Cererea de divorț este unul dintre cele mai importante documente pe care le depuneți atunci când divorțați de către comun acord. Ea înregistrează faptul că plângerile depuse au fost corecte și că ambii parți sunt de acord cu acel divorț. Este important să cunoașteți ce trebuie să faceți, cum să depuneți o cerere și ce se așteaptă să faceți, înainte de a face pasul final și de a semna documentul. 

Acest articol vă va oferi informațiile necesare pentru a depune o cerere de divorț de comun acord.

Ce înseamnă divorțul de Comun Acord

Divorțul de comun acord este cel mai simplu tip de divorț, în care parțile ajung la un acord amicăbil cu privire la împărțirea averii și a drepturilor copiilor din relație (dacă există). Având în vedere că parțile se înțeleg despre toate aspectele divorțului, cererea de divorț devine o chestiune formală. Este nevoie de două relații de divorț pentru a finaliza cererea de divorț.

Cum se depune O cerere de Divort de Comun Acord

În primul rând, există câteva documente de care aveți nevoie pentru a depune o cerere de divorț de comun acord. Așadar, următoarele trei documente trebuie întocmite și aduse la tribunal:

  • O cerere de divorț;
  • Un contract de separare;
  • O Declarație de consimtãmânt sau de renunțare de necontestat.

Acestea trebuie depuse ca un dosar, pentru a obține hotărârea inițială de divorț.

Cererea de Divorț

Cererea de divorț este documentul legal prin care se face solicitarea la tribunal pentru a iniția divorțul și se rulează procesele legale ale acestuia. Este un document de mare importanță, deoarece acolo se vor enumera motivele celor două persoane care cer divorțul și se vor iniția toate procedurile necesare. Cererea trebuie să conțină datele ambilor parteneri și motivele pentru care se cere divorțul, precum și acele câteva clauze de consimtamânt și renuntare de necontestat. Acestea sunt câteva dintre lucrurile de ținut minte atunci când se încearcă depunerea unei cereri de divorț.

Contractul de Separare

Un contract de separare, de asemenea, trebuie depus la tribunal atunci când se face solicitarea de divorț de comun acord. Acest contract trebuie semnat de amândoi partenerii și conține toate aspectele specifice divorțului, cum ar fi împărțirea bunurilor, a datoriilor, a taxelor, a pensiilor și a drepturilor copiilor din relație (dacă există). Oricare dintre parteneri și-ar putea modifica și revizui acest contract.

Declarația de Consimtamânt ou de Renunțare de Necontestat

Declarația de consimtamânt sau de renunțare de necontestat este un document care se dă la tribunal odată cu cererea de divorț și contractul de separare. Acest document nu necesită nicio modificare și consimbimânt din partea ambilor parteneri. Acest document face parte din acești pași pentru a depune o cerere de divorț de comun acord și este destul de esențial pentru finalizarea procesului de divorț.

Pasul Următor

După ce toate documentele necesare au fost depuse la tribunal, veți avea de așteptat o persoană care să semneze și să avalizeze cererea. Urmează ca ambele parti să aștepte o hotărâre a tribunalului, care este mai târziu confirmată prin scrisoare, prin care se cumulează și divorțul. Acum, parțile se bucură de statutul de divorțat și pot continua viețile.

Asigurare Împotriva Greșelilor

Înainte de a depune această cerere de divorț de comun acord, este important să vă asiguratî că toate documentele au fost completat corect. De aceea, ambii parți ar trebui să caute consultația unui avocat sau unui consultant legal, pentru a vă asigura că ați completat toate descrierile în mod corect. Este imperativ să se verifice și cererea de divorț pentru a se asigura că nu apar erori.

Iată Tot ce Trebuie Să Faceți înainte de a Depune o Cerere de Divorț de Comun Acord:

  • Asigurați-vă că ridicați certificatul de naștere a ambilor copii, pentru a evita confuziile și ambiguitatea în procesul de divorț.

  • Asigurați-vă că verificați drepturile copilului și înregistrați toate detaliile.

  • Verificați toate documentele necesare pentru a depune o cerere de divorț și asigurați-vă că acestea sunt completate și semnate corespunzător.

  • Apelați la un avocat sau un consultant legal pentru a vă asigura că toate documentele sunt actualizate și îndeplinesc cerințele legale.

  • Înainte de a semna documentele, asigurați-vă că sunteți în deplină bună incercare, în ceea ce priveste acordurile financiare și ceă referitoare la copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here