Acest articol este despre succesiunea după decesul părinților și va explora procesul de succesiune a bunurilor și moștenirilor, cum să procedați și ce drepturi aveți în acest proces. Succesiunea poate fi complicată, așa că, având în vedere acest lucru, ne-am concentrat asupra principiilor generale și asupra elementelor principale care trebuie luate în considerare / abordate când este cazul.
Ce este succesiunea?
În cazul decesului părinților, succesiunea se referă la distribuirea bunurilor și activelor pe care îi dețineau la un moment dat și la stabilirea cui vor fi acordate. Proprietatea și bunurile pot fi distribuite în mod egal, în funcție de voința părinților sau conform legii. Succesiunea este reglementată de legislația statului respectiv, deoarece fiecare stat are reguli și regulamente specifice asupra modului în care o succesiune se face.
Legislația referitoare la succesiune
Există câteva principii generale atunci când vine vorba de succesiunea după decesul părinților. Fiecare stat poate avea legea sa propriu despre ce și cum trebuie să se întâmple și poate impune unele restriction. Unele dintre aceste principii generale sunt:
• Bunurile și proprietățile, împreună cu datoriile, pot fi transferate părinților decedați în urma procedurilor specifice. Părinții poate sau nu pot să lase bunuri prin intermediul testamentului.
• Calitatea de moștenitor oferă dreptul de a primi bunurile și proprietățile lăsați în urma decesului. De obicei, bunurile sunt acordate în actul de succesiune prin intermediul a ceea ce se numește ”certificat de moștenitori”.
• Există anumite obligații și drepturi atașate calității de moștenitor de a se asigura că se respectă voința părinților, indiferent dacă aceasta s-a transmis prin testament sau printr-un alt mijloc.
• Dacă există și alți frați și surori care au și ei calitatea de moștenitori, acestea vor avea dreptul de a face obiecții sau de a invoca anumite excepții în ceea ce privește reprezentarea voinței decedatului.
Cum să obțineți un certificat de moștenitori?
Pentru a obține un certificat de moștenitori și pentru a putea beneficia de drepturile pe care le conferă moștenirea, odată cu decesul părinților, este necesar să se îndeplinească anumite reguli și proceduri regulate. De asemenea, pentru a evita conflictele și disputa, mai ales dacă există mai mulți frați și surori sau chiar copii mai tineri, ar trebui să se folosească serviciile experienților în drept și fiscalitate.
În primul rând, este necesar să se facă un inventar al bunurilor și proprietăților deținute de părinţii decedaţi. Pentru a face acest inventar, cheia de acces la documentele de proprietate este esențială și, dacă acestea sunt în numele părinților veți avea nevoie de actul de deces și de altă documentație. La această etapă, este important să se obțină o declarație oficială de deces de la Biroul de Stat Civil sau de la Tribunalul Judiciar.
În al doilea rând, vor fi necesare documente precum testamentul, contractele de vânzare-cumpărare,contractele de împrumut, facturile etc. Aceste documente sunt esențiale, deoarece, împreună cu inventarul, ele vor arăta ce active dețineau părinții la momentul decesului și, poate cea mai importantă, vor ajuta la stabilirea unui plan de distribuire a bunurilor și marilor detaliile succesiunii.
În al treilea rând, după ce toate documentele și inventarul au fost pregătite, este necesar să se depună la tribunal o cerere de a obține certificatul de moștenitori. Acest document confirmă că toate procesele și procedurile s-au îndeplinit, că documentația este exactă și că standardele legale au fost respectate.
După aprobarea cererii și acordarea certificatului de moștenitori, bunurile și proprietățile pot fi transferate în numele noilor proprietari.
Drepturile dvs ca moștenitor
Odată ce ați primit certificatul de moștenitori, aveți drepturi legale asupra bunurilor și activelor deținute de decedat. Aceste drepturi sunt diferite în funcție de tipul de bunuri și de domeniul în care se aplică. În general, când vine vorba despre imobile, puteți avea dreptul de a revendica proprietatea sau moștenirea în cazul în care ați fost numiți în testamentul decedatului.
Vrem sa facem succesiune dupa parinti pentru bunuri lăsate de ei casa și teren sa ne trimiteți pe imobilul acesta o rezolvare si ce documente avem nevoie Bleoca Ion