Succesiunea este unul dintre aspectele complexe ale vieţii. După 10 ani, investiţiile şi planurile valorice ale persoanei decedate trebuie cedate urmaşilor legali. Dacă sunteţi succesor, atunci trebuie să vă alocaţi câteva minute preţioase pentru a urmări câte costuri vă pot apărea.

Decedatul poate lăsa urmaşilor impozite și taxe destul de mari. Acest lucru poate fi prevenit cu planificări financiare inteligente și judicioase. Din fericire, sunt disponibile mulți specialiști în domeniul financiar care pot ajuta în astfel de acronimvi.

Totuşi, este important să știți cât costă succesiunea după 10 ani pentru a vă pregăti.

Impozite și taxe

Există impozite și taxe de care este important să țineţi cont. Acestea includ:

  • Taxe pe moștenitori. Unele țări au impozite specifice pentru persoanele care preiau moșteniri. Aceste taxe variază în funcție de valoare bunurilor moștenite și de țara în care trăiți.

  • Impozit pe venit. O scutire specială poate fi aplicată în unele țări pentru moștenirea unui membru al familiei. Cu toate acestea, anumite active din moștenire pot fi supuse impozitului pe venit.

  • Contribuții oficiale. Unele țări pot avea o taxe oficiale emise pentru a asigura costuri administrative și legale aferente succesorilor.

  • Taxe și onorarii. Concurența ridicată dintre avocați și contabili poate face ca planurile financiare să fie accesibile într-o formă ieftină sau chiar gratuită. În cazul în care alegeți să angajați un specialist, veți fi obligați să plătiți taxele și onorariile lui.

Cheltuieli legate de asigurări și alte costuri

Alexandru mai poate lăsa asigurări de viață în beneficiul urmașilor. Aceste asigurări pot fi accesate pentru a acoperi cheltuielile funerare și taxele specifice.

De asemenea, succesorii sunt adesea obligați să acorde un impozit anual pentru a susține proprietatea și activele din moștenire. Acest lucru se aplică de obicei pentru proprietăți imobiliare sau investiții.

Pot apărea, de asemenea, și alte costuri, cum ar fi:

  • Cheltuieli de administrare de cont. Acestea sunt cheltuieli specifice de conturile bancare și de investiții.

  • Cheltuieli legale. Aceste cheltuieli apar fie când se cumpără sau se vinde proprietatea, sau când se scriu cecuri.

  • Cheltuieli de îngrijire. Acestea se referă de obicei la îngrijirea persoanei decedate după moarte.

  • Cheltuieli de înregistrare. Acestea se referă la costurile suportate pentru a înregistra proprietatea în registrul public.

Planificare și structurare inteligente

Există câteva moduri în care puteți reduce costurile succesorilor și datoriile de moștenire.

Reducerea taxelor de successions

Unul dintre modurile de a reduce taxele de succesiune este de a le aplica taxelor fiscale redus doar pe aceste înregistrări sau la nivelul statului. Pentru a vă asigura că beneficiați de aceste scutiri fiscale, este important să căutați asistența unui specialist.

Deducerea cheltuielilor legate de îngrijirea persoanei decedate

În unele țări, toate cheltuielile efectuate în îngrijirea persoanei decedate, cum ar fi asistență medicală sau medicamente, pot fi deduse de la datoria de moștenire.

Exonerarea unor bunuri din valoarea successiunii

Deși legea va diferi în funcție de țară, se poate plăti o taxe mai mică dacă se exclud anumite bunuri de la impozitul pe moștenire. Acest lucru poate fi realizat cu prezentarea de documente clare și exacte care să ateste că respectivele bunuri nu fac parte din moștenire.

Planificare financiară

Planificarea financiară rațională este un atu important pentru orice succesor. Acest lucru face ca costurile succesorilor să fie reduse prin efectuarea unor economii pe termen lung și prin investiții raționale.

Succesiunea poate fi destul de dificilă și stresantă, în special când vorbește despre când costuri pot fi implicate. Finanțarea inteligentă, crearea unui plan bine structurat și obținerea asistenței specializate ar putea fi soluții importante pentru a face față costurilor de succesiune după 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here