Comiterea unor încălcări ale regulilor de circulaţie prevede amenzi, insa toți conducatorii auto trebuie sa stie unde si cum pot acestia sa faca plata amenzi. Pe parcursul acestui articol vom raspunde la urmatoarele intrebari: „Unde poți plăti amenzile pentru încălcarea regulilor de circulatie?”, „Cum se plăteşte această amendă?” si „Cum îţi poţi achita amenda?”.

 1. Unde poti plati amenda pentru încălcarea regulilor de circulație?

Amenzile pentru încălcarea regulilor de circulaţie vor fi plătite diferit in functie de regiunea in care locuiesti. Desi poate sa existe unele variații in functie de jurisdictie, exista cateva metode de plata a amenzilor pentru încălcarea regulilor de circulație in general. Aceste modalitati vor fi enumerate in urmatoarele paragrafe.

 1. Plata la Oficiul de Circulație

Prima modalitate prin care poti plati o amendă pentru încălcarea regulilor de circulație este prin prezentarea la oficiul de circulație al localitatii in care a avut loc actul de încălcare. Aici poți plăti amenda cu orice metode de plată acceptata de oficiul de circulație și te poți aștepta sa obtii un extrait din procesul verbal pe care l-ai primit sau un alt document care atesta plata amenzii respective. Pentru a beneficia de acest serviciu, ai nevoie sa ai cu tine actele tale de identitate și documentele legate de autovehiculul pe care ai comis actul de încălcare.

 1. Plata prin Banca

O alta modalitate prin care poti plati o amendă pentru încălcarea regulilor de circulație este prin plata prin banca. Pentru aceasta, vei primi un aviz de încasare, care vă va indica numărul de cont de care va trebui sa te folosești pentru a face plata. Acesta este un numar al asociatiei comunale, catre care pot fi directionate toate sumele datorate pentru încălcarea regulilor de circulație.

 1. Plata Online

Una dintre cele mai preferate metode de plata a amenzilor pentru încălcarea regulilor de circulație sunt plătile online. Majoritatea site-urilor pe care pot fi plătite astfel de amenzii va oferi posibilitatea de a alege metoda de plata dorită, daca aceasta se refera la card de debit sau de credit sau la cont bancar.

 1. Plata prin Posta

O alta optiune pentru platit o amendă pentru încălcarea regulilor de circulație este prin posta. Voucherul de încasare sau avizul de plată va fi trimis prin posta direct la destinatar. Dupa ce destinatarul se va asigura ca suma indicata pe voucher sau aviz este corecta, va trebui sa se foloseasca de metodele de plată indicate, care pot fi acceptate prin posta.

 1. Servicii de curente bancare

Un alt serviciu prin care pot fi plătite amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație vizează curentele bancare, ce permite fiecarui client sa poată achita amenda, care poate fi una mai mare sau mai mică, direct din contul propriu bancar. Aceasta modalitate de plată este deosebit de simpla si rapida, iar procesul verbal pentru încălcarea regulilor de circulație poate fi achitat intr-un timp minim.

 1. Plata in numerar

Cea mai simpla si mai rapida modalitate prin care poti plati o amendă pentru încălcarea regulilor de circulație este prin plata in numerar. Numarul exact care trebuie platit poate fi verificat pe procesul verbal pe care l-ai primit, si în schimb vei primi un extrait de cont sau un alt document care sa ateste plata.

 1. Plata prin intermediul platformelor de plată

Exista si o optiune relativ noua, prin intermediul platformelor de plată, prin care pot fi plătite amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație. Aceste platforme ofera posibilitatea achitării amenzilor folosind carduri de debit/credit sau prin transfer bancar direct din contul tau personal.

 1. Plata prin alte metode

In unele cazuri, aflate in special in mediul rural, poti plati amendele pentru încălcarea regulilor de circulație și prin alte metode cum ar fi plata prin chitante sau prin ordine de plată emisă de o instituție financiară.

 1. Cum îți poți achita amenda?

Pentru a plăti o amendă pentru încălcarea regulilor de circulație, se recomanda urmarirea mai multor pași, intrucat acestea pot varia in functie de modalitatea aleasa de plata:

 • Verifica si memoreaza indiscutabil numarul de cont al asociatiei comunale;

 • Asigura-te ca suma pe care trebuie să o platesti este aceeasi cu cea indicata pe avizul sau voucherul de plată primit;

 • Viziteaza oficiul de circulație pentru a plăti amenda;

 • Verifică-ti extrasul de cont sau alt document care atesta plata amenzii;

 • Incaseaza extraitul de cont/documentul care atesta plata amenzii;

 • Asigura-te ca documentul care atesta plata amenzii este emis si calculat corespunzator.

In final, poti plati o amendă pentru încălcarea regulilor de circulație prin prezentarea la oficiul de circulație al localitatii in care a avut loc actul de încălcare, prin plata unui aviz de încasare luat de la banca, prin plata online, prin posta sau prin alte metode cum ar fi plata prin chitante la oficiul postal sau prin transfer bancar direct din contul tau personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here