După ce ați găsit o casă care îndeplinește toate dorințele, ați plătit un avans și, în sfârșit, ați parcurs fiecare pas din procesul de cumpărare a proprietății, a venit timpul final de a trece casa pe numele dvs. Înainte de a face acest lucru, este vital să înțelegeți cât costă să treceți o casă pe numele dvs. și care sunt documentele și taxele implicate în acest proces.

Nevoia de a trece o casă pe numele dvs.

Începând cu modul în care proprietatea este transferată la momentul cumpărării, trebuie să treci casa pe numele tău pentru a face ca aceasta să devină casa ta legală. Prin trecerea casei pe numele tău, tu confirmi că ai dreptul și posesia asupra proprietății și că ai făcut o tranzacție legală. Acest lucru permite, de asemenea, ca orice altă parte implicată să știe că drepturile tale asupra proprietății sunt protejate.

Taxe și documente necesare

Înainte de a trece proprietatea în numele tău, trebuie să aveți în vedere taxele și documentele necesare, care pot varia în funcție de jurisdicția în care proprietatea se află. Primul și cel mai important document este un contract de vânzare-cumpărare care să fie semnat de către ambele părți și care să furnizeze informații despre modul în care proprietatea a fost transferată. Acest document se obține de obicei de la avocații vânzătorului și cumpărătorului.

În cazul în care casa este cumpărată dintr-o bancă, această instituție financiară poate trimite un notar pentru a semna contractul de vânzare-cumpărare. Dacă acesta nu este cazul, procesul poate fi administrat împreună cu contabilul dvs. sau cu avocatul și ar trebui să dureze aproximativ șase ore.

Taxele și documentele de transfer ale proprietății includ, de obicei, următoarele:

• Contractul de vânzare-cumpărare – Acest document confirmă transferul proprietății de la vânzător la cumpărător.

• Taxele notariale pentru transferul proprietății – Taxele notariale variază de la un stat la altul și trebuie să fie plătite în numerar.

• Taxa de inscripționare – Această taxă cade sub jurisdicția autorităților locale și se referă la procesul de transfer al proprietății și înregistrarea acesteia la Oficiul Registrului Public. Această taxă se poate achita în numerar și în, în funcție de jurisdicție, la unghiile corpului fiscal sau la Oficiul Registrului Public.

• Taxa de înregistrare – Această taxă se referă la taxa de înregistrare a ipotecii și este dedusă de către banca de creditare atunci când casa este cumpărată dintr-o bancă.

• Taxa de titlu – Acesta se referă la asigurarea proprietății tale și lunare poate fi plătită de la bancă pentru creditul ipotecar.

• Taxa de transfer – Acest lucru se referă la taxa de transfer a proprietății către cumpărător. Unele jurisdicții permit transferul fără taxe, în timp ce altele au taxe percepute.

• Titlul de proprietate – Acest document confirmă că sunteți proprietarul legal al proprietății și că proprietatea a fost trecută în numele și posesia dumneavoastră.

• Certificatul de scutire de taxe – Acest certificat permite proprietarului să scape de taxele percepute în timpul transferului proprietății.

În plus față de documentele de transfer, există și costurile legate de procesarea documentelor și costurile avocatului. Aceste cheltuieli sunt estimabile, dar pot varia în funcție de jurisdicția în care proprietatea se află.

Cât costă să treci o proprietate pe numele dumneavoastră

Procesul de transfer a proprietății se bazează în mare parte pe taxele implicate și documentele necesare. În plus, costurile procesului depend de jurisdicția în care proprietatea se află, precum și de alți factori, cum ar fi taxele bancare și asigurările.

Cu toate acestea, în medie, costul pentru a trece proprietatea pe numele dvs. poate fi estimat de acolo unde se află proprietatea și poate varia între 2-4% din valoarea totală a proprietății. De exemplu, dacă prețul estimat al proprietății este de 200.000 EUR, costul total al transferului proprietății va fi aproximativ fin 8.000-16.000 EUR, inclusiv taxele notariale, taxa de titlu, taxa de înregistrare și Taxa de transfer.

În încheiere, este important să aveți în vedere cât costă să treceți o casă pe numele dvs. și să vă asigurați că înțelegeți care sunt documentele și taxele implicate în acest proces, astfel încât să vă asigurați că este un proces legal, convenabil și sigur. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here