Instrucțiunile pentru călătoriile internaționale pe un certificat de naștere sunt, în general, reglementate de guvernele individuale ale țărilor, fiecare țară având propriul său conjuct de reguli privind călătoriile internaționale. Cu toate acestea, anumite țări pot lua măsuri restricționate împotriva călătoriei pe bază de certificat de naștere. Acest articol va explica ce presupune călătoria internațională și dacă este posibil să călătoriți pe un certificat de naștere.

Ce presupune călătoria internațională pe certificat de naștere?

Călătoria internațională pe certificat de naștere presupune folosirea certificatului de naștere ca document de identitate pentru ieșirea și intrarea unei persoane într-o țară sau într-un alt stat. Acesta poate fi folosit la trecerea frontierei din țările acceptate și la controlul de securitate, dar numai în anumite circumstanțe și în anumite locuri.

Administrațiile de fruntași din lumea întreagă oferă o informație detaliată cu privire la documentele necesare pentru a trece granița și parcurge călătoriile internaționale, de obicei impunând anumite reguli și cerințe pentru călătoria pe un certificat de naștere. Înainte de a face călătoriile internaționale pe certificatul de naștere, trebuie să contactați acele țări particulare pentru a afla ce documente sunt necesare, ce reguli trebuie respectate și, de asemenea, verifica la ce vârste este permisă călătoria.

Controlul de graniță

În primul rând trebuie menționat faptul că călătoria internațională pe certificatul de naștere nu înseamnă neapărat trecerea frontierei. Este posibil să fii nevoit să prezinți documente suplimentare de identitate la graniță, inclusiv un document de înregistrare sau un pașaport.

În plus, există cerințe suplimentare pentru copii și bebeluși care călătoresc și aceștia ar putea avea nevoie de documente suplimentare, precum adeverințele de vaccinare și o autorizație parentală. Aceste documente sunt imperative în majoritatea cazurilor și pot face ca călătoria să fie mai dificilă.

În concluzie, înainte de a începe să călătoriți în străinătate, asigurați-vă că aveți documentele adecvate, iar în anumite țări poate fi necesar un pașaport, în ciuda faptului că puteți să călătoriți în alte țări pe un certificat de naștere.

Călătoriile internaționale pe certificat de naștere

Există anumite țări care acceptă călătoriile internaționale pe certificat de naștere, însă mulți factori trebuie luați în considerare înainte de a decide dacă să călătoriți pe un certificat de naștere. În primul rând, este important să țineți cont de vârsta copilului și de vârsta maximă admisă pentru a călători pe un certificat de naștere în țara respectivă. De exemplu, Marea Britanie permite călătoriile internaționale pe certificat de naștere până la vârsta de 16 ani, în timp ce alte țări, cum ar fi Bahamas, impun vârsta maximă de 18 ani.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că țara în care intenționați să călătoriți acceptă certificatul de naștere ca document de identitate valid la graniță. De obicei, aceste țări cele mai comune ce acceptă călătoriile internaționale pe certificat de naștere sunt: Canada, Mexic, SUA, El Salvador, Marea Britanie, Danemarca, Țările de Jos, Italia, Franța, Grecia, Norvegia, Spania și Thailanda.

Documentele suplimentare pentru călătoria internațională pe certificat de naștere

În multe cazuri, sunt necesare anumite documente suplimentare pe lânga certificatul de naștere pentru a călători. Acest lucru poate varia in funcție de țară și trebuie verificat cu autoritățile responsabile înainte de a face călătoria. În general, existați anumite condiții care trebuie îndeplinite și s-ar putea să fiți nevoiti să prezentați:

  • Adeverințele de vaccinare – trebuie să aveți o adeverință de vaccinare dacă călătoriți în Marea Britanie, Spania, Republica Dominicană, Panama, El Salvador, Bahamas și alte țări.

  • Autorizarea parentală – aveți nevoie de o autorizare parentală semnată sau notarizată, sau chiar de ambele, dacă vă călătoriți în țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here