Atunci când un părinte moare, moştenirea familiei se transformă într-o preocupare majoră, chiar şi în mijlocul tragediei. Nu este niciodată uşor să te pregăteşti de decesul lor, când preocupările legale sunt adesea proaste în comparaţie cu procesul normal de tristăţe. 

Totuşi, înţelegerea conceptului de succesiune poate lua presiunea de pe spate. Acest ghid are scopul de a explica succesiunea după decesul unui părinte şi procesul prin care problema se abordează în mod corect.

I. Ce este succesiunea după decesul unui părinte?

Succesiunea este procedura legală corespunzătoare de decesul unui persoane. De obicei, acesta se referă la transferul drepturilor ereditare asupra bunurilor dintr-o persoană în altă persoană. Pe scurt, succesiunea este actul prin care părintele dovedeşte patrimoniul său copiilor sau moştenitorilor prin lege.

II. Când se abordează succesiunea după decesul unui părinte?

Cu toate că succesiunea se abordează adesea în primul rând după decesul unui părinte, este încurajat să se ia în considerare în timpul vieţii acestuia. Acest lucru va face procesul mult mai simplu atunci când acesta va muri, datorită tuturor documentelor legale în loc. Deoarece succesiunea poate dura până la un an sau chiar mai mult, este în regulă să se adreseze lucrurilor de îndată ce un părinte devine persoana de vârstă mijlocie pentru a preveni situatii complicata atunci când acesta va muri.

III. Notiuni curente despre succesiunea dupa decesul unui părinte

Nu este niciodată uşor pentru moştenitori să-şi pregătească documentele la timp sau chiar să realizeze finalizarea succesiunii după decesul unui părinte. Din acest motiv, următoarele notiuni curente despre această procedură legală ar trebui să fie luate în considerare de către moştenitori și denumiți:

• Procesul de succesiune diferă de la provincie sau stat la provincie sau stat. Deci, ei ar trebui să se asigure că încurajează documentația necesară și toți pasii implicați în procesul de succesiune din provincia lor.

• Dacă moştenitorii locuiesc în diferite provincii sau state, s-ar putea să fie nevoie sa fie implicate mai multe legi în acelaşi proces.

• În multe cazuri, nu toate bunurile unui părinte sunt transferabile direct la moştenitori. Uneori, acestea sunt transferabile unui fond de moștenire care apoi plătește moștenitorilor, în funcție de lege și documentele testamentare.

• Este întotdeauna recomandabil să se solicite asistenţa unui avocat pentru a se asigura că procesul de succesiune este tratat corect.

IV. Cum funcționează succesiunea?

  1. Prima etapă a succesiunii constă în întocmirea actelor de succession notarial. Acestea necesită adesea prezența testimoniilor.

  2. Uneori, poate fi necesară validarea unui tribunal pentru a confirma drepturile moştenitorilor asupra acelor bunuri.

  3. Uneori este necesar un document de parafare care să listeze recipientul tuturor bunurilor moştenirii.

  4. După ce aceste pasuri sunt terminate, fondul de moştenire se închide şi se oferă fiecareui beneficiar indiferent.

  5. Aceste procese trebuie făcute de către un administrator de bunuri proeminent care să se asigure că toate bunurile sunt transferate corect și eficient la beneficiari.

V. Ce ar trebui făcut după succesiunea părintelui?

  1. După ce succesiunea părintelui este completată, următorul pas este transferul bunurilor.

  2. Următorul pas ar trebui să fie de a schimba numele oricăror conturi de economii sau de investiții a părintelui, astfel încât aceste bunuri să fie în numele moștenitorului.

  3. Evaluarea bunurilor are de obicei loc pentru a se face o estimare a valorii acestora. Acest lucru se face pentru a se afla cât de bogat sau sărac moștenitorul este.

  4. Alte chestiuni ce implică o responsabilitate trebuie făcute în care orice datorii sau împrumuturi sunt verificate pentru a se asigura că moștenitorul nu este legal răspunzător pentru acestea.

VI. Alte elemente de luat in considerare in procesul de succesionare

• Modificările în lege: Cu toate că multe provincii și state se asigură că legea succesiunii nu se schimbă prea mult, este întotdeauna un risc că Legislatura s-ar putea să le schimbe, ceea ce poate afecta procesul de succesiune al părintelui.

• Beneficiari ai fondurilor speciale: Atunci când un părinte moare, s-ar putea să existe beneficiari speciali ai bunurilor datorită contractelor de asigurari sau alte documente legale. De asemenea, o comunitate fraternală, o biserică, ochii sau un ONG s-ar putea să ia parte în procesul de succesiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here