărcat emoțional destul de greu, dar când și un copil este implicat în această situație, lucrurile devin chiar mai acute. Și înainte să știm ce se întâmplă în jurul nostru, trebuie să căutăm înăuntru. Principalul obiectiv al acestui articol este de a oferi câteva sfaturi și recomandări cu privire la obținerea unei atmosfere mai ușoare într-un cămin răzlețit, după divorț, când plantezi și un copil în ecuație.

În ultimii ani, numărul divorțurilor cu copii implicați a crescut exponential, din cauza ratelor mari de divorț pe plan internațional, a ratelor de divorț recidive, a infidelității etc. Divorțul nu este doar o separare a părinților, ci și o adicție pentru copiii implicați. Uneori, este greu pentru părinți să înțeleagă că divorțul influențează viața copilului mai mult decât îi influențează pe el înșiși și părinții trebuie să se străduiască să le facă față noilor provocări.

Care sunt primii pași?

Primul pas al parinților intrat într-o recomandație este de a repara și a nu uita niciodată că acesta este un moment dificil și, în același timp, unul plin de provocări. În cazul în care un părinte se confruntă cu o situație de divort, trebuie să fie pregătit să ia mai multe măsuri înainte de deschiderea fisascia. În primul rând, părinții trebuie să-și dea seama că divorțul se întâmplă din motive pe care le înțeleg ei mai bine și, în același timp, trebuie să fie pregătiți pentru schimbările și exigențele pe care le aduce o asemenea decizie.

Ascultarea support-ului

De asemenea, este important să se ia în considerare acordarea unui suport emoțional. Părinții divorțați au nevoie uneori de asistență din partea prietenilor, familiei sau a unui psiholog. Acest lucru le va ajuta să ia cele mai bune decizii în ceea ce priveste copiii, să depășească în mod corespunzător provocările care apar în urma divorțului și să se adapteze mai bine la noile circumstanțe.

Crearea unui mediu sigur și suportiv

Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care parinții divorțați trebuie să țină cont este crearea unui mediu sigur și suportiv pentru copil dupa divort. Acest lucru poate fi realizat prin menținerea unei comunicări clare și deschise și prin furnizarea unui suport emoțional adecvat. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin reducerea conflictului dintre părinți, astfel încât copiii să poată fi expuși cât mai puțin la disputa dintre ei.

Forțarea copilului să aleagă sau să se preocupe de conflictul dintre tată și mamă nu este sănătos pentru copil. Părinții trebuie să-și păstreze disputele separate de copil și să nu implice copilul în aceste dispute. Copilului trebuie să i se permită să-și exprime sentimentele și să discute despre produsele și serviciile sale, fără a fi forțat să ia o parte în războiul dintre părinți.

De asemenea, este foarte important să se armonizeze și să se armonizeze relațiile parinților și copilului în această perioadă. Acest lucru poate fi realizat prin scutirea copilului de sarcini și responsabilități excesive. De exemplu, dacă unul dintre părinți se furișează, copilul ar trebui să-l provoace mai puțin pentru asta, dându-i încredere și susținându-i sentimentele.

Acceptarea divorțului

Eșecul în a accepta divorțul și separarea poate fi dăunător pentru copii. De aceea, este important ca el/ea să ia în considerare această schimbare și să încerce să-și accepte noua situație. Pentru cei mai mici, poate fi necesară o terapie, însă aceasta trebuie să fie una de tip educativ și nu de educare. Copiii care sunt suspectați că și-au păstrat sentimentele ar trebui să înceapă prin a asculta responsabil ce au de zis parinții și să știe că sentimentele lor sunt normale în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here