Viteza majorarea e acel fenomen în care o persoana poate lua puncte de șofer pentru viteza peste limita legala. Punctele sunt adăugate la permisul de conducere al șoferului, și acestea sunt negre pentru anumite încalcări ale legii. Aceste puncte pot afecta permisul de conducere și putem fi luați de agenți de politie sau de alti consilieri de rutare. Deci, în acest articol, ne vom uita la cât valorează punctele de amenda pentru viteză și la impactul lor asupra privilegiilor de șofer.

Ce sunt punctele de amenda pentru viteză?

Punctele de amenda pentru viteză sunt adăugate în cazul în care șoferul este prins de un agent de rutare care încălca limita legală de viteză. Aceste puncte sunt prevazute în articolul 71 al Legii nr. 24/2000 și sunt adăugate în cartea permisului de șofer. Din acest moment, șoferul are dreptul de a primi un numar de puncte de la 0-12, în functie de cat de rapid ingerase limita legala de viteză.

Cat de multe puncte de amenda puteti primi pentru viteză?

Numărul exact de puncte de penalizare pentru viteză va varia in functie de limita de viteza pe care o veți depași. Din fericire, exista o formulă șablon care se aplică șoferilor care depașesc limita legală. În general, dacă depași limita legală cu mai mult de 20 km/h vei primi trei puncte de penalty. Dacă depași limita legală cu mai mult de 41 km/h, vei primi sase puncte de penalty și, dacă depași limita legală cu mai mult de 60 km/h, vei primi 12 puncte de penalty.

Care sunt consecintele punctelor de amenda pentru viteză?

Atunci când șoferul acumulează prea multe puncte de amendă, acesta poate să i se retragă permisul de conducere. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când numărul de puncte de amenda ajunge la 12 în decurs de un an și jumătate sau 15 puncte în decurs de trei ani. Daca aceste limita este atinsa, permisul de conducere este confiscat și șoferul va fi obligat să suporte costurile înapoi, precum și costurile legale suplimentare pe care le implica retragerea permisului.

De asemenea, șoferii pot fi și mai riguros răsplatit pentru ca au acumulat prea multe puncte de amenda. Pentru aceiasi care au acumulat 12 puncte de amenda într-o perioadă de un an și jumătate sau 15 puncte de amenda într-o perioadă de trei ani, legea confera politiei au dreptul de a le impune un curs de șofat alternativ, în care cei vizati parcurg un curs de câteva ore de recunoaștere, prevenirea și restaurarea accidentelor de șofat.

Cum se pot anula punctele de amenda pentru viteză?

Punctele de amenda pentru viteză pot fi anulate în anumite circumstante. Din fericire, există numeroase metode prin care șoferul poate reduce numărul de puncte de amenda din permisul de conducere.

Prima metodă este sporirea numarului de cursuri aprobate si certificate ale șoferilor. Acestea pot avea oportunități și un efect direct asupra returnarii licentei șoferilor cu puncte. De asemenea, multi șoferi vor primi unui astfel de curs gratuit, plus un certificat care certifică că cursul a fost absolvit.

Al doilea mod de a anula punctele de amenda pentru viteză este la judecarea cazului în instanță. Șoferii care s-au văzut în violationă au posibilitatea de a contesta și încerca să obțină o decizie favorabila judecătorului. Acest proces poate, uneori, să ducă la anularea sau reducera punctelor de amenda aplicate.

Iar ultima oportunitate de a reduce numărul de puncte de amendă pentru șoferii care judecata în instanță nu merge bine, va fi primirea unui curat permisului de conducere. Acesta poate fi obținut după trei ani de la momentul în care șoferul a semnat ultima amenda pe care a primit-o.

Șoferii trebuie să fie în permanență informați despre cât valorează punctele de amenda pentru viteză. Acesta informație vă va ajuta să fiți mai pregătiți în a navigarile străzilor și șoselelor, iar în cazul în care faceți vreo greșeală, să știți ce trebuie să faceți pentru a vă recupera drepturile și privilegiile de șofer. Uitați-va la aratul de mai sus ca referință și garantați-vă că sunteți pe deplin în cunoștință de cauză în ceea ce privește punerea amendelor pentru viteză și consecințele lor.

Cu toate acestea, cel mai important lucru de tinut minte este faptul că șoferii ar trebui să respecte limitele de viteză și să rămână în siguranță pe șosele. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here