Muri adesea odata cu decesul unui membrul de familie si cu tranzitia aferenta catre o noua ordine, indiferent daca este vorba de o persoana draga sau de un membru mai indepartat al familiei. Unii mostenitori pot intampina dificultati in a obtine drepturile pe care le pretind, caz in care este important sa previi aceste situatii prin codul de procedura civila si prin rezervatia de masa.

Primele lucruri pe care trebuie sa le stii despre rezervatia de masa

Rezervatia de masa reprezinta o constructie legala special proiectata pentru a proteja drepturile mostenitorilor. Acestia au dreptul sa-si revendice in mod legal ceea ce isi revendica in mod legitim. De asemenea, rezervatia de masa va stabili ce anume sunt drepturile de mostenire si care sunt obligatiile asupra bunurilor respective, inclusiv cui li se acorda si cine le va primi. Cu alte cuvinte, rezervatia de masa este un contract prin care se stabilesc regulile care se aplica mostenirilor si bunurilor.

Care sunt motivele esentiale pentru care ar trebui sa ai o rezervatie de masa

 1. A asigura distribuția echitabilă a bunurilor și bunurilor de familie.
  Prin folosirea rezervatiei de masa, mostenitorii pot preveni un eventual conflict, cum ar fi candidatura unei persoane în detrimentul alteia sau o masa de mostenire repartizata de maniera neechitabila.

 2. Previi ca terții necunoscuți să pretindă bunuri.
  Un testament poate oferi protecție împotriva persoanelor sau organizațiilor straine, cum ar fi parteneri sau antreprenori care pot pretinde că au parte de un drept de mostenire sau chiar și de de succesiune. Rezervatia de masa poate furniza compatibilitate cu legile care trateaza aceasta situatie.

 3. Limitează impozitarea.
  Impozitarea bunurilor ramase la mostenire se poate face simultan și poate fi administrata mai usor prin folosirea rezervatiei de masa.

Cum se implementează o rezervatie de masa și care sunt etapele

 1. Documentul de rezervatie de masa poate fi pregatit de un avocat sau de un alt agent autorizat pentru a face testament. Acest document va conține toate informațiile și dispozițiile necesare care se aplica succesiunii, cum ar fi numele și adresele persoanelor implicate și măsurile de execuție.

 2. Mostenitorii vor fi invitați la o discuție în care vor fi clarificate toate regulile și afirmațiile legale și persoanele implicate în mostenire. Acest lucru va permite mostenitorilor sa inteleaga mai bine cum va decurge procesul si ce reguli se aplica.

 3. Odata documentul de rezervatie de masa pregatit, toți mostenitorii vor fi invitați sa semneze acordul. Dupa ce acordul edinței a fost semnat, se va apela la avocati sau alte persoane autorizate pentru a obține aprobarea finala, astfel incat documentul sa devina aplicabil și sa obțina efectul de drept legal.

 4. Documentul de rezervatie de masa va fi trimis și va fi pastrat in siguranța. Este important sa se pastreze acest document in siguranța, in caz ca suntem nevoiti sa-l folosim in orice situatie legala.

Ce trebuie să faci ca să poți pune în aplicare o rezervatie de masa

 1. Gaseste un avocat de competenta sau unitatea de cadastru care sa preia dosarul.
  Avocatii pot oferi cel mai complet asistentiam si sfaturile necesare pentru a asigura pregatirea corecta a documentelor rezervatiei de masa.

 2. Gather informații și date despre bunurile pe care doresti sa le oferi cu aceasta rezervatie.
  Informatiile legale si datele necesare pentru a fi inclus in document trebuie sa fie complete si corecte, deoarece lipsa unor anumite date sau informatii ar putea face ca documentul sa fie invalid.

 3. Invata legea.
  Fiind un document legal, este posibil ca legea statului si a zonei sa fie diferita. Pentru aceasta, este important sa te familiarizezi cu codul de procedura civila al locuintei și sa te asiguri ca documentul pregatit respecta legea.

 4. Asigura-te ca documentele sunt inregistrate și validate.
  Dupa ce documentele de rezervatie de masa au fost concepute, trebuie sa fie inregistrate corespunzator. Acesta este un proces legal și trebuie sa fie facut de o persoana autorizata. Acesta va insemna aducerea documentelor la Tribunalul local si obtinerea validateir respective.

 5. Determine daca este nevoie de reimpostarea documentelor la legislația schimbat.
  Legile succesiunii sunt adesea subiect la schimbare, astfel incat este important sa ne asiguram ca documentele sunt recente si la zi cu legislatia. In cazuri rare, acesta se poate face prin procesul de reimpostare a documentelor.

6.Supravegheaza și gestionează documentele la regulari intervale.
Chiar daca documentele au fost validate, acestea ar trebui sa fie supravegheate si gestionate la regulari intervale pentru a se asigura ca sunt in regula. Acest lucru se poate face prin analiza periodic aferenta și actualizarea documentelor pe măsură ce se schimba legea sau se modifica informatia contine in document.

Rezervatia de masa este un proces legal care ofera protectie mostenitorilor, asigurand ca drepturile lor sunt luate in considerare si literalmente pastrate intacte. Procesul necesita parcurgerea mai multor etape si pregatirea unor documente, astfel incat mostenitorii sa poate avea o siguranta suplimentara ca vor primi drepturile pe care le patesc in mod legal. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here