Testul de paternitate – cunoscut sub numele de testingul ADN – pune în mod clar lumina identității și răspunde întrebărilor legate de paternitate. Acesta constă în determinarea dacă cineva este sau nu tatăl sau mama unei persoane. Fie că sunteți în mijlocul unei dispoziții juridice a unei custodii, a unei proceduri de divorț sau pur și simplu vreți doar să aflați răspunsuri, testul de paternitate va fi de folos. Acest articol descrie cum poate fi testul de paternitate și cine îl plătește!

Ce este testul de paternitate?

Testul de paternitate, adesea cu referire la testul ADN, este un sistem de testare biologică care poate ajuta la determinarea paternității. Acesta folosește modele unice de ADN din mostrele de țesut sau de sânge venit de la părinți și copii pentru a compara profilele de ADN. Acest proces scientific este perfect sigur și exact: există 99,9% șanse ca rezultatul să fie exact. Cel mai important lucru este că testul de paternitate este acceptat ca un mijloc legal de determinare a paternității în tribunal.

De ce este important testul de paternitate?

Testul de paternitate este necesar pentru a face față unor decizii juridice importante. Acestea variază de la confirmarea sau infirmarea legitimității unei căsnicii până la stabilirea drepturilor și obligațiilor față de copii. Activarea statutului de părinte înregistrat scutește copilul de eventualele nedreptăți mânate de ipoteze, oferindu-i controlul asupra unor importante aspecte al Ei vieții – în special în cazul în care are o relație.

Cel mai evident beneficiu al testului de paternitate este acela că oferă liniștea minții și asigurarea că doar persoanele relevante sunt cele pe care le spun. Testul poate fi una dintre cele mai exacte proceduri pentru a se stabili în mod legal paternitatea, fără a pune în pericol viața sau sănătatea vreuneia dintre persoanele implicate. Acest lucru îl face un legal acceptat de către toată lumea.

Cine plătește testul de paternitate?

Testul de paternitate este plătit, de obicei, de către persoana care solicită testul și poate fi plătit în avans. Procedura nu este gratuită, deoarece include laboratoare de înaltă calitate. Schedul de plată poate varia în funcție de tipul de test solicitat și de optiunile alese. De obicei, costurile fac parte din bugetul legal.

În unele cazuri, când testul de paternitate este preluat din bugetul legal, costul poate fi plătit de stat, caz în care beneficiarul trebuie să îndeplinească anumite criterii eligibile pentru a fi eligibil. De exemplu, beneficiarul poate avea poverile familiei sau previzibila sau existentă lipsă de mijloace financiare necesare pentru plata taxelor.

Este posibil ca alte persoane sau organizații să plătească o parte din costuri:

• Statul și diversele Sale agenții federale: în unele cazuri, statul poate întoarce costul total sau parțial al testului de paternitate.

• Asistența socială: acest serviciu poate oferi asistență financiară când o persoană nu are suficienți bani pentru a plăti în întregime costul testului.

• Compania de asigurări: astfel de companii pot acoperi costurile, în anumite circumstanțe.

• Clinici gratuite pentru testarea ADN: există unele clinici de stat în care persoana pot face aceste teste fără a plăti. Acestea dispun de personal specializat și de tehnologii de ultimă oră pentru preluarea probelor și pentru a oferi pacienților cea mai exactă și mai sigură testare.

De asemenea, uneori, persoana aleasă să plătească taxa poate fi alesă în mod legal. De exemplu, în caz de custodie, o persoană poate fi obligată să plătească testul de paternitate în cazurile în care nu există dovezi suficiente pentru a stabili paternitatea.

De ce trebuie să rămânem atenți la costurile legale?

Spre deosebire de testele de paternitate disponibile publicului larg, testele juridice. De asemenea, există și alte costuri adiacente:

• Cheltuielile juridice: acestea pot include, de asemenea, taxele de instanță și taxele speciale care pot fi necesare pentru a lua sau lua măsuri legale suplimentare.

• Costurile de transport pentru prelevarea materialului biologic de la ambele părți.

• Costul pentru realizarea documentelor necesare și depunerea lor către instanța de judecată.

• Cheltuieli de înregistrare: pentru a realiza un certificat de naștere corect sau alte documente biologice formale.

Făcând o comparare cuprinzătoare a tuturor serviciilor oferite și a costurilor acestora, veți economisi timp și bani pe parcursul procesului de testare genetică.

Testul de paternitate reprezintă o importantă măsură legală care poate fi folosită pentru a determina realitatea în jurul provenienței biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here