Traficul rutier în România este intensificat și, în consecință, ratele de accidente sunt în continuă creștere. Ca atare, șoferii trebuie să cunoască procedurile și regulile de soluționare a daunelor, din cazurile de accidente rutiere, în țara noastră.

Natura reglementărilor diferă în funcție de gravitatea accidentului. Primul pas în orice accident auto trebuie să fie verificarea stării de sănătate a celor implicați și salubrizarea locului, după care se procedează la Comunicarea cu Autoritățile de Poliție și Administrația Financiară.

I. Verificarea stării de sănătate și salubrizarea locului

 1. În cazul oricărui accident, primul pas și cea mai importantă acțiune este verificarea stării de sănătate a celor implicați și apelarea la ajutor medical, în caz de necesitate.

 2. Nevoile medicale trebuie, fără ezitare, assessate și tratate, respectând normele naționale și legislative.

 3. De asemenea, locul accidentului trebuie curățat, curățând benzile de circulație și urmărindu-se principiul libertății traficului.

II. Comunicarea cu autoritățile de poliție și administrația financiară

 1. Apelul către poliție este necesar în fiecare accident fatal sau cu răniri grave; de obicei, acestea trebuiesc raportate imediat.

 2. Apelul către Administrația Financiară este, de asemenea, obligatoriu în majoritatea cazurilor.

 3. Autoritatea de Poliție și Administrația Financiară conduc verificări de rutină cu privire la circulația vehiculelor și cer documentația necesară.

 4. Acestea trebuiesc revizuite și interpretate în conformitate cu legislația națională și europeană.

III. Soluționarea daunelor

 1. Următorul pas ține de identificarea și evaluarea pagubelor, cauzate în urma accidentelor.

 2. Acestea pot varia în funcție de caracteristicile accidentului, intensitatea impactului, și de întinderea daunelor.

 3. Uniunea Europeană a introdus un sistem de achitare a asigurărilor de dependență, împrumuturilor pentru reparații și alte drepturi, acordate în cazul perioadei de incapacitate a conducătorului auto.

 4. Poate că persoana rănită are nevoie de sănătate și mai mult decât în cazul mecanicii

 5. De asemenea, în cazul în care un vehicul a fost avariat în mod constant și învățarea persoanelor accidentate, prin repararea sau rechemarea acestora.

IV. Despăgubirea

 1. Independența resurselor și procentul de despăgubire trebuie revizuite la fiecare șașiu, în funcție de următorii factori:

• Gravitatea și amploarea accidentului rutier

• Area afectată de dauna

• Numărul de persoane implicate și vătămate

 1. Acordarea despăgubirilor poate fi, de asemenea, influențată de încălcarea sau luarea în considerare a siguranței rutiere, și în cazul în care se dovedește depășirea vitezei admise.

 2. Despăgubirea trebuie acordată în momentul în care expertul acreditat confirmă că vehiculul sau persoanele au fost implicate în evenimentul menționat.

Regulile și procedurile din ce în ce mai complexe sunt necesare pentru a oferi o protecție adecvată tuturor persoanelor implicate într-un accident rutier. În caz contrar, proprietarii de vehicule nu ar fi despăgubiți pentru dauna sau vâtămarea cauzată atunci când un vehicul este implicat într-un accident rutier.

Recunoașterea și tratamentul în mod corespunzător și rapid al oricărui accident auto sau daune cauzate, va oferi tuturor părților implicate o senzație de siguranță și asigurarea faptului că căutarea dezinteresată a justiției va fi făcută.

Motivele principale pentru care există un sistem de reglementare în loc se referă la creșterea siguranței vieții, a trăirii și a proprietății oamenilor, șoferilor, și asigurarea traficului corect și fără incidente.

Prin urmare, este important ca toți conducătorii auto să fie conștienți de procedurile și legile legate de accidentele auto, pentru a proteja în mod adecvat și eficient orice parte implicată într-un accident auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here