În societatea noastră, există mai multe moduri în care putem să ne facem vocea ascultată. Însă, uneori, singurul lucru care ne poate ajuta să câștigăm un caz juridic este cunoașterea tehnicilor de argumentare și persuasiune în fața unui judecător.Argumentarea și persuasiunea în fața unui judecător poate deveni un proces complicat.

Capcanele unei argumentări în fața unui judecător
Unul dintre cele mai des întâlnite obstacole pe care trebuie să îl depășim în fața unui judecător este că aceștia sunt antrenați să fie neutri și obiectivi față de fiecare parte în conflict. Fără ca judecătorul să cunoască în profunzime cazul și circumstanțele implicate, poate fi dificil pentru el să găsească o soluție angajată dacă nu au fost prezentate argumente convingătoare.

Fiindcă sunt antrenați să fie neutri, judecătorii sunt extrem de expuși la diverse tactici de argumentare și de manipulare. Argumentele exagerate și folosirea stilurilor specifice de convingere pot transforma într-o anchetă justă într-un proces orientat mai mult către unul dintre părți. Din acest motiv este imperativ ca fiecare parte să știe la ce să se aștepte și cum să se pregătească pentru a face față judecătorului! Iată câteva dintre principalele tehnici de argumentare și prezentare a cazului în fața unui judecător.

  1. Prezentarea Cazului în Mod Clar și Concis

Orice prezentare a cazului în fața judecătorului ar trebui să fie încununată de claritatea și concizia argumentelor. Toate informațiile și aspectele legale trebuie prezentate pentru a putea fi dezbătute în mod adecvat. De asemenea, cazul și circumstanțele implicate pot trece inevitabil prin un proces de demonstrație. Aici, scopul esențial este de a prezenta datale adecvate acestei demonstrații și argumente care să susțină demonstrația.

  1. A Rămâne La Subiect

După ce un caz a fost prezentat, este imperios necesar să se mențină atenția concentrată pe subiect, astfel încât să se evite rătăcirea. Lucrurile pot deveni complicate dacă judecătorul începe să se refere la argumente conexe sau tangențiale ale cazului, sau chiar distrage atenția asupra anumitor aspecte recent descoperite și găsite relevante. În astfel de momente este esențial pentru părți să se focuszeze asupra subiectului, încercând să remarce imediat cine este vinovat în situatie. Acest lucru poate fi foarte dificil pentru că judecătorul poate avea tendința de a confunda argumentele cu altele sau de a le denatura, dar acest lucru trebuie să fie prezentat într-un mod pe care judecătorul să-l poată intelege imediat.

  1. Utilizarea Unor Argumente Științifice Pentru A Prezenta Afirmațiile

Atunci când prezinți un caz în fața unui judecător, faptele și afirmațiile trebuie să fie întotdeauna susținute prin cercetări și înregistrări corecte, în loc să fie comentarii personale și opinii subiective. Atunci când se face apel la dovezi, trebuie să se discute dovezile în detaliu și să se încheie cu un argument valid științific. Acest lucru va ajuta judecătorului să înțeleagă că toate datale au fost prezentate corespunzător și discussia va rămâne în limitele subiectului.

  1. Bucurându-se de O Prezentare Profesională

O prezentarea profesională este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui proces de argumentare în fața unui judecător. Această prezentare profesională se referă la vestimentația corectă și adecvată pentru o întâlnire cu judecătorul, atitudinea respectuoasă și curtoazie față de el și dovedirea blocului de notițe prin care se țin pistele și se menține înregistrarea reclamelor prezentate. O prezentare neprofesională nu va fi percepută cu bine de către românul de justiție deoarece acest lucru poate marca prezenta unei atitudini de lipsă de respect.

  1. Folosirea Unor Exemple Adecvate

Atunci când se prezintă cazul în fața unui judecător, o metodă foarte bună este folosirea unor exemple adecvate. Astfel de exemple pot prezenta diferența dintre subtilitățile legii și principiile din textele legale și felul în care acestea se pot aplica în cazuri specifice. Exemplele se pot folosi cu referire la o stare sau o circumstanta precisa și pot fi utilizate pentru a face clar cum poate veni un judecător la concluzii adecvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here