Când vine vorba despre copiii mici și gestionarea afacerilor lor în mod responsabil, părinții caută adesea asistență legală pentru a se asigura că sunt în fruntea chestiunilor fără nicio problemă. Unul dintre instrumentele juridice folosite în acest scop este procura notarială pentru minori – un document foarte important pentru minori și părinții lor. În acest articol, vă vom explica ce este procura notarială pentru minori, cu ce se ocupă și cum să obțineți una.

Ce este procura notarială pentru minori?

În încercarea de a face factorii de decizie legali pe cont propriu, mulți părinți consideră că având procură notarială pentru minori – un cod de conduită emis de un notar sau avocat – poate face mai ușor o viață mai ușoară.

Procura notarială pentru minori este un document oficial care autorizează un adult (de obicei mamă, tată sau rude apropiate) să ia decizii, fie în mod teoretic sau practic, în numele unui minor. Acest document se realizează la notar, iar părinții și minorii trebuie să fie prezenți pentru a-l semna.

Ce trebuie să știți despre procură notarială pentru minori?

Părinții apelează adesea la procură notarială pentru minori în cazul în care un copil își finalizează studiile în străinătate și are nevoie de ajutor legal pentru a gestiona proprietățile și afacerile sale din țara sa de origine. Inițial, unul dintre părinți poate gestiona afacerile acestuia, dar dacă unul dintre ei se află într-o călătorie îndelungată sau moare, procura notarială pentru minori garantează că afacerile copilului au fost tratate corect.

în general, procură notarială pentru minori le conferă tinerilor persoanelor (sub vârsta majoratului) dreptul de a:

• Legifereze în numele lor pe cont propriu când negociază sau transferă proprietăți sau alte bunuri.

• Deschide conturi bancare și face investiții (dacă au împlinit vârsta potrivită).

• Investească în fonduri mutuale și acțiuni.

• Încasează beneficii sociale și alte drepturi în anumite circumstanțe

• Primi titlul de proprietate pentru un vehicul sau alta persoană legală și înregistrare de „Donare”.

• Se asocia cu alte persoane sau transfera fonduri către societățile lor.

• Contracteze numiri și alte legături.

• Dobândească autorizații speciale necesare comerțului internațional.

Cum se obține o procură notarială pentru minori?

Pentru a obține o procură notarială pentru minori, părinții copilului trebuie să se prezinte la un cabinet notarial. De asemenea, va exista nevoie și de documente și informații atașate. Aceste include:

• Certificatul de naștere al minorului.

• Buletin de identitate al minorului.

• Fișa medicală a minorului.

• Documente referitoare la legea proprietății și drepturile minorilor.

• Specificații referitoare la formularul de procură notarială pentru minori.

• Formularele necesare și informații complete care trebuie incluse în procură pentru minori.

• Salarii, informații despre fonduri de pensii și o declarație a patrimoniului minorului.

Pe lângă acestea, va fi nevoie și de semnăturele ambilor părinți și ale minorului, precum și de aprecierea notarului cu privire la faptul că cei doi și-au asumat în mod legitim acest document. Pe scurt, procura notarială pentru minori este un document care acordă minorului și părinților puteri și opțiuni legale în interesul copilului.

Este extrem de important să se știe despre acest lucru: procura notarială pentru minori. Pe scurt, se referă la documentul care autorizează un adult să ia decizii în numele copilului. Acest lucru se poate dovedi foarte util mai ales dacă cei doi părinți sunt în călătorii prelungite și trebuie să gestioneze bunurile fiului lor.

Pentru a obține un document, indivizii trebuie să se prezinte la un cabinet notarial. Acesta necesită certficatul de naștere al copilului, buletinul de identitate și fișa medicală a acestuia. De asemenea, va fi nevoie de informații despre salarii, pensii și alte finanțe, precum și toate documentele necesare și informațiile care trebuie incluse în procură. Procură notarială pentru minori acordă unui adult puterea legală de a lua decizii în numele minorului în cazul în care nu este prezent sau nu are vârsta legală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here