O starea de pericol poate aparea pe orice tip de proprietate si proprietarii ar trebui sa-si inteleaga obligatiile si responsabilitatile in ceea ce priveste prevenirea, constatarea si limitarea unei astfel de situatii. Cu toate acestea, multi proprietari se gasesc in situatii neprevazute, fara a sti ce sa faca si cum sa gestioneze situatia. In acest articol, vom explora in detaliu ce trebuie sa stiti despre acțiunile in constatarea si inlaturarea starii de pericol, inclusiv principiile generale, procedurile, sfaturile si masurile specificate pentru a calma si preveni situatiile.

Cuprins:

 1. Ce este constatarea și înlăturarea stării de pericol?

 2. Principiile generale de tratare a stării de pericol

 3. Tipuri de pericole

 4. Proceduri si actiuni in constatarea starii de pericol

 5. Sfaturi utile pentru limitarea pericolelor

 6. Prima zi de măsurare a riscurilor

 7. Măsurarea de prevenire a și eliminarea stării de pericol

 8. Acțiuni în caz de pericol

 9. Masuri de prevenire a resurselor

 10. Concluzii

 11. Ce este constatarea și inlaturarea stării de pericol?
  Constatarea si inlaturarea starii de pericol reprezinta actiunile luate pentru a evalua, monitoriza si gestiona situatii periculoase care pot avea un impact si prezinta riscuri pentru viata si proprietatea celor implicati. Aceste actiuni ar trebui sa urmeze intotdeauna principii generale si sa fie bazate pe principiile profesionale si legale stabilite prin lege. Acestea vizeaza de asemenea chestiuni ca prevenirea pericolelor, monitorizarea si managementul situatiilor existente si identificarea si aplicarea masurilor de protectie ca o parte a procesului pentru a limita complicatiile si pentru a va asigura ca toti cei implicati sunt in siguranta.

 12. Principiile generale de tratare a stării de pericol
  Principiile generale de tratare a stării de pericol se referă la actiunile luate pentru a evalua, monitoriza si gestiona situatii periculoase care pot avea un impact si prezinta riscuri pentru viata si proprietatea celor implicati. Aceste principii includ:

• Cunoasterea riscurilor: Identificarea si cunoasterea incidentelor sau a activitatilor cu potential deosebit de a crea probleme de securitate.

• Expertiza: Utilizarea expertiza a personalului pentru a identifica si gestiona riscurile asociate cu situatiile suspecte.

• Documentare: Documentarea tuturor actiunilor luate pentru a minimiza si preveni situatiile suspecte si riscurile asociate.

• Comunicare: Comunicarea regulata cu profesionisti si instante pentru a informa si preveni incidentele.

• Planuri de actiune: Intocmirea planurilor de actiune precum si testarea acestora in mod regulat inainte de a se actiona.

• Prevenirea resurselor: Testarea sistemelor de protectie, utilizarea resurselor alocate in mod corespunzator si prevenirea resurselor la toate nivelurile.

• Lider: Utilizarea liderilor pentru a coordona actiunile si pentru a asigura urmarirea masurilor si metodelor corecte.

 1. Tipuri de pericole
  Pentru a putea sa eliminati situatiile periculoase si sa limitati riscurile asociate, este important sa stiti ce fel de amenintari si pericole pot aparea. In general, majoritatea proprietatilor vor intampina urmatoarele tipuri de amenintari:

• Perturbari naturale – De la inundatii si incendii de padure la inundatii si alunecari de teren, perturbarile naturale ar trebui luate in considerare in orice situatie.

• Accidente industriale- Acestea pot include accidente chimice, accidente produse de masele de aer sau accidente de masini.

• Actiuni teroriste sau criminale- acestea se refera la actiuni ale teroristilor sau criminalilor care pot pune viata si proprietatea in pericol.

• Accidente civile – Acestea se refera la conflicte sau actiuni in masa care pot cauza probleme de proprietate si de securitate.

• Accidente neprevazute – Acestea includ situatii unice care pot aparea fara a fi prognozabile in avans. Effective Risk Management, disponibil prin Elsevier, prezinta un model profesionist care ar trebui urmat pentru a gestiona acest tip de riscuri.

 1. Proceduri si actiuni in constatarea starii de pericol
  Un proprietar ar trebui sa fie constient de obligatiile legale si profesionale in ceea ce priveste estimarea impactului si limitarea daunei asociate starii de pericol. Primul pas pentru a face acest lucru este sa urmati pasii urmatori:

• Evaluarea riscurilor- Ar trebui sa fiti conectat la datele meteorologice si alte surse de informare relevante si sa evaluati riscurilor cu o regularitate adecvata.

• Monitorizarea riscurilor- Trebuie sa urmariti cu atentie orice informatii provenind de la oficiali meteorologici competenti si sa receptizati imediat orice informatii referitoare la situatii de pericol.

• Alocarea resurselor- Trebuie sa stabiliti un plan clar de alocare a fondurilor pentru a va asigura ca se acorda suficienta atentie situatiilor periculoase si se acorda suficient suport pentru acestea.

• Urcarea nivelului de alerta – „Nivelul de alerta” este un termen folosit pentru a descrie masura in care o situatie periculoasa este luata in considerare. Ar trebui sa faceti urcusuri regulare de alerta si sa actionati rapid in situatii de pericol.

•Inregistrarea incidentelor – Inregistrarea corecta a incidentelor ar trebui sa fie un subiect important pentru orice proprietar. Acesta ar trebui sa fie complet, detaliat si sa cuprinda informatii relevante despre incident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here