Iasiul este un oras plin de oportunitati profesionale si afaceri, cu o populatie de peste 300.000 de locuitori. Multi oameni fac parte din randul angajatilor, iar altii de la care firme din Iasi ofera un mediu sigur si confortabil pentru a castiga bani si a creste profesional. Pentru a-ti facilita procesul de a alege un angajator adecvat și a lucra în Iasi, am creat acest articol pentru a prezenta topul celor mai bune firme din oras. 

In acest top vor fi luate in considerare mai multe aspecte importante, cum ar fi numarul de angajati, calitatea conditiilor de munca oferite, nivelul salariilor, prezenta la nivel international, structura organizatorica si responsabilitatea sociala a angajatorului.

I. Topul celor mai bune firme din Iasi

 1. ZIT SA

ZIT SA este una dintre cele mai vechi firme din Iasi, fondata in 1994. Compania are acoperire nationala si internationala, cu sucursale in diversele mari orase ale tarii si in strainatate. Numarul de angajati este de peste 1800 de persoane si ofera servicii de consultanta, afaceri si dezvoltare a afacerilor. Compania se axeaza pe responsabilitatea sociala si ofera traininguri dedicate si diferite tipuri de programe pentru a sustine si a promova oamenii.

 1. Ericsson Romania

Ericsson Romania este o subsidiara a grupului Ericsson, un lider mondial in furnizarea de produse, servicii si tehnologie de telecomunicatii, pentru clientii din intreaga lume. Compania are centrul de cercetare-dezvoltare din Iasi si peste 1000 de angajati care se ocupa de proiecte legate de telecomunicatii moderne.

 1. Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iasi

Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iasi este una dintre cele mai bune institutii de sanatate de pe la noi, cu echipamente medicale de ultima generatie si medici foarte experimentati. Compania numara peste 600 de angajati, iar salariile si conditiile de lucru sunt foarte bune.

 1. Banca Transilvania

Banca Transilvania este o banca de stat care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. In Iasi exista 3 sucursale si peste 250 de angajati. Datorita dezvoltarii sale constante, echipa de specialisti este preocupata sa se asigure ca toti cei care apeleaza la serviciile sale primesc cele mai bune servicii financiare si online.

 1. FMC Pharma

FMC Pharma este una dintre cele mai cunoscute firme de produse farmaceutice din Iasi. Compania are aproximativ 450 de angajati, dintre care majoritatea sunt medici si specialisti din domeniul farmaceutic. Compania isi concentreaza munca asupra dezvoltarii produselor lor, cercetarii si inovarii, cu scopul de a oferi tratamente optime, noi, eficiente si sigure pentru pacientii lor.

II. Despre orasul Iasi si mediul de afaceri

Iasiul a fost fondat de catre regii romani acum mii de ani, si este unul dintre cele mai vechi orase din Romania. Orasul este cel mai important centru universitar, comercial si industrial din Moldova si beneficiaza de un mediu de afaceri dezvoltat ce ofera numeroase avantaje fiscal – de la taxe mici la creditele aferente.

Unii dintre principalii factori care contribuie la mediul de afaceri atractiv din Iasi sunt:

 • Clima economica favorabila: Guvernul Romaniei a implementat un sistem fiscal transparent, stimulative si relativ simplu. Acest mediu fiscal combinat cu politici guvernamentale de incurajare a investitiilor ofera oportunitati investitorilor.

 • Piața de talente: Iașiul este un centru al inovatiei, deoarece are un numar mare de studenti si specialisti in domenii precum tehnologia, comertul electronic, inginerie auto si imbunatatirea proceselor . Acesti profesionisti ofera companiilor un flux constant de inovatie si idei.

 • Diverse tipuri de afaceri: Iasiul a devenit un centru de afaceri si centre de afaceri de afaceri, care ofera afaceri de distributie si de productie din sectorsionalele industriale. Orasul este si un important centru al comertul online si intelectual, cu numeroase start-up-uri si firme uri de tehnologie și consultanța. Ofertele sunt variate si se pot potrivi diferitelor nevoi ale oamenilor de afaceri.

 • Infrastructura moderna si siguranta: Iasiul se bucura de o infrastructura moderna, precum retele de telecomunicatii, drumuri, aeroporturi,etc, iar infrastructura este construita rapid si bine. Desigur, toate acestea vin la pachet cu un nivel ridicat de siguranta, iar politia si cadrele medicale ajuta la pastrarea unei atmosfere controlate si sigure.

III. Avantajele unui angajat din Iasi

 1. Mediu placut de lucru: Stilul de viata din Iasi este relaxat si se bucura de o frumoasa varietate de monumente, muzee, teatre, etc. Se poate spune ca se poate dezvolta și se poate adapta cu usurinta placutului orasului, ceea ce ajuta la crearea unui mediu de lucru placut si productiv.

 2. Calitatea vietii: Reteaua de magazine, restaurante, locuri de joaca, parcuri si alte facilitati, fac din Iasi un oras foarte prietenos ca si calitate a vietii.

 3. Costul locuintei: Chiriile sunt foarte avantajoase pentru un oras atat de dezvoltat, iar majoritatea oamenilor de afaceri aleg sa locuiasca in Iasi.

 4. Oportunitati de cariera: Acest oras ofera acces usor la oportunitati de cariera variate si calitative.

Iasiul este un oras cu o puternica economie si ofera, cu siguranta, un mediu productiv si favorabil pentru cariera ta. Dintre firmele prezentate, ai putea alege intre cele mai mari companii internationale precum si companii locale. Aceste firme ofera salarii competitive si conditii de munca excelente si ofera angajatilor potentiali sansa sa lucreze intr-un mediu profesional si prietenos. Fie ca esti un angajat sau un antreprenor, Iasiul ofera o gama larga de oportunitati si avantaje care fac din acest oras una dintre destinatiile preferate pentru cariera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here