Orice familie trebuie sa planifice pentru viitor – acesta este un lucru esential in ceea ce priveste libertatea financiara, dar si pentru a se asigura ca bunurile tale vor fi impartite exact cum vrei tu dupa ce ai plecat. Fara planificare, vine momentul cand mostenirea si taxele care vin odata cu aceasta le pot incurca pe cei dragi. Daca vrei sa previi vreodata astfel de situatii, primul pas poate fi calculul succesiunii.

Calculul succesiunii este ceea ce se refera la planning-ul financiar si cum va fi impartit bunul tau in urma mortii tale – fiind necesar pentru a se asigura ca odraslele si cei dragi vor primi ceea ce ai planificat pentru ei. Odata ce discuti cu un avocat si finalizezi implementarea planului tau financiar, ei iti pot oferi informatii despre costurile si taxele care vin odata cu succesiunea.

Iata cateva din elementele cheie pentru calculul succesiunii si ce trebuie sa stii despre costurile implicate și cum sa le evaluate corect.

Ce este Calculul Succesiunii și ce trebuie sa stii?

Calculul succesiunii se refera la procesul de a determina ce va primi fiecare persoană in moștenirea ta, dupa decesul tau. Nu numai ca va trebui sa estimezi ceea ce urmeaza sa se imparafiece, ci si sa iei in considerare costurile impozitelor și ale cheltuielilor in legatura cu despagubirile, contributiile etc.

In loc sa „iau ca garantat” ca odraslele vor primi ce ai avut tu in minte, calculul succesiunii iti ofera o garantie mai mare ca cei dragi vor primi si se vor bucura de mostenirea ta – fara suparari sau complicatii legate de bani sau taxe.

Pentru a face un calcul succesiunii corect, ai nevoie de:

• Un avocat sau consilier cunoscator in aceasta materie;

• Documente de bunuri mobiliere si imobiliere – precum masini, mobila, terenuri si altele;

• Acte de conturi bancare, și se poate include si un testament;

• O estimare exacta a IRS-ului.

Taxele implicate in Calculul Succesiunii

In cele mai multe regiuni, bunurile tale ca mostenire pot fi supuse impozitelor și altor cheltuieli. Acestea iti pot fi de ajutor in cresterea valorii si este important sa iei in considerare aceste costuri in timp ce planuiesti dejpui succesiune.

Iata cateva dintre taxele intestinale ce implica un calcul succesiunii:

• Taxele succesorale. In multe regiuni, exista taxa succesorala, care poate varia in funcție de bunurile pe care le ai si cui le lasi in urma ta sa le mosteneasca.

• Impozitarea donatiilor. Daca ai de gand sa faci o donatie care depaseste valoarea prevazuta de lege, aceasta va fi supusa impozitului.

• Cheltuieli de procesare a dosarului. Costurile de procesare a dosarului pot include taxe de avocat, de notar si alte costuri de depozitare.

• Impozit pe veniturile din bunurile moștenite. Veniturile din bunurile moștenite pot fi, de asemenea, supuse impozitarii.

Cum se realizeaza un calcul corect al Succesionarii

Calculul succesiunii iti poate asigura ca mostenirea ta va fi exact cum ai planificat-o, nedepasindu-se normele legale si fara „surprize” odata ce o sa pleci. Iata ce trebuie sa faci pentru a calcula corect distribuirea mostenirii tale:

  1. Discuta cu un avocat sau un consilier financiar.

In primul rand, e important sa discutati cu un avocat sau un consilier financiar – o persoana care te poate ajuta sa intelegi modul in care procesul de metarare a succesiunii se desfasoara in tara, iar ei iti vor putea oferi informatii despre normele si regulile legale prevazute pentru acest proces.

  1. Identifica toate bunurile pe care le-ai lasat.

Inainte de a afla ce vor primi cei dragi in ceea ce priveste mostenirea ta, trebuie sa stii exact ce ai lasat in urma – acest lucru inseamna sa listezi averea ta pentru a avea o imagine clara a valorii bunurilor și ce urmeaza sa se imparafiece. Acest pas este esential in momentul in care estimezi veniturile si taxele pe care le vei plati odata ce vei pleca.

  1. Estimeaza taxele.

Aceasta este poate cea mai importanta etapa in cadrul calcularii succesiunii. Majoritatea mostenirile sunt supuse la impozitare și altor cheltuieli, astfel incat este important ca sa ai luat in considerare aceste costuri si sa iei in considerare regulile si legislatia care se aplica in tara ta.

  1. Alege sau planifica beneficiarii

Inainte de inceperea procesului de calculare a succesiunii, trebuie sa stii cui le lasi mostenirea ta. Reglementarile din ceea ce priveste impozitarea pot varia in functie de persoanele alese si orice bun sau responsabilitatea ar putea fi supuse schimbarii.

  1. Finalizeaza planificarea

Dupa ce ai determinat taxele, costurile si beneficiarii, planificarea ta a succesiunii este gata pentru a fi implementata. Este esential sa apelezi la un avocat sau un consilier financiar pentru a te asigura ca toate documentele si actele sunt pregatite legal cu scopul de a te asigura ca are tuturor un proces usor, fara probleme.

Calculul succesiunii este o parte esentiala din planificarea mediu si viitorului. Din moment ce toate bunurile tale vor fi impartite la mostenire dupa decesul acesta este o metoda buna de a asigura ca bunurile tale vor fi distribuite asa cum ai planificat – fara a fi suparati din cauza taxelor si impozitelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here