Infracțiunile contravenționale și cele penale sunt, de obicei, termeni legali folosiți pentru a descrie diverse tipuri de infracțiuni și pedepse corelate. Desi sunt similare și uneori se aseamana, exista o linie subtilă între ele, precum și unele diferențe importante în ceea ce privește consecințele. În acest articol vom discuta diferențele dintre infracțiunile contravenționale și cele penale și vom oferi un exemplu pentru fiecare.

Ce sunt infracțiunile contravenționale?

Infracțiunile contravenționale sunt de obicei pedepsite prin amenzi, restituire către vătămați sau alte forme de pedeapsă administrativă. Ele sunt observate ca reguli pe care trebuie să le respectați și sunt stabilite prin lege sau regulament de către statele individuale și guvernul federal. Spre deosebire de infracțiunile penale, infracțiunile contravenționale sunt general mai ușoare și au o considerentă mai puțin gravă.

Ce sunt infracțiunile penale?

Infracțiunile penale sunt infracțiuni considerate grave de către statul în care au loc. Acestea sunt în general considerate drept acte de vătămare sau pot fi dedicate împotriva societății, adesea cu intenții premeditate. Infracțiunile penale pot fi pedepsite prin închisoare, amendă sau exil.

Cum se face deosebirea dintre infracțiunile penale și cele contravenționale?

Diferența dintre infracțiunile penale și cele contravenționale constă în cantitatea de daună morală sau act de vătămare cauzate. Infracțiunile penale sunt considerate greșeli mai grave și au implicații mai severe, spre deosebire de infracțiunile contravenționale.

De asemenea, sancțiunile pentru infracțiunile penale sunt mult mai severe decât infracțiunile contravenționale. Infracțiunile penale au ca consecință închisoarea, medierea sau exilul, în timp ce infracțiunile contravenționale au pedepse mai ușoare, cum ar fi operațiunile, citățiile sau amenzi (fie online sau în formă de numerar).

Mai jos vom face câteva exemple pentru a oferi un exemplu clar al diferenței între infracțiunile penale și contravenționale:

Exemple de infracțiuni penale

• Omorul sau crima
• Violența și agresiunea
• Frauda și inșelăciunea
• Spargerea și furtul
• A doua încălcare a legii obținerii unui arme

Exemple de infracțiuni contravenționale

• Parcare ilegala
• Zgomot excesiv
• Prezentarea unui act fals
• Conducerea nereglementată
• Neconformarea cu codul de trafic

Acestea fiind spuse, diferența dintre infracțiunile penale și cele contravenționale poate părea ambiguă la prima vedere, dar este esențial să știți cum să le deosebiți pentru a înțelege mai bine consecințele legale ale acestor tipuri de infracțiuni.

Care sunt consecințele legale ale infracțiunilor penale?

Consecințele legale ale infracțiunilor penale sunt, în general, mult mai severe decât cele pentru infracțiunile contravenționale. Persoanelor care sunt acuzate de infracțiuni penale li se aplică sanctiuni mai riguroase, precum inchisoarea, amendă și exil.

În plus, persoanele care au fost condamnate pentru infracțiuni penale vor avea mereu consecințe și efecte în viitorul lor schimbare de carieră. Acest lucru se datorează faptului că multe companii și organizații publice și private vor realiza cercetări background ale candidaților și într-o astfel de cercetare vor afla și orice condamnare penală și hotărâre judecătorească. În plus, persoanele care au fost condamnate pentru infracțiuni penale pot avea și un dosar criminal, care poate fi văzut și căutat online și care poate face dificilă obținerea unui job.

Care sunt consecințele legale ale infracțiunilor contravenționale?

Infracțiunile contravenționale sunt considerate infracțiuni mult mai ușoare decât cele penale și, prin urmare, sancțiunile aplicate pentru acestea sunt mai blânde. Oricine este acuzat de o infracțiune contravențională poate fi supus restituirii, poate primi o citație sau poate fi condamnat la o amendă.

De asemenea, persoanele condamnate pentru infracțiuni contravenționale nu se vor aștepta să aibă dificultăți în a obține un job, în ciuda faptului că unele companii pot efectua background-uri de angajare.

Infracțiunile penale și infracțiunile contravenționale sunt destul de asemănătoare, însă există o linie fină între ele care se referă la cantitatea de daună morală sau act de vătămare cauzate așa cum și la consecințele legale și efectele pe termen lung asociate acestora. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here