Tu și partenerul/partenera tău ați decis să procedați la divorț și acum începi să te întrebi ce se întâmplă mai departe. Nu trebuie să intri în panică – aici sunt câteva lucruri bune de știut despre sentința de divorț înainte să depui cererea.

Fiecare divorț este unic — nu există două divorțuri la fel, ceea ce înseamnă că divorțul nu poate fi generalizat. Cu toate acestea, există câteva elemente clare legate de sentința de divorț pe care le poți ști înainte să depui o cerere.

Cum Determinează Judecătorul Sentința de Divorț?

Atunci când vine vorba de divorț, judecătorii iau în considerare orice detaliu relevant din cazul dvs. După ce judecătorul ascultă argumentele voastre și ale partenerului/partenerei, judecătorul va lua decizia.. Decizia va fi în interesul cel mai bun și va lua în considerare bunurile, copiii și alte interese înainte de a ajunge la un acord.

Cei mai Mulți Din Cazurile de Divorț Ating Acorduri prin Mediere

Medierea presupune ca cei doi parteneri să aibă o întâlnire cu un mediator, cu scopul de a ajunge la un acord în privința diferitelor aspecte ale divorțului. Acest lucru include detalii precum custodia copiilor, manuirea averii și alte reclamații privind bunurile comune. În majoritatea cazurilor, judecătorul va accepta acordurile pe care le-au răscumpărat cei doi parteneri și le va include în sentința de divorț una dată ce problema se ajunge în tribunal.

Care Sunt Elementele unei Sentințe de Divorț?

Ondată ce divorțul a fost rezolvat sau acordul este acceptat, îți vei primi o sentință de divorț care conține diferite elemente bazate pe acordul cu care ați ajuns partenerii. Aceste elemente includ, dar nu se limitează la următoarele:

• Custodia copiilor. Acest lucru determină dacă părinții au custodia copiilor și modul în care vor să își petreacă gândurile copiilor.

• Instituirea unui plan de vizite. Acest plan ar trebui să decidă măsurile de siguranță și orarul de vizite pentru orice unul dintre părinți.

• Manuirea averii. Aceasta înseamnă cum vor fi divizate bunurile, conturile bancare, datoriile etc.

• Rolul părinților asupra copiilor. Acest lucru determină cine are dreptul să ia decizii pentru copii și modul cum părinții vor relaționa cu ei.

• Stabilirea responsabilității financiare. Acestea se referă la nivelul de sprijin pe care fiecare partener trebuie să îl ofere celuilalt, cum se vor încheia taxele, dar și ce se va alege în legătură cu alte datorii și asigurări medicale.

• Modifyarea denumirii unuia sau al ambelor parteneri. Acesta se referă la dreptul fiecărui partener de a-și schimba numele sau de a se reîntoarce la numele de familie de dinainte de căsătorie.

Cum Pot Depune Cererea de Divorț?

Dacă ați luat o decizie impreună, potrivită pentru voi, poate fi important să vă creați un plan care să vă ajute să începeți procedurile de divorț. Cel mai important lucru pe care ar trebui să îl faci inițial este să contactezi un avocat de divorț și să discutați cu el despre situația dvs. unica și ce trebuie să faceți pentru a depune o cererea.

Acesta va fi, de asemenea, necesar ca acea persoană care depune cererea de divorț să stea de vorbă cu cineva din serviciul de mediere pentru copii. Acesta este în interesul cel mai bun al copilului și ajută la asigurarea că temerile copilului vor fi luate în serios și că copilul nu va suferi în vreun fel din cauza divorțului.

De obicei, planurile de mediere și cererea de divorț trebuie depuse separat în instanța de judecată. Un avocat vă poate ajuta să începeți acest proces, iar acesta poate fi un pas important pentru a asigura că divorțul dvs. este cât mai simplu și cât mai rapid.

Ce se întâmplă După Ce Planul de Mediere Este Acceptat și Sentința Devine Finală?

Odată ce sentința de divorț devine finală și executorie și acordul a fost acceptat, judecătorul trebuie să anunțe decizia privind divorțul. Sentința de divorț poate fi executată imediat sau poate fi programată data ulterioară la tribunal pentru a se așeza orice altă dispută sau de a se afla detaliile relației dintre cei doi părinți acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here