Obligația legală de întreținere poate fi greu de înțeles, mai ales dacă parinții se află într-o situație de divorț. În acest articol veți afla tot ceea ce trebuie să știți despre obligația legală de întreținere și ce legi o guvernează.

Obligația legală de întreținere (sau „pensie alimentară”) face referire la cadul de întreținere pe care un părinte îl dă copilului său, după divorț sau separare. Legislația țării dvs. va stabilisi ce măsuri de întreținere sunt adecvate în raport cu toate circumstanțele individuale ale cazului. Cazurile cu privire la obligația legală de întreținere se schimbă adesea, ceea ce face ca această subiect să fie destul de complicată și să necesite asistență juridică.

Ce este obligația legală de întreținere?

Obligația legală de întreținere (denumită uneori și condință alimentară sau sprijin familial) se referă la contribuția pe care un parinte consimte sau este forțat sa o faca pentru voluntariat pentru a contribui la cheltuielile de întreținere a copiilor minori. Aceste contribuții includ aportul financiar și pot fi acordate unei singure persoane sau poate fi împărțit între ambii părinți.

Legile privind întreținerea copiilor

Legile privind întreținerea copiilor prevedeau că tribunalele au dreptul să ordone unui parinte să ofere o întreținere adecvată pentru copiii lor, fie că este vorba de un caz de divorț, separare, sau când copiii locuiesc în mod egal cu ambii părinți. Reglementările precise privind pensia de întreținere diferă de la țară la țară, însă, în general, ele presupun ca fiecare parinte sa furnizeze copiilor lor o șansa la o educatie adecvata, asistență medicala și securitate în calitate de măsuri pentru a garanta buna dezvoltare.

Când se aplică pensia de întreţinere?

Legislația precizează când o obligație de întreținere a copilului se poate aplica. De obicei, autoritățile locale solicită ca egalul fiecărui pot parinte să aibă dreptul de a determina când și cum sunt distribuite contribuțiile pentru întreținerea minorului. De exemplu, parinții pot fi obligați să-și plătească obligația într-o sumă lunară, într-o sumă ocazională sau prin donații.

Costul și durata unei obârșii de întreținere

Costul și durata unei obârșii de întreținere vor depinde de circumstanțele individuale ale fiecărui caz și de reglementările fiscale în vigoare. De asemenea, în anumite țări nivelul și durata pensiei alimentare vor fi stabilit de un judecător, în funcție de caz. Cu toate acestea, cele mai multe legi stabilesc că plata va fi destinată direct către copil, în loc de un parinte.

Cum poate fi adusă în vigoare obligația legală de întreținere?

Obligația de întreținere poate fi instaurată prin intermediul procedurilor legale și este recomandat ca orice parinte care se află într-o situație de pensie alimentară să se adreseze unui avocat specializat în dreptul familiei pentru a obține sprijin specializat.

Parinții au dreptul să se pună de acord pentru a stabili punctul comun în ceea ce privește obligația de întreținere și se poate ajunge la o soluție, care poate fi aproape și sugerată de către judecător. În acest fel, parinții au dreptul de a opta pentru o înțelegere de autoreglare, înainte chiar de judecata oficială.

În cazul în care acordul luat nu este respectat

În cazul în care acordul nu este respectat, fiecare parinte are dreptul să ceara instaurarea legii, prin intermediul unui memoriu de înregistrare și a unui apel la tribunalul de familie. În astfel de cazuri, parintele vinovat de nerespectare poate fi obligat să plătească o sumă suplimentară pe lângă obligația inițială pentru a se asigura că obârșia de întreținere este îndeplinită conform legii.

Modificarea unei obârșii de întreținere

În situațiile în care circumstanțele familiei s-au schimbat semnificativ și obligația de întreținere nu mai poate fi respectată, parinții au dreptul de a solicita modificarea pensiei alimentare. Parinții vor solicita tribunalului modificarea pensiei (mărirea sau micșorarea acesteia, dacă e necesar) în funcție de circumstanțele schimbate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here